Mahir Temur

Malatya'nın katilleri!

Mahir Temur

1994 yılında Bostanbaşı Belediyesi kurulduğu sıralarda o dönemler imar planını yapan İller Bankası, Bostanbaşı mahallesi diye şu anda kodlanan alan genel hatlarıyla tarım arazisi olduğu için en yüksek kat iznini “2 katlı ve bahçeli” imar planına izin vermişti.

Aslında şu anda zenginlerin kaçış noktası olarak görülen Fahri Kayahan, Yüzakı ve Güngör caddeleri Karakavak diye biliniyordu.

1990’lı yıllarda Malatya Belediye Başkanı Mimar Münir Erkal döneminde Karakavak Mahallesi imara açılmış ve ana caddelere 7 kat, ara cadde ve sokaklara 4 kat izni verilmişti.

Mehmet Yaşar Çerçi de dahil o bölge “cazibe bölgesi” alanı haline geliyordu.

Müteahhitlerin avuçlarını ovduğu bir dönem yaşanıyordu.

Aslında mahalle kültürünü Malatya’da ilk yok edilme girişimi diye tabir edilebileceğimiz bir süreç yaşıyorduk.

Vali Konağı caddesi (Mehmet Buyruk), Kanalboyu gibi yerlerden Malatya’nın batısına doğru bir zengin göçü ile beraber koca koca binalar dikiliyordu.

2004 yılına gelindiği zaman soyadı “Akın” olan iki muhterem(!) zat Malatya’nın kaderine etki edecek kararlar almaya başlamıştı.

Sulak ve kavakların göklere doğru uzandığı Karakavak Mahallesi tam olarak betonlaşmamışken “bostanlık” alan olarak bilinen ve sadece bahçeli iki kata müsaade edilen Bostanbaşı “amcaoğlu” belediye başkanları tarafından ve kendilerine ait arazilerinin de olduğu bilinen Bostanbaşı’yı imara açıyorlardı.

2004 yılında AK Parti’den seçilen iki amcaoğlu vardır.

Biri Malatya Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Cemal Akın…

Diğeri Bostanbaşı Belediye Başkanı seçilen Yahya Akın…

İkisi de sadece bir dönem belediye başkanlığı yaptı.

Bostanbaşı bölgesini imara açan Bostanbaşı Belediye Başkanı Yahya Akın’ın arazileri olduğu hatta Cemal Akın’ın 200 dönümden fazla arazilerinin olduğu iddiaları havada uçuşuyordu o dönemler.

Toplamda iki “amcaoğlunun” kaç daire kazandığını bilemiyorum.

Ama bugün Bostanbaşı yerle bir olmuşsa bu iki “amcaoğlunun” büyük vebali vardır.

Kimse kusura bakmasın ama insan biraz utanır!

En azından bu milletten özür diler!

İki amcaoğlu da muhtemelen Malatya dışında bir yerlerde “artçıların” geçmesini bekliyorlardır!

Fakat Cemal Akın’dan sonra hem Fahri Kayahan bölgesi hem de Bostanbaşı farklı bir ivme kazanıyordu.

Bu ivme göklere doğru yükselirken Ahmet Çakır belediye başkanlığı yapıyordu!

Ahmet Çakır döneminde kat izinleri yükseldi mi bilmiyorum ama Ahmet Çakır’ın da bu milletten özür dilemesi lazım.

Depremzedeleri gezip fotoğraf paylaşmakla bu işler çözülmez!

Daha önce bazı imar izinleri veya kat izinleri verilmiş olabilir ama Çakır döneminde yüksek katlar inşa edilirken açıklama yapılması gerekmez mi?

Bizler dahi niye bu konularda fazla kalem oynatmadık diye kendimizi “sorumlu” hissederken, gece yastığa kafamızı koyduğumuz zaman “niye daha ağır yazılar” yazmadım diye hayıflanırken iki dönem bu memlekette belediye başkanlığı yapmış bir ismin kendisini "sorumlu" görmemesi abesle iştigal olur!

2014 yılına gelindiği zaman Malatya bir müteahhitle tanışıyordu!

Bostanbaşı, Fahri Kayahan gibi yerlerin Büyükşehir yasası ile Yeşilyurt’a bağlanması sonrasında sahneye Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat çıkıyordu.

İnşaattan belki de milyarlar kazanan Başkan Hacı Uğur Polat’ın döneminde de “tarım arazileri” yok edilmeye başlanmıştı.

2014’ten sonra Bostanbaşı veya Fahri Kayahan’nda yapılan binalara ruhsat veren “dini bütün” Polat, dağ-taş-ova demeden konutlar villalar dikiyordu!

Tecde ve Koyuönü onun eseriydi ama Bostanbaşı’nda bu kadar yoğun yapılaşmanın zamanı Hacı Uğur Polat dönemine denk gelir!

Kendisi de muhtemelen şehir dışında Google’dan “fay geçmeyen şehirleri” aratıyordur!

Aslında müteahhit Hacı Uğur Polat döneminde bir müteahhidi daha tanıyorduk.

Hacı Uğur Polat’ın sağ kolu ve Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyon Başkanı olarak bilinen İnşaat Mühendisi Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar’ı izlemeye başlamıştık o dönemler!

Hani daha dün yapılmış Topsöğüt Konutlarının ağır hasar alması sonucu sanki inşaat mühendisi değilmiş gibi suçu sadece firmaya atan şu anki Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar!

Firmaya suçu atarken Yeşilyurt Belediyesi’nin “denetleme” yapmadığının itirafı bir açıklama yapmasına da artık takılmıyorum!

Takıldığım, Hacı Uğur Polat döneminde imar komisyonunda yer alırken hangi yıkılan binalara “ruhsat” verdiğini merak ediyorum!

Ortağı olduğu Çınarlar Beton’dan Yeşilyurt Belediyesi’nin yaptırdığı konutlara “gaz beton” satmakla, belediye eliyle “insan kaçakçılığına” alet olmakla bu felaketi değerlendiremeyiz!

Bin 400 canımız 2 dakikada yok oldu!

90 bin ev hasar aldı!

Çınar'ın kendi ifadesiyle "Yeşilyurt'taki binaların yüzde 70'i hasar aldı" ifadesi ortadayken.

Yaklaşık 4 bin bina tuz buz olmuşken hepinizin vebali var kardeşim!

Malatya’nın en az 20 yılına mal oldunuz!

En azından çıkıp özür dileyin kardeşim!

Ve bunlar yaşanırken daha önce ne iş yaptığını dahi unuttuğum bir belediye başkanımız daha var!

Hani dün akşam Habertürk’e çıkıp Malatya’yı tüm Türkiye’ye rezil eden 20 yıllık belediye başkanı Selahattin Gürkan’ın suçu yok mu?

2014’ten sonra Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediyesi’nin doğal meclis üyesi değil miydi?

“Keşkem yok” diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a soruyorum:

“Mezarlık hizmetleri” ile övüneceğine 3 yıl önce Sivrice depreminden sonra şehrin güvenliği açısından ne yaptınız?

Bugün çarşı merkezi diyeceğimiz yer moloz yığınlarına dönmüşse sizin de suçunuz vardır.

Bu kadar insanımız vefat etmişken, çocuklar babasız kamışken, anneler evlatsız bir şehirde yaşamak zorunda kalmışken çıkıp televizyonda kendinizi övmeniz bu milletle dalga geçmektir!

Ben hayatımda kendimi bu kadar kötü hissetmemiştim!

Suriyeli sayısı Malatyalı sayısını çarşıda geçmiş durumdayken, çoğu insanımız şehir dışında kendisine bir yuva yapma peşindeyken, ilçelerin nüfusu en az 10 kat artmışken Selahattin Gürkan çıkıp Habertürk TV’de Ahmet Çakır döneminde yapılan İtfaiye binasının kendisinin yaptığını ve dayanıklı olduğunu anlatabiliyorsa gerçekten vay halimize!

Bu insanlar yeni bir Malatya kuracak üstelik!

Gel de kara kara düşünme!

Son olarak yeni müteahhit olduğunu öğrendiğim ve Battalgazi ilçesini de aynı Bostanbaşı gibi yapmak için mücadele verdiğini bildiğim Osman Güder’i de yazmam lazım!

Kaç yıl önce yaptığı çok katlı binası ağır hasar almış!

Bunun üzerine utanmadan “vicdanen rahatım” diye Sözcü gazetesine demeç vermiş!

Allah bizleri bu tür siyasetçilerden korusun!

Vallahi de billahi de Malatya’dan gitmek için çok nedenim var ama gidemiyorum.

Kendimi halen sorumlu görüyorum!

Bırakın belediye başkanını, vekilini…

Ben Bostanbaşı’nın muhtarı dahi olsaydım kahrımdan ölürdüm!

Bu olay Japonya’da yaşansaydı muhtemelen 100’lerce kişi harakiri yapardı ama burada herkes vicdanen rahat!

Arkadaş kim suçlu?

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 73
Hasan DURAN 13 Ocak 2024 02:22

Ne olur bu suriyeli konusuna daha fazla dikkat çekin. İstemediğimiz insanlar şehri istila etti. 8-9 çocuk yapıp işi iyice çıkılmaz hale getirdiler. Üstelik Türk vatandaşlığı da peynir ekmek gibi veriliyor. Boğuluyorum artık bunları gördükçe. Yeter biri dur desin. Okulkar, hastahaneler, çarşı her yerdeler. Vallahi bunun sonu depremden de fena olacak!!!

Semira 08 Mart 2023 11:44

Eski Barguzu Bostanbaşı belediye BAŞKANI Hasan Aydoğan’ı unuttunuz heralde ????‍♀️

İsgüer 04 Mart 2023 15:02

Haber için gazeteci arkadaşa teşekkür ediyorum Şunuda söylemeden geçemem bunlarıda yüzde yetmiş ile seçen yine Malatya halkı yapılacak söylenecek çok şey var ama söyleyemiyorum Bunların hepisi görüntüde beş vakit namazlı, vatan millet sevdalısı, şunu herkesin bilmesi lazım bunların hepisi cebine giren para sevdalısı!!!!!!!!! diğeri hikaye ve göstermelik ölenlerin cenaze namazlarını kıldırdık birer mezara sahip oldular vs başarı bu

Mehtap Ertürk 04 Mart 2023 09:16

Yüreğinize sağlık .Unutmayalım unutturmayacaktım .Bu katillere memleketimizi bırakmayalım

Deniz Sümbül 03 Mart 2023 21:27

Büyüklerin şehrin yerel yöneticilerin ve ileri gelenlerin KAZANMA HIRSI biz garibianların özünü emdi,canımızı malımızı enkaz altında bıraktı felâket geliyorum diye bağırıyordu ufak bir yağmur bir kar yağdığında şehir adeta kitleniyor Allah korusun bir deprem olsa bir afet olsa bu şehirden kimse çıkamaz kimse yardıma gelemez bu sözler dudaklardan dökülüyordu ve öylede oldu yıllarca yan yol alternatif yol yapılmadı şehir merkezi sıkıştı 40 yıl sadece göz boyama vardı çözüm yoktu doğunun Paris'i denen yemyeşil heryerinden şarıl şarıl sular akan güzelim şehir çarpık kentleşme,düzensiz büyümeye kurban edildi hükümete yakın olmak avantaj olacak derken dezavantaj oldu.

Serkan hamamcilar 03 Mart 2023 17:55

Ancak sizin gibi gerçekleri söyleyen yürekli insanlar olursa bu tür acıları yaşamayız ,yalakalarla dustugumuz durum ortada.

Hatice 02 Mart 2023 21:39

Hepsinin eli vebali var.Ceplerini doldurdular.Saltanat kyrdular.Yeni malatyayı bunlarmi inşa edecek.Yine betonlari çimentolari bunlarmi satacak.Eyvah eyvahh.Allah rizasi için malatyadan çeksinler ellerini.

Ünal 01 Mart 2023 20:31

Malatya'mızı el birliği ile bitirdiler.Bizim de yıllarımız ,emeklerimiz çöp oldu. Canımız sağ kaçtık baba ocağından. Bu acıları hatırlamamak için bir daha da dönmeyi düşünmüyorum. Bu kadar yozlaşmamış bir şehirde düzen kurmaya başladım bile. Allah'ım bizi bu hale koyanların yanına bırakma Allah'ım!

Malatyalı 01 Mart 2023 15:02

Bugün bu saate fonlanmamiş, vicdanlı ahlaklı bir gazetecinin bu yazıyı yazması insana gelecek için güven veriyor. Aslında hepimiz kirlendik bazılarımız çok bazılarımız az. Ahlâkî yozlaşmanın geldiği son nokta. Yalaka troller utanmiyorsunuz bari bu acılı günde susun epepsizler.

Baris 28 Şubat 2023 23:52

Büyükşehir belediye başkanı çıkmış diyor bizden önceki belde belediyeler verdi imar iznini.doğru verdiler bostanbaşinda evalıp orda ikamet edip evi ağır hasar almış biri olarak katılıyorum bu söze.fakat insana sormazlarmi madem zeminden veya yüksek kattan şikayetciydin mahkemeye verseydin karar cikartsaydin kat sayısını düşurseydiniz senin büyükşehir döneminde bile Malatya'nın heryerine 12 - 13 kat bina dikildi.deprem.olana kadar da hiç kimsenin sesi çikmadi.şimdi ise başladilar o verdi izni bu verdi izinleri diye.

Bariş 28 Şubat 2023 23:42

Arkadaşin biri uzun uzun yorum yazmiş bir noktada demişki yıkılan binaların çogunlugu 99 öncesi yapılar diye.bak benim evim bostanbaşinda daha 6 yıllık bina oturali iki yıl oldu.görmekten acizseniz gel seni götüreyim gözünun içine batirayim koca blogu.gece olan ilk depremde kolonlar patladı ağirhasar aldı zor çıktık.satarken bize yok depremde dayanıklı şunu yaptık bunu yaptık hepside sözleşmede yazıyor sözleşmede duruyor.ve benim iki site otemdeki 8 katlı bloklarda bişey yoksa o zaman burda suç binalarda değil o binayi yapan müteahhit yapı denetimcisi ona onay veren belediye o zemine o kadar katı veren yöneticiler suçlu.sizin demenize göre herkes suçsuz bunlara guvenerek ev alan bizler suçluyuz.

Alrdm44 28 Şubat 2023 22:39

Peki sorgulamadan oy veren biz Malatya'lılarin bir suçu yok mu? Yazının bitimin de bu paragrafı aradım. Senin cehaletin benim hayatımı mahvetti ey Malatya halkı demeniz gerekiyordu. Benim de yüzüme vurmaliydin

Aslan turk 28 Şubat 2023 15:38

İmar afları,rant kazanma hırsı ve çılgınca yüksek katli bina dikme hoyratligi canim Malatyami ölü şehir haline getirdi..Artık millet olarak sanırım hayatımıza pusu kuranlari daha iyi anlayacaklardır..

Rifat 28 Şubat 2023 12:57

Öyle yada böyle, hepimiz suçluyuz, güzel büyük, konforlu binalar alıp, bu sürece katkı sağladık. sonuç olarak Bostanbaşı bostanını istiyor. Bilimi bir kenara koyup,Doğayla savaşacağımızı zannettik.

Exsen 28 Şubat 2023 08:34

Dehşet bir yazı ....bu yazıyı ancak deli bir yürek yazar...tebrik ediyorum..

Nur 28 Şubat 2023 07:50

Onlarda vicdan ne arar ya ,sadece para odaklı yaşayan boş beleş insanlar .Allah bu acı olayda sorumluların da cezasını versin inşallah.Onca milletin ölümüne sorumsuzluklariyla sebep kim varsa .Yazık ya size oy verenler de bı düşünsün artık .

Ayşe nur bilek 27 Şubat 2023 13:46

Gerçekten gerçekleri söyleyecek birilerinin varlığı beni mutlu etti

Mahalelli 27 Şubat 2023 11:50

Helal olsun birileri gerçekleri dile getirdi . kimin kusuru varsa Malatyalı olarak hakkımız haram olsun Yasattiklarinin aynısını yasasın

Yazık 27 Şubat 2023 10:24

Bu olayda bile troller varsa vay halimize

Editör 27 Şubat 2023 01:51

Kullardan Biri, Zorro, R.Şefik, Hakikat Peşinde isimli yorumlar aynı IP üzerinden yapılmıştır.

Hakikat Peşinde... 27 Şubat 2023 01:35

2 tane 8 şiddetine yakın yüzeye yakınlığı sebebiyle 11 şiddetinde hissedilen deprem olması ve 400km'lik fayın kırılması bu binaların yapılmasına onay verenlerin suçu değil. Yanyana duran 2 binadan biri yıkılıp biri yıkılmıyorsa biri sağlam yapılmış biri yapılmamıştır. Sağlam yapılmayan binaları denetleyenler ve yapılırken çalan suçludur. Denetimi yapan kişi ve kurumlar ne vali, ne belediye başkanı ne de milletvekilleri. Bu bağlamda belediye başkanının, yöneticilerin bir sorumluluğu olamaz. Tabi ki onların bir şekilde rant sağladığı iddiaları ile ilgili gerçekliğinin doğru olup olmadığını bilmediğimiz ama halk arasında dolaşan söylentiler ile hareket etmek toplum olarak biz Malatya'lılara yakışmaz. Hücurat Suresi 12. Ayet "Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü bazı zanlar günahtır. Gizlilikleri araştırmayın, birbirinizin gıybetini yapmayın; herhangi biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? Tabii ki bundan tiksinir! Allah’a itaatsizlikten de sakının. Allah tövbeleri çokça kabul etmektedir, rahmeti sonsuzdur." Bu bölgeye yapılan binaların en fazla 'u yıkılmış. Bunun suçlusu ülke olarak geri kalmışlığımızdan başka bişey değil. Yıkılan ? eski binanın böyle bir depremde yıkılmaması imkansız ama ülke olarak imkanlar sınırlı olduğu için kentsel dönüşüm hızlı olamıyor. Eski yapı olup yıkılan binalarla ilgili asıl suç o binaların yapıldığı dönemlerdeki yönetimlere aittir. Bu hükümetin görevi zaman içerisinde kentsel dönüşüm ile eskilerini yıkıp yenilerini yapmaktır ki Malatya'da 20.000 üzerinde TOKİ binası yapılmış ve diğer illerde de aynı şekilde binalar yapıldığı görülmüştür. Bostanbaşı, F.kayahan tarafındaki binaların da en fazla 'u yıkılmıştır. Resmi kaynakların açıklaması farklı kurumlar tarafından da teyit edildi ve 11 ilde yıkılan binaların ?'inin 1999 öncesi yapıldığı teyit edildi. 22 Şubat 2023 tarihindeki güncel verilere göre Yaklaşık 53 bin binaya sahip olan Malatya’da 2 bin 285 bina yıkıldı. 8 bin 137 bağımsız bölüm, bu binalarla birlikte enkaza döndü. Toplam yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 13 bin 860, konut sayısı 43 bin 223. 9 bin 810 binada ise tespit yapılamadı. Doğanşehir ilçesinde 897, Yeşilyurt’ta 649, Battalgazi’de 384, Akçadağ’da 355 bina yıkıldı. Rakamlardan da görüleceği üzere valilik tarafından açıklanan ilk depremde yıkılan 140 bina 9 saat sonra gerçekleşen 2. deprem ile 1600'lü rakamlara ulaşmış ve devamındaki artçılar ile en son açıklanan rakam 2.285. Yıkılan binaların ?'i 1999 öncesi. Aynı şekilde kontrolü tamamlanmamış 9.810 bina dışında yıkılacak olan ağır hasarlı 13.860 binanın da en fazla 'luk kısmının Bostanbaşı, F. Kayahan, Karakavak tarafında olduğu ve ?'dan fazlasının da 1999 öncesinde yapılan binalar olduğu birçok kaynaktan teyit edilmiştir. Bu anlamda hükümete bir suçlama yöneltmek yersizdir. Böyle bir afette başka bir hükümet başımızda olsaydı neler olacağını 1999 depreminde de görüldüğü üzere düşünmek bile istemezsiniz ki hükümete atılan bütün iftiralar da yalan çıktı. Askeri 2 gün sahaya sürmesi dediler Asker 89. dk da sahaya indiği görüntüler yayınlandı. Çadır yok dediler. Kurulan çadırların sayısı ortada. İnternette gün gün kayıtlı haber sitelerinde. Yazdıklarında yanlış varsa veya aksini ispatlayacak delikanlı varsa yorumlara açığız... Yorumları okudum. Dikkatimi çeken Kullardan biri, İzzet Berktaş, Selahaddin Gürün, murat44, reis, m Abdullah Arslan ve birkaç tane daha vardı katıldığım ifadeleri var. Allah razı olsun. Eleştirilecek ve yanlış bulduğum çok yorum da var. İnşallah o yorumları yazanlarda bunları okurlar. S. Şefik beyefendinin yazmış olduğu cümleler aynı yazarın olduğu gibi çok acımasızca. Şöyle ki niyet, hikmet, liyakat v.b. gibi birçok şeyi değerlendirmeden bu cümleyi kuramazsınız. Kurabiliyorsanız peygamber efendimizin sünnetini uygulamış ya da uygulamaya çalışmış olmazsınız çünkü... Yazarın eleştirilerinin haklı yönleri olsa bile avam diliyle yazılmış, çarpıtma, yanıltma ve eksik bilgilere dayanan yanlış ifadeler çok fazla. Özellikle müslümana yakışır ifadeler olmadığını yukarda yazmış olduğum ayet ile de özellikle belirtmek isterim. Benim Allah'a şükür çevremde can kaybı olmadı ve geniş perspektiften bakmak için detaylıca ve geniş kapsamlı incelemelerle yorumluyorum ancak yıkılan bir binada olan veya yıkılan bir binada yakınını kaybeden insanlar daha duygusal yaklaşarak bu suçlamaları özellikle destekleyebilirler ama aklı selim ile düşünerek yazdıklarımı okuduktan sonra fikirlerini tartmalarını rica ederim.

MALATYA AŞIĞI 27 Şubat 2023 01:02

İstifa da etmiyor yüzsüzler, zemin etüdü boşuna mı yapılıyor, dibi bataklık olan yere deprem yönetmeliğine uygun yaptım diyip kurtaracak bu müteahhitler ki haklılar da kanuna göre yaptılar yapı denetim bir b*ka yaramadı, belediye de. Ruhsata onay verdi, zaten belediyeye yerleşen de nasıl yerleşti biliyoruz kim kimin kontrol edecek ki

EDİP 27 Şubat 2023 00:16

Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. Kuzu gibi inliyorsa millet, müstehaktır ona her türlü zillet. Artık milletin dinlemeden direk konuşma sesini duyurma zamanı gelmedi mi. Bahse konu başkanlar hala halkın içerisine girebiliyorsa yazıklar olsun o millete

Mehmet B 27 Şubat 2023 00:09

Niçin hiç kimsenin aklına bostanbaşı imara açılırken ihsan koca adı gelmiyor

Lütfü şireci 26 Şubat 2023 23:53

Yaşattıklarını yaşamadan can veremesinler.O bebeklerin o insanların vebali ömür boyu boyunlarından eksik olmasın. Allah kâhretsin cümlesini

R. Şefik 26 Şubat 2023 23:38

S. Şefik ben yine oyumu reise vereceğim. Senin bana hakkını helal etmeme hakkın bile yok...

Zorro 26 Şubat 2023 23:07

Ne dandik site? Yorumlara beğen, beğenme, gülme işareti koyma yok. Yoruma cevap yazma yok. Yazarın yazdığına emoji koyma yok... Sitenizi geliştirmenizi tavsiye ederim...

Kullardan Biri 26 Şubat 2023 22:56

Çok net bir soru Hükümeti, Milletvekillerini, Valileri, Belediyeleri, Müteahhitleri ve denetim firmalarını v.s. binaları ovalara yaptıkları için yüksek kata izin verdiği için eleştiren toplum Bir müteahhite "8 kişi birleştik şu taşlık tepeden arsa aldık buraya zemin etüdü yaptırıp bize buraya 4 katlı sağlam bir bina yap" dedi mi? Arsadan projeyi görüp girdiği binada müteahhit ile pazarlık ederek ucuzdan daireyi kapatma çabası sarf eden toplum "sağlam olsun fazla para verelim" dedi mi? Bilir kişilere kaç kişi sağlamlık kontrolü yaptırdı? "30-40-50 yıldır bu binada oturuyoruz. Dairemizin içini eskidi diye 2-3 yılda bir boyatıyoruz. Acaba binada yıpranma olmuş mudur?" diye kontrol ettirdi mi? Bir kişi bile ev kiralarken sağlam mı diye kontrol ettirdi mi? Dağda yapılan TOKİ konutları satın alırken de kiralarken de daha ucuzdu talip oldu mu? Garibanın oturması için yapılan bina deyip hor gören bile olmadı mı? Bir kez daha görüyoruz ki toplum nasıl isterse öyle yönetilir. Bir kez daha görüyoruz ki kendi hatasını göremeyen kimseler başkalarını suçlayarak vicdanlarını rahatlatıyorlar. Suçlamak kolay. Allah bir müsibeti veriyorsa toplumsal bir yanlış vardır...

S.Şefik 26 Şubat 2023 22:22

Suç Kimin. Peygamber Efendimiz (asm): “Kötülüğe sebep olan onu yapan gibidir” buyurmuştur. Saydığınız kişilere kim oy verip seçtiyse büyük vebal ondadır. Bu yazdıklarınız yeni mi öğrenildi bu kişilerin kim olduğu ne işler yaptığını herkes biliyordu bile bile bu insanlara oy verenlere ben hakkımı helal etmiyorum.

Mustafa 26 Şubat 2023 22:17

Helal sana kayısıhaber doğru haber anlayışınıza teşekkürler. Diğer tv ler gazeteler REKLAM için kendilerini yerle bir ettiler. Gerçekten kaçan diğer medya sahipleri Aç kalın ama doğruları yazın. Haksızlık karşısında SUSMAYIN.

mehmet malatya 26 Şubat 2023 22:15

asıl katiller karanlık alanda, oraya feneri tutacak kişiler de müteahitler.. İşte tam da o yüzden, 43 bin kişinin katili olan bu müteahitler, vatana millete ihanet ve terörden yargılanmalı ve etkin pişmanlık hakkı verilmelidir ki karanlıkta saklı duran vampirlerin isimlerini versinler, yoksa o vampirler, yeni gelecek müteahitlerle kan emmeye devam edecekler ve değişen hiçbişey olmayacak

Tamer 26 Şubat 2023 19:52

1980 li yıllarda Sanat okuluna giderken Banazılı arkadaşlar, ilkbaharda oralarda ödüllü bağ belleme yarışması yapıldığını söylüyorlardı.

İzzet Berktaş 26 Şubat 2023 19:31

“Ateş düştüğü yeri yakıyor” Şimdi de öyle mi? Felaketin boyutu üzerini söz söylemeye gerek yok. Ateş sadece 11 ile değil ülkeye düşmüş olmalı. Yurdum insanın çoğunluğu bunu hissediliyor. Bu nedenle özellikle gençlerin çabasını gördükçe, yüreğimde geleceğe dair müthiş bir heyecan ve umut yükseliyor. Bir yandan da ‘yine unutulacak’ endişesini söküp atamıyorum içimden. Yaşayıp göreceğiz… Bunları çok bilinen "Hafıza i beşer nisyan ile maluldür" cümlesine vurguyla unutmanın kaçınılmaz olduğunu unutturmama sorumluluğunu birey olarak üstlendiğimi, zorluğun üstesinden gelmek için el ele, omuz omuza çaba gerektiğini vurgulamak için yazıyorum. Unutmak doğal ama unutturmamak için çok özel çabalar sarf etmek gerekiyor. Sizin bu çabalara gazeteci olarak destek vereceğimizi biliyorum. Neyi unutturmayacağım? Malatya’da arazi kullanım planlamasında, çevre düzeni planlamalarında, tarım alanlarını tarım dışı kullanıma açılmasında, siyasetçi, siyasetçi maymuncuğu/aleti meslektaş, mühendislik,mimarlık kuralları ve etiğini vicdanıyla değil, cüzdanıyla mühürlemiş meslek erbabı, orta ve üst düzey yönetici, merkezi idare ve yerel yönetim görevlileri, valiler, belediye başkanları, yardımcıları, il tarım, köy hizmetleri, özel idare, DSİ vb. Kurum ve kuruluş temsilcilerinin depremin felakete dönüşmesindeki bireysel sorumluluklarını tek tek isim isim biliyorum. Resmî kayıtlarda var. Geçmişteki Toprak Koruma Kurulu üyeliğim sebebiyle hepsi bireysel arşivimde var. Karakavak’ta yapılaşma başladığında yasanın zorunlu tuttuğu izni alamayacakları için mevzuatı “Atlayarak” yapılaşmaya açtılar. Sadece adına baksan bırakın yapılaşmaya açmayı üstünde kalem oynatılmayacak bölge BOSTANBAŞI! Unutturmayacağım. Arif Nihat Asya’nın şiirine ilham veren Tecde yapılaşmaya açılabildi. Yaşadığımız durum bugünün meselesi değil. Ancak son 20 liyakatsızlık aldı başını gitti. Ben unutmadım. 2005 Yılında yerel gazeteye (BAKIŞ) manşet oldu. Malatya İl özel idaresine atanan şube müdürleri ve meslekleri: Hukuk İşleri Müdürü-Makine Mühendisi, Tarımsal Hizmetler Müdürü-Makine Mühendisi-Makine İkmal Şube Müdürü-Jeoloji Mühendisi! Ne diyorum? Mahir Bey, sizin özetlediğiniz imara açma sürecinin bir kısmının da yer aldığı 2017 yılında yazdığım yazıyı aşağıya adresledim. https://hekimhankamuoyu.blogspot.com/2017/05/topragmz-bir-kitap-bir-tesekkur-bir.html?m=1 Sonuç olarak; İzzet sen suçlusun. Sesini çıkardın ama yetersiz kalmış, duyurmamışsın.. Sözünü dinletememişsin. Hemşerilerim başta olmak üzere yurdum insanından özür diliyorum. Geçmişte sesimi duyuramamamış, sözümü dinletememişim. Şimdi olanı, yaşananı, sorumluları, yanlışlarımızı UNUTTURMAMAK çalışacağım. Diyeceğim budur!

Ahmet 26 Şubat 2023 18:59

Helal olsun Malatyada senin gibi böyle gerçekleri yazacak adam gibi adamlar olduğunu görünce umudum arttı. Hala rant peşinde hala ölüler üzerinden siyasete devam eden zalimler ve onlara çanak tutan cahillerle dolu bir şehirden çıkıp böyle bir yazı yazdığınız için minnettarım. Önümüzde seçimler var Malatyam artık lütfen gereğini yap.

aziz şanlı 26 Şubat 2023 18:12

ağzına ve kalemine sağlık

Baturalp 26 Şubat 2023 16:44

"Bari çıkıp özür dilesinler" kısmına katılmıyorum. Rant uğruna binlerce insanın hayatına, milyonlarca insanın emeğine mal olacak bir hatanın en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Kendi payıma haram olsun

M Abdullah Arslan 26 Şubat 2023 16:40

Hep AKP, liler sorumlu, bir de Suriyeliler, konuyu nasıl da güzel ele almış, sanki, ben ne zaman bu yetkiye sahip olacağım da yandaşlarımla yerlerimizi imara açacağız, der gibi. Kernek Parkı üstündeki Tokiler, Beydağı eteğindekiler ne zaman yapılmış keşke bunlardan da bahsedeyim de biraz daha objektif yazı olaydı. Herkes kendi taktığı gözlükten gördüğünü başkasının da öylece görmesini dikte etmeye çalışıyor maalesef

RECEP solmaz 26 Şubat 2023 16:11

Suçlumu arıyorsunuz suclu vatandaşına değer vermeyen siyaseti menfaati üzerine kuran ahlakı namusu karakteri sadece para kazanmak olan parti gözetmeksizin kurnaz politikacilardir

Abdulkadir. 26 Şubat 2023 15:56

Bilmiyordum ama deprem sonrası haberlerden öğreniyorum müteahhitlerin geneli Akparti üyesi, belediye ve il meclis üyeleri, belediye başkan veya yardımcıları, milletvekilleri vb. Yani hep iktidarın elemanları. Neden müteahhit olmuşlar, çabuk ve tez zamanda servet sahibi olmak için. Tamam iyi has ancak yapılan inşaatların deprem kurallarına neden uyulmadan, depreme dayanıp dayanmayacağına dikkat edilmedi, bunca insanın canına sebep oldular. Bunlardan kim hesap soracak. Bunlara müsade edenler, yapı denetim elemanları, mühendisler ve biraz daha yukarı çıkalım belediye başkanları, bakanlıklar. Kimler hesap verecek. Bostanbaşında 2 kat bahçeli ruhsat verilmiş iken 11- 13 kata ruhsat verenler hesap vermeyecek mi. Malatya'nın sebze ve meyve ihtiyacının üçte birini karşılayan bölge dışında yer yokmuydu ki bostan başı imara açıldı. Tamamda hesap vermesi gerekenler biz vicdan olarak rahatız diyebiliyorlar. Yani kimse suçlu değil ordan ev alanlar suçlu oluyor. Biz zihniyetimizi değişmedikçe böyle gelip böyle gidecek galiba. Sadece bostanbasi mı? Tecde de aynı değilmi. Tarımsal araziler beton yığını oldu. Vicdanları sızılanmayanlar, bugün bu dünyada, yarın mahşerde halinizi diyeceğim ancak inancınızı para ile bir kenara bıraktığınızı anlıyoruz bu durum nedeni ile. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Zaten yapıyor dünyaya rezil oluyorsunuz.

Bedia 26 Şubat 2023 14:30

Suçlu kim mi tabiki bütün bunlar a sesini çıkarmayi beceremeyen ben suçluyum. Bahçesine 20 daire alan adam . İnşaat yapan adam ruhsat veren adam orda ev alan adam neden suçlu olsun.

Hakan 26 Şubat 2023 14:23

Özellikle selahattin denen zata ve onun gibi düşünenlere 25 yıllık binalar demişsin bostanbaşı ve fahri kayahan imara kaç yıl oldu açılalı git gez aracın yoksa ben gezdireyim gözlüğün yoksa temin edeyim

Reis 26 Şubat 2023 14:07

Bir karar verilirken belediye başkanı tek başına karar veremez çünkü belediyenin her partiden meclis üyesi vardır karar çoğunlukla alınır

SİYASİZEDE 26 Şubat 2023 14:00

Yazı çok güzel ama maalesef yine arşivlerde kalacak. Erzin'i de mütahitler inşa etti. Lakin belediye yüksek katlara musade etmedi. Sonuç ortada. Darbe olur, siyasilere birşey olmaz. Yolsuzluk olur, siyasilere birşey olmaz. Sel olur, siyasilere birşey olmaz. Deprem olur, siyasilere birşey olmaz. Çünkü onlar sütten çıkmış ak kaşık. Olan yine garibana oluyor. İstifa eden yok, hesap soran yok.... O kadar para toplandı. 23 yıllık deprem vergisi toplandı. Paralar kimin cebinde, yada kimin cebine gidecek. Allahım sen sor hesabını. TAS KAYIP vesselam.

murat44 26 Şubat 2023 13:00

Yazıya bakarsak biraz sözcğ ağızıyla yazılmış. Halkı ve halkın dinini aşağılama, siyasi tarzda bir kalemşör. İsim ver, suçluyu belirt ama din neden vurgu yaparak karıştıryosun. Halka neden üst perdeden bakıyorsun. İmara müsade edenden ve rant sağlayan tabi ki suçlu. Cezası neyse çeksin. Dini, inancı ve görüşü hesaba katılırsa o suçu işleyenden bizimden farkımız kalmıyor. Suçluya müslüman veya şu partiden bakmayalım. Bakarsak bizimden ondan farkımız kalmaz sayın editör. Kelimelerine bakarsak benim içinde sizin onlardan farkınız yok. Kalın sağlıcakla..

Hasan 26 Şubat 2023 12:52

Helal olsun. Bide o bölgenin tapubkayıtlarıda açılsada kimin orda ne zamandan beri arazi sahipliği var belli olsa

Hasan 26 Şubat 2023 12:51

Helal olsun. Bide o bölgenin tapubkayıtlarıda açılsada kimin orda ne zamandan beri arazi sahipliği var belli olsa

Nihat METE 26 Şubat 2023 11:54

Size bu yazıyı yazdığınız için teşekkür ederim.Fakat sadece Malatya da değil bu problem. Bütün illerde aynı. Herkes zengin olma peşinde. Haram, helal kalmamış. Maalesef böyle insanlar da bir şekilde paçayı bu dünyada kurtarıyor. Ama öteki tarafta bunun hesabını sorarlar. Orada da para geçmez

Ali bey 26 Şubat 2023 11:35

Bunların tek tek cezalandırılması lazım. Gerçi halk balık hafızalı. Yine seçeriz dikeriz başımıza

Antonyo 26 Şubat 2023 11:26

Çok güzel bir yazı olmuş. Kimin suçlu olduğunu söyleyeyim. Tek suçlu Malatya halkıdır. İki kelimeyi bir araya getiremeyen kişileri yönetici secmisiz. Sebebi ne..cenazeye geliyormuş.. .. adam belediye başkanı binası yıkılmış resmen sucsuzum diyor. 14 kat imar veren kişi suçsuzum diyor. Biz her şeyi hak ediyoruz. Malatya'da adam mı bitti bunları seçtik. Cümle kuramiyorlar be

Ahmet Yılmaztürk 26 Şubat 2023 10:54

Mahir bey sizler vuslat tv de bu adamlarla program yapıp öve öve bitiremiyordunuz. Hem kaldı ki niye siyasi sorumluları milletvekilleri encümenleri isim vererek eleştirmiyorsunuz? Size yakın diye mi? Adaletli olmak dinimizin en temel ögelerinden biri? Hz.Ömeri daha dikkatli okumanız gerekiyor! İşinize geldiği gibi değil. Haa siyasi iktidardan birini görürseniz yüzlerine tüm medya önünde konuşun o zaman adaletli oldugunuza inanalım. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı değil mi?

okay 26 Şubat 2023 10:13

Malatya imar yolsuzluğunda ceza almayanlar unutulmamalı. Bundan cesaret alıp sonrasında görev alanların son 8 yılda verdikleri mar durumları araştırılmalı. Özellikle mesleki etike aykırı haraket eden siyasette on plana çıkan mimarlarıda suçlu.

Ahmet Emrah idaçlı 26 Şubat 2023 09:50

Evet Mahir bey hepimizin içindeki düşünceleri fazlasıyla dökmüş yazısına. Yaklaşık 21 yıldır aynı siyasi otorite ile yönetilen bir şehrin geldiği nokta ortadadır. Şahsı ve yakınlarına ait arazilerin dönümlerinin bile hesaplanamadığı Cemal Akın ve hısımlarının mal varlıklarını 100 katına çıkarmak için yaptıkları adilikler bugün insanların herşeylerini kaybetmesine sebep olmuştur. Daha sonra helvacı dan, kuyumcudan belediye başkani yaptırılan bir zihniyet doğunun parisini güzelim şehrimizi bitirmeye yetmiştir. 20 senedir Anadolu'yu anayurt yapan medeniyetler şehri Malatya cümlesinden başka bir sözü olamayan cenaze kelimesine ceneze, depremzede kelimesine de depramzade diyen bir büyükşehir belediye başkanına sahip şehrin geldiği durum çok vahimdir. Şimdi kim suçlu diyorsunuz ya ? Hepimiz suçluyuz. Oy verirken buz Tayyibe veriyik diyen de, evalırken duvarındaki duvar kağıdına bakan da, kiralık ev ararken minibüse, markete yakın olsun diyen de. Kısacası zincirleme hepimiz suçluyuz arkadaş. 20 senedir aynı zihniyetle İslamiyet ve dini kullanarak insanları kandıranlara seçim öncesi aslında güçlü bir uyarı gelmiştir. Vatandaşın diyemediğini yaradan demiştir. Yeter artık yeter. Bırakın bu işleri oy için imar affı vs. gibi yalanlarla insanları kandırmaktan vazgeçin. Umarım insanımız bu tür afetlerden sonra sirkelenip kendine gelir. Sıkıntı ise şurada. Yer gök ALLAHINDIR. Sen tedbirini al takdir Allahtandir. Malesef 21 yıldır kimsenin tedbir falan aldığı yoktur. Tüm ülke insanının uyanması ve yeniden cennet şehir Malatyamızda buluşmak dileğiyle.

M Cahit karabulut 26 Şubat 2023 09:37

Mahir beyin bu yazısı resmen suç duyurusu.Gazetecimiz görevini yapmış ,sıra savcilarimizda !

Taner 26 Şubat 2023 09:35

Veli Ağbaba arsa bağışılıyarak yaptığınız inşaatlar ağır hasarlı diyorlar açıklama yapın millet öğrensin

Kemal 26 Şubat 2023 09:33

Mahir bey Haci uğur polatın ve Hakan Kahtalı’nın ortağı, Haci uğur Polat ve Mehmet Çınar dönemimin imar komisyon başkanı üyeliğini yapmış Kadircan Esen yazmamışsın. Güngör caddesi ve yüzakından toplamda 4 blok yaptı. 3 blok ağır hasarlı, şu anda az hasarlıya döndürmeye çalışıyor. Haci uğur polatın başlattığı belediyeye bağış ile kat yüksekliğini artırma sistemini başlatan arkadaşlar, övünerek rantın yarısı belediyeye diye müthaitlere güzellik yapıyorlardı. Kadircan esen hem mütait, hem Mehmet çınarın bi dönem yardımcısı hem imar komisyonu hem meclis üyesi, hem Hakan Kahtalı’nın ortağı 35 yaşında servet sahibi oldular inşaat sektöründe yüksek inşaat mühendisleri

Mehmet karadeniz 26 Şubat 2023 09:30

Malatya siyasetcilerini ve yöneticilerini çok güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık ama.toplum olarak ne yazikki bu felakette ders çıkarmamış görünüyoruz çünkü gelip resim çeken kendine medyada şirin gösteren bu siyesetci leri hala çoğu insan düğme ilikliyo hesap soracağımız yerde yazık çok yazık. Sayin cumhurbaşkanı 2. Gün bunların hepsini görevden el çektirip gereken hukuki işlemlerin yapılması lazimdi

Ahmet 26 Şubat 2023 09:25

Hiç merak etmeyin ne yazarsanız yazın söylersiniz söyleyin 4-5 ay sonra herşey unutulup yola devam edilecek .Malatya’da siyasetin başındakiler gitmez .Parti il başanı oluyor,Belediye başkanı oluyor.Ondan sonra Milletvekili,

Selahaddin kürün 26 Şubat 2023 09:10

Yazarlık bu değil. Suizanlarını deste yapıp kılıç sallama fırsatını bulmuşsun. Eminim şu anda sizde malatya da değilsiniz. Size bu görevlerden bir tanesi verilse ne yapacaktınız merak ediyorum bu kapasitenizle. Bu kahraman edanızla acaba hangi semtte hangi dairede oturuyorsunuz. Bu milleti hangi hezayanlarla zor hallerde bıraktığınızı. Yıkılan binaların tarihçesi üzerinden suratınıza çarparım ama ortaya çıkarsanız. Yıkılan ve ağır hasarlı binaların ? 25 yıl öncesinin yapı stoğu. Böyleyken köksüz dönemlerin soysuzluğunun tahribatı oryadayken Böyle yalan yanlış bir çarpıtmanın cehalet ve bilgisizlikten başka sebebi olamaz

Öznur bacı nolacak 26 Şubat 2023 08:36

Herkes biliyor ama kimse söylemiyor. Malatya'da en büyük arsa karteli Öznur ve grubudur. Buralar değer kaybetmesin diye bugünkü ortamın soğumasını bekleyip yine aynı yerlere ruhsat verdirecek zeminine bakmadan.

Ömer gül 26 Şubat 2023 07:06

Sevgili kardeşim yazınızı okudum ve ????????????????tebrikler Yazıda ismingeçen 6/7 kelle malatyanın Allah katında neballi insanları fakat şuan Malatya’nın zenginlerinde olduğundan dolayı kimse dava açamıyorlar çünkü hepsi kralın gözünde Malatya ak parti yüzde 73 falan oy almış ve siyaseten iyi konumdalar,fakat Allah adildir bak sonuna hem bu dünyada hemde ahirette bu hesaplar görülecek ,Allah hesap görenlerin en güzeli....slm dua ile

Sedef 26 Şubat 2023 02:50

Pınar hanım gayet önemli bir konuya temas etmiş. Az hasarlı diye rapor verilen binalar ölüm saçıyor resmen. Lütfen insanları bile bile ölüme göndermeyin. Ne demek az hasarlı.? Ya hasarlıdır ya da hasarsız... Bunun azı, ćoğu olmaz. Trajı komik tanımlama... .

Pınar ALAGÖZ 26 Şubat 2023 01:02

'Az hasarlı ' diye lanse edilen binaların tamamı Yorgun artık. ilk şiddetli depremde yerle bir olur. Lütfen insanları bu binalara girmesine izin vermeyelim. Az hasarlı binaların tamamı 6 veya üzerindeki depremlerde yerle bir olur... Birileri bu gerçeği söylemeli artık.

Gökhan 26 Şubat 2023 00:45

Mahir kardesim seni doğuran annenin babanın ellerinden öperim adam gibi adamsin Malatya barosu zahmet edip bu sorumlu çakallara suc duyurusunda bulundu keske

Ahmet 26 Şubat 2023 00:29

Bu yazıyı bastırıp Malatya sokaklarına dağıtın abi dağıtın! Malatya’nın Fahri kayhan caddesi ötesinde çok hasarlı bina mevcut.Binaların ayakta olduğuna bakmayın insanlar o yüksek binalarda oturmazlar. Malatyanın durumundan kimse haberdar değil, kimse kalmadı Malatya’da tvlerde Malatya’nın adı bile neredeyse geçmiyor.

Bursalı-Malatyalı 26 Şubat 2023 00:06

Bunca can gitmiş ne özürü hepsinin hesabı devletimiz tarafından sorulmalı üstü kapatılmamamlı kesinlikle

Kırgın akp li 26 Şubat 2023 00:00

Zamanın da ceblerini doldurmak için ruhsat verdiler tuzlarını kurutup binlerce kişiye mezar ettiler şimdide yine kendilerinden bir şey gitmiyor yardımlar yağıyor yine milletten alıp üzerine akp etiketi basıp veriyorlar 10 bin lirayı lütuf gibi sunuyorlar yine gelen nakti para ile ceplerini dolduracaklar millet evinden bir tabak almak için hasarlı evlerine giriyor bunlara güven yok Allah öbür dünyada da bu dünyada da bize sizin sonunuzu göstersin Hakkım haram zıkkım olsun inşallah

Mehmet ali 25 Şubat 2023 23:50

Selahattin Gürkana soruyorum Merak ediyoruz şuan yapılmakta olan sire pazarının yerini hazineden bedelsiz aldınız mı? Alıp Meston şirketine 40 milyona sattınız mi? Belediyeye bağlı olan Meston 70 milyona bir Ankara firması olan iskaya ya sattı mı? 400-500bin ty ye mal olacak dükkanlar 2-3milyon fiyatlarında satıldı. Bunu duyan veli agbaba konuyu meclise taşımaktan bahsetti bunu susturmak için malzemeyi agbaba dan almayı mı tahattut ettiniz. Bir süre sonra veli agbaba da sessiz kaldı iskaya şirketine oğlunuz gizli ortakmi? İnsanlar bunların cevaplarını bekliyor Bunları böyle yapacağınıza Sivrice depreminden sonra hasarlı binaları tespit etseydiniz bu kadar can kaybı oklur muydu? Basın önünde 3 kelimeyi bir araya getirip konuşabilirsiniz cevaplarınızı bekliyoruz

Yusuf 25 Şubat 2023 23:39

Hepsinin vicdanına selam olsun.

Emre 25 Şubat 2023 22:45

2015 YAPIMI AKSARAY EVLERİ SİTESİNİN MÜTEAHHİTİ OSMAN GÜDER UTANMADAN VİCDANIM RAHAT DİYOR. 88 DAİREDEKİ YÜZLERCE İNSANIN CANİNA KASTEDİP KONUŞABİLİYOR UTANMADAN KAFAYI YEMEMEK ELDE DEĞİL.

Ümit 25 Şubat 2023 19:59

Destan Şehir Malatya oldu Viran Şehir Malatya. Yazıklar olsun. Malatya deyince aklıma hep izlediğim bir belgesel gelir. Ceylanı vahşice parçalamaya çalışan onlarca sırtlan. Aynen de öyle yaptılar. Canlı canlı parçalanıyor canım memleketimizi. Yahu Malatya'nın ayrısı gayrısı mı vardı da her yede 'ben birleştirmeye geldim' dedin. Önce yapılan her işi kendin yapmış gibi sahiplendin. Expo diyene kadar, destan Şehir diyene kadar, personelin maaşıyla uğraşana kadar, her yerde saatler süren konuşmalar yapana kadar, proje üretseydin, imar sorunlarına baksaydın, yapılaşmayi inceleseydin, bilboardlara kendi resmini koyacagin paraya bir yerbilimci ekibi ayarlasaydin da yıllardır bas bas bağırılan koşa koşa gelen depreme bi önlem alsaydın. Gelen bütün başkanlar müteahhit oldu gitti. Bu vebaldir öldürmedi sizi, yaşayın ki hatalarınızın ceremesini çekin. Ama doğru, tüm cenazelerimiz dini usule göre defnedildi.

Ahmet yasin 25 Şubat 2023 19:59

Suçlu milletvekilleri belediye yöneticileri bürokratlar menfaati için güzellemeler yapan basın mensubları oda dernek stk yöneticileri yeşil malatya beton Malatya olurken sessiz kalan tüm Malatya suçlu oy verme tercihlerimiz değişmediği sürece akıbet değişmez malesef

Ali 25 Şubat 2023 19:57

Bu yıkımdan sorumlu olan belediye başkanları; onurunuz varsa, haysiyetiniz varsa, izzet-i nefsiniz kaldıysa istifa edin. İnönü Üniversitesi, Arama ve Kurtarma Ekibini kapatan ve kriz yönetmekten aciz rektör Ahmet Kızılay ve Genel Sekreteri Mustafa Gezer; haysiyetiniz varsa istifa edin. Cumhuriyet savcılarımız sadece müteahitleri göz altına almayın, en tepeden başlayın ki inandırıcılığınız olsun. Yoksa fazla değil 2 sene içinde bostanbaşı da yine apartmanlar yükselecektir ve müteahitliğini ilgili belediye başkanları ve avaneleri yapacaktır.

Derviş 25 Şubat 2023 16:21

Depremde iki veya üç medya ayakta kaldı.ilk sırada kayısı haber,Malatya haber.Bu merkezin üç arıza belediye başkan ve ekibinden nemalanan jetoncular siz bekleyin bakalım!Allah büyüktür..Kalemine sağlık gardasim.Selocan İSTİFA,ham çocuk İSTİFA,halt karıştıran çoban İSTİFA! VEKİLLER İSTİFA EY ADALET NERDESİN?

Yazarın Diğer Yazıları