Mahir Temur

İnönü Üniversitesi'ndeki kayıp işçi!

Mahir Temur

Malatya’da bilim üreten de ilim üreten de hiçbir şey üretmeyen de aynı maalesef!

Her hangi bir olaydan sonra nasıl tavır alacağını bilmeyen, karşıdakini sürekli “emir eri” gibi görüp hareket eden çok yönetici var. 

Maalesef bu tür yöneticilerle çok karşılıyorum ve her seferinde üzülüyorum aslında.

Dün İnönü Üniversitesi’ndeki bir çalışanın 5 yıldır işe gelmediğini ve bu süre zarfında maaş aldığını yazdım.

Akşam saatlerinde Malatya telefon kodlu bir numara aradı beni.

Bir hanımefendi İnönü Üniversitesi genel sekreterlikten aradığını ve İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Gezer’in benimle görüşmek istediğini söyledi. 

Koskoca İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Gezer hazretleri, sekreteri vasıtasıyla aramış, ben ne diyeyim daha!

“Hay hay bağlayın lütfen” dedim!

Kısa bir selamlaşmadan sonra yazdığım yazının iftira olduğunu, Üniversitenin internet sitesinde “duyuru” yayınlayacaklarını ve yarın avukatlarının tarafıma tekzip yollayacağını söyledi. Bunu söylerken de hukuki haklarının saklı kalacağını söyledi.

O kadar üstten ve soğuk bir konuşmaydı ki “hazırola” geçtim hemen!

En azından “rahatta dinle” diyebilirdi ama demedi :)

Ben de bu çalışan hangi birimde çalışıyor diye sorunca yine kibirli bir tavırla “Yayımlacağımız duyuruda öğrenirsin” tarzında bir cümle kurdu.

“Emredersiniz komutanım” demedim ama “peki” dedim.

Adam beni sekreteri ile karıştırıyor deyip İnönü Üniversitesinin resmi internet sitesine girdim.

Konuşmamızdan 10-15 dakika sonra “Kamuoyuna Duyurulur” başlıklı bildiriyi yayınlamışlardı.

 

Mahir Temur’un üniversitemizde göreve gelmeden maaş aldığını iddia ettiği personel, üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığında (Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü) görev yapmaktadır” deniyordu.

Ve devamında, “Söz konusu iddia mesnetsiz olup bir iftiradan ibarettir. Üniversitemizin hukuki hakları saklı kalmak kaydı ile kamuoyuna saygıyla duyurulur” deyip Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın ismini de bildirinin sonuna eklemişlerdi.

Neyse dedim.

Sabah bi avukat arasın ona göre “gazetecilik” yaparız yine dedim.

Sabah kalktığımda bu “Kamuoyuna duyurulur” başlıklı bildiriyi kaldırmışlardı.

Adamların öngörüsü dahi birkaç saatle sınırlı!

Koskoca İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesi bizim buradaki “kımılı şirketi” tarzındaki sürekli “haber kaldıran” sözde gazetecilerin haber siteleri gibi olmuş!

“İftira” attığımı söylediğiniz duyuruyu niye kaldırdınız, diye bi sorayım mı?

Cevabını bildiğim için bu soruyu pas geçebilirsiniz!

Madem bilim insanlarına hitap ediyoruz, en azından biraz daha “tutarlı” cevaplar vermek istiyorum.

Neden-Sonuç ilişkisini kurmanız daha kolay olur.

Ben ilk yazımda dedim ki Muş Tekel Fabrikası’ndan gelen M.A isimli bir işçi 5 yıl boyunca üniversiteye gelmeden maaş almış.

Siz de diyorsunuz ki bu M.A, Engelsiz İnönü Koordinatörlüğünde çalışıyor.

Elimde yayımlamadığım bir liste var.

Elimdeki Muş’tan gelen işçilerin listesi…

Bu listede tam olarak 3 kişinin ismi M ile başlayıp soyadı A ile bitiyor.

Ben bu ismi kodlamama rağmen siz nereden biliyorsunuz o bahsettiğim M.A. olduğunu?

Benim bahsettiğim M.A. eğer 5 yıldır düzenli olarak geliyorsa nasıl nokta atışı yapıp Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü’nde çalıştığını ifade edersiniz?

Eğer “kamuoyuna duyurulur” başlıklı yazımı yalanlamanızda “Tekel Fabrikası’ndan gelen M.A. kodlu 3 personelimiz var. Bu personellerimiz şu birimlerde çalıyor” deseydiniz belki inanırdım.

Ama büyük bir hata yaptınız ve bunun farkında dahi değilsiniz!

Sekreterle arayacağınıza dersinize biraz çalışsaydınız ve yapılan haberi “kişisel” algılamayıp sorunu çözmeye çalışsaydınız bu şekilde hata yapmazdınız!

Ayrıca Engelsiz İnönü Koordinatörlüğünde yıllardır 2 kişi çalışıyor. İsimlerini de biliyorum. İkisinin de ismi M ile başlamıyor!

Hadi onu da geçtim.

Bırakın 5 yılı…

Son 3 ayda o kodlayıp verdiğim ve sizin kimden bahsettiğimi hemen anladığınız M.A. isimli personelinizin kartı ile giriş yapılan belgeleri veya son üç ayda o söylediğiniz birimde yer alan güvenlik kamerası fotoğrafını bana atın, özür dileyeyim sizden.

Üniversitenin her yerinde kamera var.

Bir tane görüntü atsanıza…

Hadi bunları da geçtim.

Engelsiz İnönü Koordinatörlüğünde o bildiğim iki çalışan M.A. ile mesaide beraber çalışıyoruz diye bir ifadesini bana atın, yine hata yaptım diyeceğim.

Kaynaklarıma güvenirim ve yaptığımız haberleri “çek” etmeden yazı yazmam!

Bir kaynağım yok 2 birbirini tanımayan kaynağım var bu son yazımda…

Ben bu M.A isimli şahsın gelmediğini 10 gün önce öğrendim ama hemen yazmadım.

Araştırdım, sordum, soruşturdum ve ilk kaynağımdan aldığım bilgileri teyit ettirip sonra yazdım.

Ama buna rağmen gazeteciler kaynakları tarafından hataya uğratılabilir.

Zaman zaman başımıza gelmiştir ve bunun yolu da sizin uyguladığınız yol değildir!

Haberin veya yazının yanlış olduğunu ifade edip bizlere belgeleri ile gönderirsiniz.

Bizler de hata yaptığımızı ve bu haberde yanıldığımızı yazarız ve hatta özür dahi dileriz.

Bu kadar!

Lütfen “dejavu” yaşattırmayın!

Aynı tutumları Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde yaşadım yıllarca!

Yazdığım yazı doğru değilse…

Lütfen, o şahsın son 3 ayın giriş-çıkış kart bilgilerini, o bahsettiğiniz birimin önünde kameralar var. O görüntüleri atın lütfen.

Ben de hemen kendimi yalanlayayım!

Yoksa bu şekilde “aptal yerine koyuluyoruz” maalesef!

Ayrıca bundan sonra muhatabım İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri, büyük insan, çok liyakatli(!) akademisyen Mustafa Gezer değildir!

Kapıdaki güvenlik görevlisi dahi muhatabım olabilir ama o olmaz artık!

Sekreteri ararsa “bağlamayın” derim, bilginize!

Yorumlar 38
Kamil 16 Kasım 2022 20:26

Mahir Bey öncelikle sizi kutluyorum. Bunlar kendini inançlı olarak görüyorlar ama kul hakkına girdiklerini bilmiyorlar. Bu dünyanın bir de ahireti var, bu dünyada kılıfına uydurabilirler ya ahirette nasıl hesap verecekler...

Tunçer 14 Kasım 2022 19:55

Keşke okumasaydım. Koskaca universite ne duruma gelmis. Ahmet bey Allah korkusu olan biridir bu duruma kayıtsız kalmaz, kalmamalı.

HÜLLE HARAMDIR 14 Kasım 2022 19:49

HULLE İLE ALINAN HER KADRO HARAMDIR. ALLAH YEDIRMESIN. Rabbim sizin gibi gazetecileri hep var etsin. Lutfen yakın markaja alın.

Muhippi 13 Kasım 2022 23:08

Mustafa Gezer Üniversite’nin gerçek rektörüdür ve bu olay doğruysa bile herhangi bir kastı veya çıkarı yoktur. Rektör, dekan veya herhangi başka bir kişinin olayda parmağı varsa Mustafa Gezer kesinlikle affetmez.

MSÖ 13 Kasım 2022 16:42

Bakın Muş diyince aklıma takıldı Yeşilyurt belediye sinin gri pasaportlilarinin coguda muş la alakalı değil miydi 1 Ahmet hoca dönemi iyi olacak diye umutlu iken başından beri şelalenin eline verdiği üniversiteyi ve selalecilerinbkriptoculari besleyip sakladığını Yeşilyurt hacı çınar gri pasaport muş üniversite alXHITsana problem ip uclari bı araştır bakayım mahir bey.

Olmadı ki! 13 Kasım 2022 14:18

Seviyorum böyle işini düzgün yapan Genel sekreterleri. Ne kadar naif kibar duzgun bir beyfendiymiş. Böyle insanların rektör olması lazım. Yahu Ahmet hoca gönderin bu yanınızdaki iş bilmezleri. Bunlar size zarar vermekten başka amaçları gayeleri yok. Mahir bey yolunuz doğru ama meşakatli..

YUH YANİ 12 Kasım 2022 21:54

Tek kelime YUH YA YUH. Ben rektör olsam Pazartesi ilk işim idari amirleri komple görevden alırım. Çok başarılı bir tıp insanı Ahmet bey son yıllarını bu şekilde geçirmemeli. Malatya'mız lutfen bu konuyu gundeminden cikarmasin. Liyakat liyakat liyakat. Sayıştay raporunu dikkatli inceleyin mahir bey size çok fazla yazı dizisi çıkar.

Sabri 12 Kasım 2022 14:52

"Üniversitemizin hukuki hakları saklı kalmak kaydı ile" yani kolluk kuvveti ve savcılığın kendi yanlarında olduğunu ima ederek tehdit ediyorlar.. Ancak şunu unutuyorlar, hukuk delillere göre karar verir, kimsenin de gözünün yaşına bakmaz....

Hayri 12 Kasım 2022 11:21

Bir yıl önce emekli olupta halen lojmanda oturan eski dekan takavut prof var mı?

Korkusuz 12 Kasım 2022 00:43

Abi ilk önce elinize sağlık gerçekten büyük iş yapıyorsun...gelelim bu gibi ....... Nokta koyam alın masınlar insanlara.. Mustafa gezer acaba rektör le birlikte daha nereleri gezer bir bilsen daha neler var neler..ikisinde sevimsiz.......neyse...

Kanka 12 Kasım 2022 00:31

Eline sağlık abi ...Rektör ve yandaşları bu olayı kapatmaya çalışıyor orda çalışan bir arkadaşım söyledi..zaten Rektörü sevmiyor..elinde olsa bir kaşık suya sokacak..izin verme abi her gün yaz gazeteye yoksa kapatacak Rektör ve yandaşları

Cesur 11 Kasım 2022 23:21

Ahhh ahhh ahhhh.... Güzelim üniversitemm... Ekmek kapımm... Neler ile gündem oluyor çok yazık... Mahir bey yine bombayı patlatmış vallahi. Kusursuz yönetimimiz yine üstün başarılar sergilemiş gariban temizlik personeli güvenlik personeli ile uğraşmaktan bunları görmemiş yada görmek istememiş... İşçi sınıfını hor gören onların aldığı maaşı bile layık görmeyen bir yönetim... Ama nedense bu işçiye biraz torpil geçilmiş :) heyecanlaa gelişmeleri haberleri takip ediyor olacağız.. Yanlız mahir bey" kapıdaki güvenlik görevlileri dahi muhatabım olabilir o olmaz "demişsiniz güvenlik görevlileri zaten değer görmüyor kurumda," dahi" derken onları incitmeyin olur mu :)

Gazi 11 Kasım 2022 21:45

Mahir bey bu tür sorunları gündeme getirdiginiz için. Çok teşekkürler öncelikle Ahmet kizillayla aynı köylü olduğumu belirtirim Hekimhan dursunlu köyüden rektör bey insani yönü çok iyi bir insandır yoneticiligene aynı şey diyemeyecem ben üç ayda bir tomografi cektiriyorum bazan ayda bir cektiriyorum her cektirdigimde bana şu deniliyor para yatirirsaniz bir günde okunur yoksa bir ay sonra okunur kanser hastasıyım mecburen parasını yatırıyoruz vezne bakbuzunu burda paylaşmayı becerebilirsem paylaşacam yoksa size bir şekilde isterseniz size ulastirabilirim. Ben ücret olarak da 265tl ödedim.

Battal 11 Kasım 2022 18:57

Malatya evladına sahip çık işte yılın haberciliği tebrikler mahir bey. Rektör beyin yerinde olsam bu konudan dolayı sizi universiteye davet edip plaket verirdim. İdarecilerin görmediğini gördünüz. 5 yıl ne demek ya bakalım onümüzdeki günlerde Ahmet bey büyük çaplı görevden alma veya istifa isteyecekmi. Bence istemeli çünki bu durum çok kritik. Personel yok ortada. Skandal resmen.

Gündüz Beycan 11 Kasım 2022 18:51

Devlet buyuklerimiz bu universitedeki atamalari dikkatli incelemeli ozellikle son yillarda atanan daire baskanlari, sube mudurleri, fakulte sekreterleri v.b. Bu milletin hakkını kim savunacak. Sinav niye var ?

Akademisyen 11 Kasım 2022 15:02

Merhaba Üstadım, Öncelikle sizin gibi cesur ve doğru haber yapan gazetecilere ihtiyacımız var. Maalesef bu yönetim akademik ve idari personelde çoğu kişiyi mağdur etti. Benim merak ettiğim bu yükün altından nasıl kalkacaklar. Sonuçta: “KUL HAKKI” Bunu da en iyi bilen bunlar!

Emrah Turan 11 Kasım 2022 14:17

Mahir bey bu daha sizin tespit ettiğinizdir. Daha kaç tane işçisi memuru özellikle hocası vardır. İşin daha da üzücü kısmı ise hicap yok adamlar yavuz hırsız gibi bide çaka satarlar üstten bakarlar.

Şeker 11 Kasım 2022 14:05

İşte habercilik budur dürüm gazeteciği bitmiştir. Tebrikler Kayısı Haber tebrikler Mahir Temur

Akçadağlı 11 Kasım 2022 14:03

Yuh yani 5 yıl ne demek bu Genel sekreterlik ne yapar bu sağlık kültür dairesi nasıl görmez. Üniversite rektörü idari yönetimini en baştan sorgulamalı ve gerekeni yapmalıdır.

Selçuk Özkan 11 Kasım 2022 14:00

İşte tarafsız gazetecilik bu liyakatsizliğin ve HÜLLE'nin sayıştay raporları ile kanıtlandığı bir üniversite haline gelmiş bir yer orası. İnönü Üniversitesi rektörü derhal Genel sekreter ve daire başkanları idari kadroda kim varsa hepsini görevden almalıdır aşık oldukları kadroları ile birlikte.

işe gelmeden maaş alan kaç hoca var? 11 Kasım 2022 13:19

bir kurumda bazıları giriş çıkışta kart basıyor bazıları basmıyor.. tam çiftlik.. kart basmayan hocalardan acaba kaçı ile ortaklar diye insanın aklına gelmiyor değil.. açıklasınlar

Salih 11 Kasım 2022 13:08

Üniversitede Rektör Ahmet Kızılay mi .? Emin miyiz.?

Ss 11 Kasım 2022 13:03

Mahir bey yüksek lisans öğrencisiydim inönü de öyle şeylere tanık oldum ki tiksinip bıraktım şahit olduğum şeyleride size e mail olarak atacağım

Bilim 11 Kasım 2022 09:26

Üniversite tamamen çiftlik olmuş, yetmedi 2. Çiftliği açtılar. Ürettikleri bilimden ve Sayıştay raporlarından belli. Allah a hesap vereceğiz.

Akademik 11 Kasım 2022 09:22

Pandemi sürecinde 2-3 yıl üniversiteye gelmeyen hocalar var. Yaz aylarında üniversitede bir tane hoca yok. Buyrun bu yaz gelin bakın. Üniversite işçiye memura giris-cikis takart bastırıyor. İse gelmeden maaş alan kaç hoca var bende merak ediyorum.

Akif2344 11 Kasım 2022 06:53

Dediler ki balık kokmuş, dedim ki yok babom kokacak balık kalmamış.

İbrahim 11 Kasım 2022 01:16

E tabim iki üniversite rektörlüğü kolay değil beraber gezer durular asıl şimdi izleyin kimler kayıp

Burak 11 Kasım 2022 01:05

Daha ne kayıpalr car Sayıştaş raporuna baksanız anlarsınız be kadar kayıp…. Hangi cemaat yemiş gezer isminden anlarsın sn editör ayrıca tebrik ederim hangi üniversite nin rektörü bellideğil….

İsimsiz 11 Kasım 2022 00:48

Maalesef ülkemizi bu tarz yöneticiler sarmış güç zehirlenmesi yaşıyorlar. Kurumlar kimsenin şirketide değil, babasının malı da değil. Lâkin kurumun başında ki muhterem şahsiyetler büyülenmiş gibi, liyakat önem vermedikleri (hoş kendileri geldikleri göreve ne kadar uygunlar ), uslup nedir bilmeyen, kendini dev aynasında gören, herşeyi bildiğini iddia eden insanlar gelir ise kurumlar hep böyle sıkıntılar yaşarlar. Gerçi kurum ne kadar önemli oda ayrı bir konu. " Deveye sormuşlar boynun neden eğri. Demiş ki; nerem doğru ki" Güzel ülkemin bütün kurumları böyle. Umarım düzelir ama oda bu düşünce ile çok zor görünüyor.

Mehmet kotan 11 Kasım 2022 00:40

Yürekli üstad kaleminize sağlık biz vatandaşları düzgün araştırmacı yazılarınızla mutlu ediyorsunuz. Doğru bildiğin yolunda şaşmayacağını'da biliyoruz bir okuyucunuz olarak arkanızda değil yanınızda olduğunuzu biliniz tebrik ediyorum.

Burhan 11 Kasım 2022 00:33

Mahir bey torpil ile personel alımı yapıldı ve personel kimin yakınlarıydı ve kaç tanesi uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı görevden alındı ve kaç tanesi sarkıntılık suçu işledi kimi dostu kimi sevgilisini kimi metresini işe aldırmış siyasi güçlerini kullanarak ve ayrıca çalışan ların tavır ve hareketleri ne kadar güçlü bir dayıya sahip olduğunu açıklıyor lavbali sokak ağzı ile konuşma değişik bir şekilde hareketler sanki padişah edasıyla temizlik görevlisinden tutun hasta bakıcısı bile.Ayrıca Fakir fukara halkın anjiyo endeskopi kokoniskopi emar tomagrafi çektirmesi imkansız hale gelmiş hepsi ücretli resmen özel hastane anjiyo 2385 TL endoskopi 510 TL emar tomagrafi okutma 150 TL ve bu liste uzuyor

Gezmek 10 Kasım 2022 21:36

Gezmek Gelişmektir, Seyehat Görmektir, Tanımaktır Hayatın Renklerini Bakış Açısıdır, Rengarenk Bir Bahçede, Güllerin Arasında, Dostluklar Bulmak, Duygular Paylaşmak, Keşfetmektir Bilmediğini Görmektir Aslında Başka Pencerelerden, Tatmaktır Başka Biri Olmaktır, Seyehat Etmek Ve Gezmek.

G 10 Kasım 2022 21:32

G der ki, benim sadık yarim karatopraktır...

CAFAN 10 Kasım 2022 20:59

Sizi tebrik ederim gazetecilik budur işte. Lütfen hak namına araştırmaya devam edin ve asla yılmayın.

Macit 10 Kasım 2022 20:04

Ok, birde liyakat ile yazı yazar mısınız? Mesela fakülte ve Yüksekokul sekterleri ile ilgili...

Yargıcı 10 Kasım 2022 18:03

Mahir Bey umarım bir yazınızda da gün boyu halay çekip, her ayın 15’i gelince şube müdürü maaşı alanları da yazarsınız!!! Saygılar…

Ahmet Mert 10 Kasım 2022 15:02

İnönü'nü üniversitesinin şuanki yönetimine dokunmayın Mahir bey. Onlar çok bilmiş! Çok liyakatli! Kulaklarından bilim fışkırıyor! Bilmiyor musun? Adının başında Prof. Yazandan korkacaksın bu zamanda dedirtiyor insana

Elazığlı 10 Kasım 2022 14:33

Demek ki kimsenin radikal karar almaya niyeti yok. En sevdiğim cümle: Düzen böyle kurulmuş Abi. Böyle gelmiş, böyle gider. :-)

Yazarın Diğer Yazıları