Mahir Temur

İyi ki Selahattin Gürkan var

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı birçok kez eleştirdiğim ve bu köşede sayısız yazı yazdığımı okurlarım iyi bilir.

Fakat Malatya’da Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, kurucu değerlerimizi Milli Bayramlarımızda bilerek unutturmayı bırak saygıyla yâd eden bir Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu için seviniyorum.

Bu memlekette bir Hacı Uğur Polat vakası yaşandı.

Kendisini Mescid-i Aksa İmamı gibi gören bir 10 ay geçirdik!

Kimse kusura bakmasın ama 10 ayda vaka haline dönüştürdü Malatya’yı…

İnönü Stadı’nı havai fişeklerle yıktıran bir belediye başkanından sonra Gürkan’ın, rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde o koltukta oturabildiğini her fırsatta bizlere göstermesi önemli bir haslettir.

AK Parti genel merkezin organize ettiği “Türkiye Yüzyılı” isimli bir programı vardı.

Malatya’da ne kadar belediye başkanı, vekil varsa Ankara’ya gitti.

Gürkan da gitmiş ama Cumhuriyeti’mizin 99. yılı dolayısıyla bir gün önceden Malatya’ya geldi.

Dün akşam Kernek meydanında başlayıp önce yeni açılan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdük. 99. yıl dolayısıyla 99 adet havai fişek gösterisinden sonra son durak Hükümet Meydanı’na kadar yürüdük.

Hava biraz serin olmasına rağmen kalabalık çok iyiydi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdükten sonra 2. Ordu Bando Takımı ve İnönü Üniversitesi Mehter Takımı’nı dinledik.

Herkesin elinde Türk bayraklarıyla bir nevi 28 Ekim 1923’ü yaşadık.

“Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözünü bir nevi yaşatmış oldu bize hem Büyükşehir Belediyesi hem de Malatya Valiliği.

Bu kadar güzel bir program önceden daha fazla tanıtımı yapılabilirdi ama yine de kalabalık çok iyiydi.

Gürkan’ın bu özelliğini seviyorum. Hele ki çoğu vekilin veya belediye başkanının umurunda olmadığı bir ortamda daha çok seviyorum.

En azından kendi değerleriyle çatışmayan, milli bayramlarımızda en azından billboardlarda Atatürk’ü görüyoruz artık.

Selahattin Gürkan’ı canı gönülden tebrik ediyorum.

***
***

Evet arkadaşlar bugün Cumhuriyeti’mizin 99. yılı…

Allah bugünleri bize yaşatan, dağ taş demeden yedi düvele karşı mücadele veren, Osmanlı’yı hasta yatağından kaldıran rahmetli Atatürk ve silah arkadaşlarından razı olsun.

 

MEHMET ÇINAR, HACI UĞUR POLAT GİBİ!
Şimdi yazacaklarımı okuyunca belki de iyi ki Selahattin Gürkan var diyeceksiniz.

Yeşilyurt Belediyesi “Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali” isimli aslında mini bir Kitap Fuarı düzenlemeye başladı.

29 Ekim ile 6 Kasım arasındaki bu mini kitap fuarını aslında hem Battalgazi hem de Yeşilyurt Belediyesi’nin yapması gerektiğini çok önceden düşünenlerdenim.

Çınar aslında Yeşilyurt’un gücünü iyi biliyor ve ona göre icraatlar yapıyor.

Fakat zihniyet farklı olunca bazen çok sırıtıyor maalesef!

Cumhuriyet Bayramı’na denk getirilen bu kitap fuarına Yeşilyurt Belediyesi kimi davet etmiş biliyor musunuz?

Bırak aynı şehri aynı ülkede hava soluduğum için kahrolduğum ve genelde ismi geçtiği zaman ağzımın bozulduğu Mustafa Armağan’ı davet etmiş!

Önce inanamadım sonra billboardlarda resimlerini görünce inandım.

Bu kendine tarihçi diyen adam Atatürk’e demediğini bırakmayan, ağzından sürekli milli değerlerimizle alakalı kan kusan bir adam!

Bırakın Atatürk’ün cephede yaşadıkları ile ilgili yalan yanlış ifadelerini…

Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan ile ilişki yaşadığını ima eden birini Yeşilyurt Belediyesi 29 Ekim’de nasıl çağırır Malatya’ya…

Allah için söyleyin, bunu Yeşilyurt Belediyesi’nde gören, bu davetin yanlış olduğunu anlatan kimse yok mu?

Hacı Uğur Polat dahi bu kadar aleni Atatürk’e hakaret edenleri Malatya’ya davet etmemişti.

Çocuk Kitap Fuarı’na çocuklarımı götürmeyi düşünüyordum.

Yapılan kitap fuarlarını çok anlamlı bulurum ve mutlaka bi şeyler yazarım.

Ama aynı ülkede dahi nefes aldığım için kahrolduğum bir kişinin aynı ortamda olma ihtimalim imkansızdır!

Ne çocuklarımı götürürüm ne de “gazetecilik” yapmak için giderim.

Atatürk sayesinde Belediye Başkanı olmuş bir kişinin Atatürk’e hakaret eden birini Malatya’ya davet eden Çınar’ın bu etkinliğine siz de gitmeyin!

Çünkü bu etkinlik Yeşilyurt Belediyesi’nin etkinliği değil, Başkan Çınar’ın veya Çınar’ı avucunun içine alan ekibin “deşarj” olma etkinliği olmuştur.

Tarih Hacı Uğur Polat’ın İnönü Stadı’nı havai fişeklerle yıktığını unutmayacaktır.

Bu Malatya tarihine kara leke olarak yazılmıştı.

Tarih Mehmet Çınar’ı da unutmayacaktır.

Ayrıca eskiden bu tür değerlerimize karşı olanlara en başta MHP karşı gelirdi.

Sayın Fendoğlu’ya kimse billboardlarda Mustafa Armağan’ın resimlerini atmadı mı?

MHP İl Başkanı Mesut Samanlı Malatya’da yaşamıyor mu?

Niye bir tepki vermiyorlar?

Bugün konuşmayacaklarsa ne zaman konuşacaklar?

Anı yaşıyoruz ama tarihe geçiyoruz, farkına varın lütfen!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 14
Murat keleş 15 Kasım 2022 14:45

Tarihçilikle uzaktan bile alakası olmayan hayali avantür magazinci mustafa Armağan ile ilgili değerlendirmene eksiksiz katılıyorum kıymetli kardeşim.yeşilyurt belediye başkanı mehmet çınar dan büyük bir hata.mehmet çınar hayali avantür magazincinin sözde konferansını(magazin) iptal ederek hatasından dönmüş.işin asıl vahim tarafı şu;yeşilyurt gibi onlarca şehirden büyük bir belediyenin bu işleri takip eden basın yayından sorumlu onlarca çalışanı ve bağlı oldukları bir başkan yardımcısı varken bunları düşünmemiş olmaları ,daha doğru bir tabirle yeşiyurt belediyesinin deve dişi gibi bürokratları avantür magazinciyi önceden demek ki tanımıyorlar.olayın acı ve trajikomik tarafı da burda zaten.benim takıldığım tarafta burası.yesilyurt belediyesinin hayali avantür magazincinin magazinini iptal etmeleri bir gerçeği ortaya çıkardı.yeşilyurt belediyesinden hiç kimse bu adamı demek ki tanımıyor.Buradan selahattin gürkan için de şunları söylemek icab eder;iç çamaşırıyla(külot)malatya da sahne alan zatla ilgili de malatya da selahattin gürkan ı eleştiren bir gazeteci de görmedim.ünlü Türk büyüğü selahattin gürkan boynuzlu etekli erkekler defilesi düzenlerken malatya da eleştiren bir gazeteci de görmedim.geçen sene yoğun kar yağışında malatya perişan olmuşken selahattin gürkan belediyenin önünde kardan yapılmış kral Tarhunza nın devasa heykeli önünde canlı yayın etkinliğinde yağan karın tadını çıkarın diyordu.bunu eleştiren bir gazeteci de görmedim.selahattin gürkan gittiği ilçe gezilerinde her defasında"1924 yılında kurulan malatya belediyesine cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış yatırımların en az beş katını biz 3 senede yaptık"diyor halen de demeye devam ediyor.malatya da bunun akılla mantıkla izah edilemeyecek bir hezeyan olduğunu dillendiren bir gazeteci de görmedim.

Atilla Özdemir 03 Kasım 2022 22:56

Mahir kardeş Soyadının hakkını veriyorsun, Son dönemde Malatya da çok görmediğimiz bir habercisin, Yolun açık olsun…

Hikmet kıvılcımlı 31 Ekim 2022 21:26

Sabah yazdığım yorumu yayınlamadın. Sizden Rica Ediyorum yorumumu yayınlayın. Lütfen. Hani herkese açıktı bu platform. Üstelik kayıt oldu diye yeşil uyarıda verdi. Yani yorum gelmemiş ayağına yatmayalım. Sizden rica ediyorum. İşinize geleni yayınlıyorsunuz gelmeyeni yayınlamıyorsunuz.

Seda 30 Ekim 2022 12:18

Seni severek takip eden biriyim. Lakin değerler konusunda bu kadar hassas olduğunu bilmiyordum. Çıplak Hande Yenerin neresi Malatya değerleri. Yada cinsiyetsiz ödülün neresi Malatya değeri. O zaman da senden yazı bekliyordum.

Murat 30 Ekim 2022 10:00

Seni severek takip ediyorum Mahir Bey. Sen Ak Parti'yi değil AKP'yi seviyorsun. Ben Ak Parti'yi seviyorum. Sen de benim gibileri böyle kabul et.

Enver Yılmaz 30 Ekim 2022 09:37

Kayısı fuarında çıplak Hande Yeneri getirmek değerleriniz ile örtüşüyor

Sedat 30 Ekim 2022 09:35

Mahir bey bu adam ilk defa mı geliyor. Daha önce büyükşehir ve ilçe belediyeleri getirdi. Ayrıca bir çok Ak Partili belediye çağırıyor.

Vatandaş 30 Ekim 2022 08:04

Sonuca bakın Çok güzel bir organizasyon neticede Mustafa armağanı takip eden ciddi bir kesim var siz takip etmiyorsunuz diye takip edene haksızlık yapmayın

Adem 30 Ekim 2022 07:14

İlahi Mahir Temur, bu kadar yazmışsın nafile. Milleti ona buna yönlendireceğine çık aslanlar gibi dava aç. Belki bilmiyorsundur 5816 sayılı kanun var bu ülkede, Atatürkü Koruma Kanunu olarak biliniyor. Sen ve bu kadar bağırıp çağıran herkes ayrı ayrı açın davamızı, bu adam cezaevinden hiç çıkmasın. Şahsen ben öyle yapardım...

Tahammül 30 Ekim 2022 06:58

Mahir bey, Hazımsızlığınızı bir türlü anlamıyorum. Düşünce özgürlüğünden dem vurup bu özgürlüğü sadece kendinize has görüyorsunuz. Bu ülkenin askerini şehit eden Demirtaş gibi hainler kitap yazar fuarlarda satışa çıkar sizden ses çıkmaz, LGBT sapıkları kitapları satılır sizden ses çıkmaz çünkü düşünce özgürlüğü var bu ülkede. Ama ne zaman sizin düşümcenize uymayan birinin ismi geçse saldırıya geçiyorsunuz. Festivalde bütünü görmeyip bir parçaya takılıp karalama yapmanızdan dolayı sizi kınıyorum. Daha önceden büyükşehir belediyesi tarafından da kitap fuarlarına getirilen ve ülkenin bir çok kitap fuarına katılan bir yazar sizi neden rahatsız ediyor. Mustafa Armağan'ı da okuyup takip eden insanlar var. En azından onlara saygı duyun.

Gerçek malatyalı 29 Ekim 2022 23:09

Her ne hikmetse İslamla sorunu olan peygamber efendimize kini olan kişi yada guruplar cumhuriyetçi, laikçi, Atatürkçü gibi maskelerin arkasına saklanarak nerde ehli iman bir Müslüman varsa fütursuzca saldırıyorlar. Selahattin Gürkan bütün malatyalı ların oy verdiği için pişman olduğu bir zattır. Selahattin Gürkan da akparti den aday olamayacağını gördüğü için tipik bir chpli gibi hareket etmektedir. Yeşilyurt belediye başkanı sayın çınar sapına kadar dürüst ve saygı değer bir siyasetçidir. Davet ettiği gerçekleri yazan tarihçi Mustafa Armağan çok sevilen ve saygıdeğer bir yazardır. Bazıları masal sever ve masallardaki hayali kahramanlardan hoşlanıyor olabilir. Ama gerçek tarih gün gibi güneş gibi ortamdır. Açık ve gizli İslam düşmanları her yerde kendilerini açık ediyorlar.

Erol 29 Ekim 2022 18:49

Kayısı festivaline de getirilen sanatçıları tasvip etmiyorum bir Malatyalı olarak. Degerlerimizle örtüşmüyor. İlçe belediyesininki hataysa buyuksehirinki de hataydi.

Vatandaş 29 Ekim 2022 15:31

Mahir bey senin kalemine her zaman saygı duyuyorum ama bir belediye başkanı görün ki ve bu insan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı 4 tane polis koruma ile meydanda geziyor benim oy verdiğim bir insan kutlama yapılan bir meydanda nasıl 4 tane yakın koruma ile gezer önceki dönem belediye başkanlarını anımsıyorum ilk defa böyle bişey ile karşılaşıyorum bir belediye başkanı halk ile iç içe olmalı arkasında 4 tane polis koruma ile değil çok kınadım sosyal medya fotoğraflarına bakarsanız göreceksiniz

Atilla Kantarcı 29 Ekim 2022 13:49

Hislerime tercüman oldun Mahircim. İyi ki varsın…

Yazarın Diğer Yazıları