Mahir Temur

İsmail Saymaz'ı aradım

Mahir Temur

Türkiye’de ve Malatya’da bazı olaylar hatta çoğu olay o kadar anlaşılmaz olmuş ki, yazınca dahi garipsiyorsun.

En çarpıcı örneği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’ya gelişi sırasında Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce’nin bir grup servisçi ile beraber Cumhurbaşkanı’nın otobüsünü durdurduğu görüntülerde oldu.

Olay o kadar açıkken bu hale gelmesi maalesef korku imparatorluğunun ne kadar kötü olduğunun göstergesidir.

Oda Başkanı Mesut İnce açık bir şekilde paylaşılan videodan görüldüğü üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Pandemiden dolayı esnafımızın sıkıntısı var. Sizden müjde bekliyorlar.” diyor.

Erdoğan ise “Ne müjdesi… Müjdeyi verdik zaten” diyor.

Bunun üzerine Mesut İnce çok açık bir şekilde “İşsiziz, evimize ekmek götüremiyoruz” diyor.

Erdoğan ise bu ifadenin abartılı olduğunu söylüyor ve sonrasında Türkiye gündemine düşen “keyif çayı” ifadesini kullanıyor ve servisçilere otobüsten çay dağıtıyor.

CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba bu yaşanılan olayın videosunu yorum katmadan tırnak içinde söylenen ifadeleri yazıp twitter’dan paylaşıyor.

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz ise gazetecilik yapıp Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce’yi arayıp bu durumu soruyor.

Önce sozcu.com.tr’de yapılan haber paylaşılıyor.

Bugün ise Sözcü Gazetesi’nin manşetine taşınıyor bu röportaj.

Dün Sözcü’de çıktıktan sonra Mesut İnce tüm basına bir bülten gönderdi.

Sözlerinin değiştirildiğini öne süren İnce, "CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve Gazeteci İsmail Saymaz benim sözlerimi değiştirerek videonun tamamını izlemeden ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kirli bir siyasi silah olarak kullanmışlardır. Devletin bir neferi ve vatan sevdalısı olarak, dün olduğu gibi bugün de liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Hiç kimse bu yalan makinelerine inanmasın, asla itibar etmesin” dedi.

Videoyu izlemesek belki İnce’ye inanabiliriz ama açık bir şekilde video ortadaydı.

Bugün “Biz esnaf olarak üzüldük, kırıldık” manşeti ile çıkan Sözcü Gazetesi’nin yazarı ve Mesut İnce ile röportaj yapan İsmail Saymaz’ı aradım.

Kısaca olayı özetledikten sonra Mesut İnce’nin “Sözlerimi değiştirdiler” yalanlamasını söyleyince İsmail Saymaz şunları söyledi:

“Yaptığım röportajın linkini öğlen 12:28’de whatsapp’tan attım. Yani Mesut İnce haberi okudu.  Sonra 16:30’da Mesut İnce’nin yalanlama haberi çıkınca tekrar aradım. ‘Benim sesimi niye kaydettiniz’ deyince şaşırdım. ‘Ben sizin benim konuşmamı kaydettiğinizi bilmiyordum' dedi.”

Açıkçası sürekli yıllardır basın ile ilişkide olan bir STK başkanının bir gazeteci ile röportajının kaydedilmesine şaşırmasına anlam veremedim.

İsmail Saymaz da aynen “Ben böyle bir şey görmedim” dedi.

Hatta şu detayı verdi İsmail Saymaz:

“İlk aradığımda birçok gazetecinin aradığını ama kimseye konuşmadığını söyledi. Benimle konuşmak istediğini söyledi. Açıkçası ben de durumu sordum. Bir STK başkanın sadece ‘Kırıldık, üzüldük’ demesinden sonra açık kayıt varken yalanlama getirilmesi aslında Türkiye’nin geldiği durumu gösteriyor.”

Yaklaşık 10 dakika İsmail Saymaz ile telefonda görüştük.

Saymaz’ın şu ifadesine çok güldüm:

“Telefonda, ‘esnafın bu sorunlarını sizin de yazmanız lazım’ diyen Mesut İnce hem görev tevdi ediyor hem de ben bunları söylemedim, diyor. Ben böyle bir şey görmedim”

Kısacası Mesut İnce’nin Türkiye’de yaptığı haberlerle birçok kez gündem olmuş ve gazetecilikte gördüğünü sakınmadan yazan başarılı İsmail Saymaz’ı galiba kendisinin bültenini yayınlayan gazetecilere benzetti!

Bülten gazetecilere bazı durumları yutturabilirsiniz ama kardeşim olay bu kadar açıkken ve esasında yaptığınız naif çıkış ulusal medyada yer almışken yani sorunlarınız Türkiye’de gündem olmuşken yapılan “Yalanlama açıklaması” ne kadar doğru?

Bir Oda Başkanı parti sözcüsü gibi davranabilir mi?

Maalesef STK’ların durumu bu şekilde!

Ayrıca dikkatimi çekti;

O kurbanı Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası mı aldı?

Hem “eve ekmek götüremiyoruz” de hem gazeteciye “Kırıldık, üzüldük” de hem de karşılamaya kurbanla git! Sonra herkes yalan söylüyor biz Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz, de!

Mesut İnce’nin gerçekten ne yaptığını bilen var mı?

Anlayan varsa beri gelsin!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 1
Mehmet 27 Ekim 2020 16:24

İşte gazetecilik.Tebrik ediyorum sizi.Bir oda başkanının nasıl yalpaladığını ortaya koymuşsunuz.Video kaydına rağmen kendi kendini inkar Eden,esnafın sözcüsünün hali çok Üzücü..Bunlar dönemin insanları,esnafın yanında nasıl olabilir?Güçlerini esnaftan değil,koltuk sahiplerinden alanların sonu böyle olur.Mahir bey sizi özellikle takip ediyoruz.Malatyayı olduğu gibi yazıp,gerçekleri dile getiriyorsunuz.

Yazarın Diğer Yazıları