Mahir Temur

Malatya Utanmazlar Kulübü

Mahir Temur

Sonda söyleyeceğimi baştan belirteyim.

Malatya’da 1.400 canımız enkaz altında vefat etmişken, binlerce yaralımız ortadayken ve 800 bin kişinin bugün umudu tükenmişken bir an önce üç kişinin ekibi ile beraber istifa etmesi lazım.

Biri Malatya Büyükşehir Belediye (MBB) Başkanı Selahattin Gürkan.

Diğerleri Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerin başkanları Mehmet Çınar ve Osman Güder.

Bu millet bu sancılı günlerimizde bunların yaptıklarıyla şehir adına utanıyor artık!

Millet can derdiyken, enkaz başında bir umutla “ses” beklerken MBB Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptıklarını tarih bir gün yazacaktır!

Depremin daha dördüncü gününde bağışlanan onlarca jeneratöre “Selahattin Gürkan” etiketleri yapıştıran bir başkanı bu millet unutmaz!

Bakın şu fotoğrafa:

Dünyanın dört bir yanından yardımlar Malatya’ya gelirken daha depremin onuncu gününde MBB’ye bağlı MEGSAŞ’ın “halk ekmeğini” parayla satan bir belediye başkanını bu millet unutmaz!

Ne kadar otobüs firması varsa Malatyalıları ücretsiz Türkiye’nin her tarafına götürdüğü bir ortamda MOTAŞ’ın belediye otobüsleri canlarımız daha enkaz altındayken “paralı götürebiliyorsa” bu millet bu başkanı ve liyakatsiz ekibini unutmaz! 

(Hemen bu hatadan vazgeçtiler ama iş işten geçmişti bi kere)

İnsanlar Başkan Selahattin Gürkan’ın ağzından bir umut vadeden cümle beklerken Habertürk’e çıkıp “cenaze hizmetlerini” övdükten sonra bu millet vallahi de billahi de unutmaz bu sözleri!

Bu sözler sonrasında “yalaka” basının Selahattin Gürkan’ı savunmaya geçmesini millet unutsa da ben unutmayacağım!

Sadece bu utandığımız yanlışlardan dolayı dahi bir belediye başkanının istifa etmesi gerekirken yıkık Malatya’da billboardlar yine “Selahattin Gürkan” tasarımlarıyla döşeniyordu.

90 bin bina hasar almışken ve 800 bin nüfuslu Malatya 100 binlerin altına inmişken işi gücü bırakıp bu ortamda açık hava reklamlarını düşünen kim varsa beddua ediyorum!


5 liralık plastik su şişesine dahi muhtaç olan Malatya’da on binlerce lira para harcayıp reklam yapmayı bu millet unutursa hayatım boyunca ben unutmayacağım!

20 yıldır belediye başkanlığı yapan bir insan evladının bu kadar insan ölmüşken ve Malatya’nın 20 yılı heba olmuşken “keşkem yok” diyebilen Selahattin Gürkan’ın görevden alınması lazım!

İstifa etmiyorsa birileri artık görevden alması lazım!

Sosyal medyada hem Selahattin Gürkan’ı hem Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i hem de yok olmuş Yeşilyurt’un “liyakatsiz” Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı görmekten yoruldum!

Her gün yeni elbise giymiş bu zatları enkaz başında 20 gündür iç çamaşırını dahi değiştirememiş afetzedelerin yanında görünce tansiyonum yükseliyor!

Hele lise mezunu tiplerin veya aktif müteahhitlik yapan tiplerin İmar Komisyonlarında yer aldığı bir ortamda önce Mehmet Çınar sonra Osman Güder istifa etmelidir.

Yeşilyurt Belediyesi Meclisi’nin İmar Komisyon Üyeleri kim biliyor musunuz?

300 bin nüfuslu Yeşilyurt ilçesinin kaderini belirleyen imar komisyon üyelerinden bahsediyorum.

Lise mezunu var, aktif müteahhitlik yapan var!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın imar komisyonunda yıllarca yer aldığı dönemler de dahil kafasını yastığa koyduğu zaman rahat nasıl yatabiliyor?

Sen sorumlu değilsen kim sorumlu?

Peki Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder?

Deprem falan olmasa muhtemelen Battalgazi ilçesinde ne kadar tarım arazisi varsa imara açacak iştahı ve sorumsuzluğu vardı!

Açıklamaları da o yöndeydi hep!

Şu anki Battalgazi Belediyesi İmar Komisyonunda bırakın başka meslekleri lise mezunu yok mu?

Hepinizin suçu var ve siz halen bunu kabullenmek istemiyorsunuz!

Çarşı dediğimiz bölgenin çoğunluğu Battalgazi ilçesine kayıtlı!

3 yıl önce yaşanan Sivrice depreminden sonra ne yaptınız?

Bir tane binayı denetlediniz mi?

Geçen yıl Sıtmapınar’ındaki binanın taşıyıcı duvarları ile oynandığı için göz göre göre yıkılmamış mıydı?

Yıkılan binanın önünde Osman Güder, “Bize bu işlem için bir müracaat olmamıştı” demişti!

Adam görev tanımını dahi bilmiyor!

İşte bu adam da kendisini sorumlu tutmuyor!

Vekilleri başka yazıya bırakıyorum ama şu fotoğrafı milletin önüne sermek istiyorum.

AK Parti’nin genelde “iş bilmez” Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci her gün diğer vekiller gibi mahalle mahalle gezip sosyal medyadan fotoğraf paylaşıyor.

Bakın şuna hele…


En az 10 bin liralık Columbia montuyla belki de 20 gündür iç çamaşırını dahi değiştirmeyen afetzedeleri ziyaret edip sosyal medyadan bu utanmazlığı faş ediyor kendisi!

Kimse çekip atmıyor, kendisi her gün paylaşıyor bu görüntüleri!

Allah bu topluma dayanma gücü versin ama benim bunları gördükten sonra dayanma gücüm her dakika düşüyor!

Bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya’ya kayyum atamalıdır artık!

Ve birileri bunları Ankara’ya ulaştırmalıdır!

Çünkü “Malatya Utanmazlar Kulübü Üyelerini” gördükçe çıldırıyorum!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 111
Buğrahan Çiçek 09 Mart 2023 14:55

anca ilçeleri ziyaret edip foto çekip twitter'da paylaşan belediye başkanı (adını bile anmak istemiyorum) reklamdan başka bir şey yapmıyor zaten. tek derdi çalışıyor gibi görünüp yukarılara iyi görünmek. malatya'yı çok sahipsiz bıraktı kendisi...

Hasan Yüce 05 Mart 2023 19:28

Bu isimlere öznur çalık bülent tüfekçiyide ekle ve belediyeye ait market zinciri olan esenlik biz gururlu insanlarız yardım almak zor geliyor ama bu marketler fırsatçılık yapıyor böyle bir günde kar etmeyin

Alper 05 Mart 2023 10:50

Selahattin Gürkan geldiği günden beri , asgarî ücretle çalışan binlerce insanın çalışarak hakettiği mesai ücretini kesmiş, arkasından Flim festivalleri düzenlemiş, milyonları boşa harcamıştır...Bunu gören duyan hiç kimse ne yapıyorsun başkan işçinin mesaisini neden kesiyorsun bile dememiştir ...Bu ülkede bu şehir yıllardır sahipsizdir, haksızlığı gören kimse ses etmemiştir....Bu sessizlikten güç alanlar kendilerini hatasız görmüştür yıllarca... Suçlu bana dokunmayan bin yaşasın diyenlerdir, sorgulamayı bırakan vatandaşlardır...

KARTAL 05 Mart 2023 00:11

Ellerine sağlık kardeşim çok güzel bir yazı, duygularımıza tercüman olduğun için teşekkür ederiz.

Ali Esen Kotan 04 Mart 2023 20:12

Sizi tebrik ediyorum sizin gibi malatya sevdalilarin bu cesaretine hayranim malesef malatya iyi yönetilemiyor nerde çapsız biri var ya siyasetci oluyor yada kurumlarin başina geliyor sonuc ortada

Murat 04 Mart 2023 18:02

Artık namusluların namusuzların yaptığını böyle haykırması gerekiyor yeter artık bu vizyonsuz beceriksiz adamların sadece fotoğraf çekerek Malatya yı yönettikleri ama bunlarla beraber kendini satan gazeteci ve televizyoncularda ifşa edilmeli

Yusuf a. 04 Mart 2023 17:17

AK parti seçmeniyim reis gösterdi diye oy veriyoruz Malatya'da Münir erkal'dan başka belediye başkanı gelmedi ya yazık yani Selahattin gürkan'ı seven tek bir tane insanla karşılaşmadım yazık yani bu suç sadece Selahattin gürkan'ın değil reis'in de suçu yani neden bu adamları gösteriyorsun kardeşim biz oy vermek zorunda bırakıyorsun adamın derdi başı kendi reklamını kendi bizden birilerini gösterirsin reis yine o vereceğiz ama bunları istemiyoruz gerçekten diğerlerini tanımıyorum ama Selahattin gürkan'a gerçekten oy vermek istemiyorum

Sıddık 04 Mart 2023 16:51

99'dan sonra görev yapmış tüm belediye başkanlarının yargılanması lazım.

Battal Gazi 04 Mart 2023 13:48

Yazıklar olsun bu kadarda olmaz insanları göz göre enkazın altında bıraktılar ben ve Malatyalı lar hayatı boyunca unutmazık doğunun parisini bir çırpıda bitirdiler Malatya tarinde hiç bunları yaşamadı bunların sayesinde yaşadı ben hakkımı helal etmiyorum

Zat 04 Mart 2023 12:52

Doğanşehir yok oldu ama belediye başkanı hakkında bir kelime yazı yok acaba sebebi nedir?

Malatya 44 04 Mart 2023 10:59

Bu liyakatsiz lerin artık başınızdan gitmesi gerekir ülke okarak artık buna bir son verilmeli.

Zeynep özmarasali onel 04 Mart 2023 10:41

Milletin dili yüreği kalemi kılıcı olmuş her satırlar.akleden insanların Artık görevde olması lazım iş bilmez insanlar canım çocukluğumuza kastetti.

Hl 04 Mart 2023 08:54

Az bile demişsiniz

İbrahim Nabi ÖZBERK 04 Mart 2023 08:05

Halkın duygularına tercuman olmuşsunuz.Tabii söylenecek çok şey daha var.Siyaset aklına değil Devlet aklına ihtiyacımız var.Vah gidi garip MALATYAM...

Malatya Sevdalısı 04 Mart 2023 07:10

Ben mahir beyi destekliyorum...daha çok söylenecek ṣeyler var güzelim malatya'yı bölüṣüp yiyorlar..Canımız ciğerimiz sayın cumhurbaṣkanımız Sevgili Recep Tayyip Erdoğan bu belediye A-Z bütün kadroyu değiṣtirmeli belediyede çok sayıda çalıṣan fetocu var....bunları nasıl işe aldılar....hepisi vatan hayını ve yıkıcı timleri

İbrahim 03 Mart 2023 22:38

Çok doğru bir tespit bunlara ilave olacak daha çok kişi var

Emine Yanbak 03 Mart 2023 22:23

Ağzınıza sağlık bizi bitiren tepkisizlik bu kurbanlık koyun kabuledilisligi halk artik neye layik olduğunu ve neye layık olmadığını kendisi belirlemeli

Elazığlı 03 Mart 2023 21:57

Eylül 2023 bitip, Ekim 2023 günleri başladığında 6 şubat - 17 mart 40 günlük sürede yazılan, çizilen tüm konuların hepsi unutulacak. 3 yıl önceki Elazığ depreminde de unutulduğu gibi.

Fatih 03 Mart 2023 21:41

Eline ağzına sağlık tamda halkın düşüncelerini yazmışsın birçok haber sitelerini satın aldığından dolayı olumsuz bir yorum yapsak paylaşmıyor lar .

Srlami 03 Mart 2023 21:02

Elbet oy istemeye gelir reziller muhtarlarda aynısı

Mehmet 03 Mart 2023 20:43

Allah razı olsun.sesimizi duyurmuşsunuz. Bizler duyduk kulaklarını kapatanlarıda Allah’a havale ediyoruz. Seçimlerde görüşmek dileğiyle.

Bilal 03 Mart 2023 19:11

Tespitleriniz için teşekkür ederim, dahası var. Allaha havale ediyorum, Allahtan korktuklarını da sanmıyorum

Mesut 03 Mart 2023 18:53

10 numara tespit

Kenan 03 Mart 2023 18:46

Biz deprem olduğu gün Battalgazi yaşam merkezine 7kisilik ailemle birlikte sığındık ne yazıktır ki gece 12 civarında güvenlik şartelleri kapatıp jeneratör arıza yaptı kalmak isteyenler kalabilir dedi elektrik ve ısıtıcı olmadan çoluk çocuk nasil barinabilir dedik abi yapacak bisey yok dedi yorum diz eşdeğeri hemşehrimin.

Hayat 03 Mart 2023 18:20

Sizi kutluyorum yazınız tam yerinde anlayan için.Ama emin olun siz doğru konuştuğunuz için sizin sadece başınız ağrıyacak. Çünkü bu millete eden yaranmistir.

Belediye başkanları 03 Mart 2023 17:49

Başta belediye başkanı ve ekibi imar işleri müdürleri yol arkadaşları mütahit ler hepsi bağımsız yargı önünde hesap vermelidirler. Evlerimizi aynı yerinde belediye ve mütahit yapmalılar. Çokçok acilen bize evlerimizi yapma taahhüdü vermelidirler. İlginiz için teşekkürler

Emin 03 Mart 2023 16:16

A dan Z on numara beş yıldız bir yazı olmuş duygularımızı dile getirmişsiniz teşekkür ederiz sadece eklemek istediğim bir konu var en azından bu 10 ilde belediye başkanlığı lav edilmeli kayyum atanmalıdır aksi halde memleket ayağa kalkamaz

Yakup 03 Mart 2023 15:11

Ağzına yüreğine sağlık negüzel yazmışsın bir belediye emeklisi olarak bunları söylediğimiz zaman sürgün yiyorduk memleketine duyarsız hayin nankör adam varsa idare kısmına yerleştirilmiş yalakalar yüzünden şehir bu halde yapıların denetimsizliği onların nasıl ceplerini doldurduğunun belirtisi işte 25 sene çalışıpta zar zor bir evalırken o riyakatsizlerin mal varlıklarını bir kontrol etsinler herşey ortaya çıkar bu en üsteki ve altındaki leri kapsıyor yazık bu memlekete insan olan herkes kahroluyor sayın cumhurbaşkanının artık riyakatsizleri başımıza getirmemesini istiyoruz şu tek başına iktidarda 20 seneyi değerlendiremedi memleketim yazık

Misafir 03 Mart 2023 15:09

Malatyada evim ağır hasarlı, eşyalarımı içinde ve belediye bize ne yapacağımız konusunda bilgi vermiyor. Eşyalarımızı ne zaman alacağız. Veya alabikecekmiyiz

8Y5T 03 Mart 2023 15:01

Çok doğru şeyler yazmış, gerçekten hiç utanma duyguları yok, makam sarhoşu gibi dolaşıp milletin acısını artırıyorlar. Bir an önce bütün sorumlular istifa etsinler ve görünmez olsunlar

44 malatya 03 Mart 2023 14:41

İstifa en hayırlısı Asrın belediye başkanı için

Zafer 03 Mart 2023 13:02

Bunların hangisi vatandaşın işini kolaylaştırdı. Hangisi yardımcı oldu insanlara. Hangisine kolayca ulaşılabildi..Ama Allah öyle bir zamanda öyle bir azap verir ki...yüzleri gülmesin..imtihanları ağır olsun

Pınar 03 Mart 2023 12:59

Çok doğru tesbitler. Her harfine canı gönülden katılıyorum. Lakin şöyle de bir durum var ki eyvah eyvah!! Bizim Malatya insanı ne yazık ki haset ve aşırı çabuk unutmak öyle kanıksanmış ki korkarım yine unutacaklar yine unutturulacak ve bizler yine azınlık olarak kalmaya, dövünmeye, çırpınmaya devam edeceğiz. Malesef ki öngörüm bu dilerim yanılırım. Saygılar

İrfan 03 Mart 2023 12:48

Öncelikle teşekkürler yazı için Ben de uzun zaman evvel İstanbul’a yerleşmiş bir Malatyalı olarak biraz daha farklı açıdan yorumlayacağım Fikrim bu arkadaşların davranışları tamamen empati ile ilgili Yani böyle bir durumda ne yapmak ne yapmamak gerekire göre hareket tarzını belirlemek Bu da tamamen liyakat ve tecrübe ile alakalı Tepkiler gelince davranış ve demeçleri değişiyor Bu Kızılay hadisesin de de öyle oldu Toparlamak gerekirse daha evvel edinmedikleri tecrübeyi şimdi ediniyorlar yani öğreniyorlar Çok pahalı bir öğrenme şeklidir Tabi bunun yanında ya çok büyük hatalarımız oldu insan ölümlerine sebep olduk Bu bir utançtır görevi bırakmak gerekir empatisi de yok,Devasa hatalar onları rahatsız etmiyor pek dert ettiklerine de inanmıyorum dolayısı ile oralı olmayıp sürekli ek süre istiyorlar İnşallah Allah tez zamanda ülkemizi bu talihsiz ekipten kurtarır Tüm vefat eden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum kalanlara sağlık ve afiyet diliyorum

Ali 03 Mart 2023 12:44

Ak Partili veya başka görüşteki Malatyalıların büyük çoğunluğu,Selahattin Gürkan'dan şikayetçi. Beceriksizliğinin yanında, umursamaz ve üzerine toz kondurmaz beyanatlarıyla milleti çileden çıkarıyor. Cumhurbaşkanı bu utanmaza müdehale etmezse, en yakın seçimde kendisi ve partisi zarar görecektir.

Doğu 03 Mart 2023 12:34

Yeşilyurt İŞGEM müdürü depremzedelere verilen yemeklerin parasını istiyor Belediyeden. Mahir bey Mahir bey, giderayak neyi nasıl götürürüm hala kafalarında deli sorular...

Ahmet 03 Mart 2023 11:57

BU UTANMAZLARİ KİM SECTİ SORUYORUM HEP MENFAAT SEBEKELERİ RANTCİLAR SATİN ALDİKLARİ OYLAR SONUC ORTADA SİMDİ DE AH VAH EDİYORLAR MALATYA BUNU HAKETTİ

Sedat 03 Mart 2023 11:33

Ağzına sağlık.Bunlar neyin peşindeler gün geçmiyorki hergün tv lerden reklamlarını yapıp duruyorlar,birde anlatıyorlarda anlatıyorlar dışardaki bilmeyenlerde derki bunlar malatyayı ihya etmişler.Hele vekiller neiş görüyor,yeterin yav 20 senedir Malatyamı nehale getirdiler,bunlara tahammülümüz kalmadı.Cumhurbaşkanımızın sayesinde vekil,belediye başkanlığı yapıyorlar,bunlar değil vekillik,başkanlık yapmak...çobanlık bile yaptırılmaz bunlara.

Malatya lı 03 Mart 2023 11:21

Bunlar sadece ceplerini doldurmak için CİHAD EDEN MÜCAHİTLER...

İhsan 03 Mart 2023 11:19

Mükemmel bir tesbit.allah razı olsun İnşallah reise ulaşılabilir

Burhan 03 Mart 2023 11:02

Mahir bey AFAD ve Kızılay depolarında yeni elbiselerin bile kendi adamlarına verdiklerini de yazarmısın millet içmeye su bulamıyor çadır kentlerde Suriyeliler gelen yardımları gelir gelmez yağmalıyor eski göçmenler kampına yerleştirsinler Suriyelileri ayrıca Tokat pazar belediye başkanı ilk günden beri şeker fabrikası önünde konteyner de yatıp kalkıyor bizim kiler ortada yok

Ramazan 03 Mart 2023 10:52

Allah razı olsun bu leş kargaları gitmez adam keşkesi olmayan tek kişiyim diyor dünyada böyle bir şey yok resmen akıl tutulması yaşanıyor

Malatyalı 03 Mart 2023 10:48

Tek kelime ile ağzınıza sağlık. Neredeyse Malatyalı kesimin tamamının fikirlerine tercüman olmuşsunuz. Bence de her 3 belediye başkanının da fen işleri müdürlerinin imar işleri müdürlerinin yandaş mutahitlerin el cektirilmesi ve yargılanması gerekmektedir. Şovmen vekillerin sokaklarda gezmemesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızın bu nefsine düşkün yöneticileri derdest etmesini bekliyoruz. Bu vasıfsız insanlar Malatya'nın en az 20 yılını çalmıştır. Sadece cenaze işleri ile övünen bir mbb başkanının röportajının tamamını dinledim adamın sorduğu soruların hepsine kaçamak cevaplar vererek geçiştirdi. Neden aciklayamadi bostan başını kim imara açtı ? Neye karşılık açtı ?

Kemal Uzunpınar 03 Mart 2023 10:35

Malatya nın en büyük sorunu tüm hücrelerini saran" iktidar yalakalığı" bu sorunu çözdüğü zaman iyi günde ve kötü günde hakettiği değeri görecektir

İdris 03 Mart 2023 10:28

Teşekkür çok güzel yazmışsın Malatya teşkilatının tamamı alınsın hepsi il ilçe hepsi çünkü onlar bu Malatya ya layık siyasi ve kişiler değiller

Kadir ARSLAN 03 Mart 2023 10:18

Bütün Malatya'lıların hissiyatına tercüman olduğun için Allah sizden razı olsun. Ar damarı çatlamış olanlardan istifa etme erdemliliğini göstermeyi beklemeyiniz. Çünkü, bunların çevresinde bulunan bir avuç kıç yalayıcı bunları göklere çıkarıyor.

Kemal selvitopu 03 Mart 2023 09:56

Güzel yazıyorsun ama bugün seçim olsa bu arkadaşlar en az yüzde 70 oy alır

Hakan Yılmaz 03 Mart 2023 09:53

Tebrik ederim kardeşim; kalemine sağlık.

Hasan 03 Mart 2023 09:52

Tebrik ediyorum. Kalemine sağlık duygularımıza tercüman olmuşsun.Soyledigin süreci birlikte yaşadık yazdıkların tamamıyla olan şeylerdir. Malatya yapılan liyakatsiz atamalar usulsüz işler bunlar hakkında yazılarını bekliyoruz

Mustafa 03 Mart 2023 09:42

2 mütahiti içeri tıkmakla bu iş bitmemeli...

Suat 03 Mart 2023 09:41

Mahir bey kalemine sağlık, yüreğine sağlık, siyaseten bu yazıyı yazmadığına kalben inanıyorum. Mahir bey, bizler malatyalı olarak depremzedeyiz onlar ise depremzade, şundan da emin olun, hepsinin kendine göre bir savunması vardır ve hepsi vicdanen rahat ve keşkeleri yokturdur.

Serkan Karaburun 03 Mart 2023 09:37

Yav senin Allah'ına kurban olayım, sen benim düşüncelerimi nasıl da ifade etmişsin böyle, fakat daha bunlar az Rabbim bunlara ve bunlar gibilerini kahru perişan eylesin halkın hakkını yiyerek ve utanmadan da ben adamım diye gezenler... Vay halinize vay insanlık yoksunları...

Barış 03 Mart 2023 09:29

Malatya halkı bunlara dersini verecektir. Elbet

Eşref aziz 03 Mart 2023 09:03

Söylediklerinize harfiyen katılıyorum derhal sayım cumhurbaşkanımız kayyum atamalıdır Malatya’ya!bu şahıslar emperyalist siyonizme hizmet eden ve içeride kamu dahil tüm birimlere FETÖ terör örgütünü yerleştiren belediye kasalarını boşaltan cumhurbaşkanımızın arkasından iş çeviren kişilerdir halk oyunu sayın cumhurbaşkanımıza veriyor Recep Tayyip Erdoğan ismine veriyor bunlara vermiyor ki bunlarda bunu biliyor sahtekar hepsi bunların

İlhami Tangüner 03 Mart 2023 08:57

Elinize yüreğinize sağlık...istifa etmeleri değil yargılanmaları gerek... cemal akın Yahya akın Ahmet Çakır hacı uğur Polat ve diğerleri, imardan sorumlu olanlar, denetçiler, kontrol mühendisleri ve hazır beton firmaları hepsinin adaletin katşısına çıkması gerek...her platformda her merciinin bilgilendirilmesi ve kamuoyu oluşturmak için yayılması gereken bir yazı hatta güzel bir özet...saygılarımla

sukran 03 Mart 2023 08:47

agzina saglik ... baskanlar tatli koltuklarini birakamiyor

Erhan 03 Mart 2023 08:13

Bülent Tüfekçi kendini malatya da gibi gösterip ankaradan twit atıyor. Dün ankarada gördüm malatyadaymış gibi gösteriyor ayıp!!!!

Kadir 03 Mart 2023 08:09

İstifa etmesini hepimiz bekliyoruz. Fakat istifa etse akrabaları nasıl belediyede iş sahibi olabilecekler.

Malatyalı 03 Mart 2023 08:01

Eline emeğine sağlık. Sonunda bir tane adam gibi adam cıktı konuşan. Yalakalık yapmayan dogruları haykıran. Ozellikle bostanbasında ki yenı evler yıkıldı kolonunda tahta cıktı. Bunun sorumlusu Mehmet Cınar dır

Aysel 03 Mart 2023 02:24

Emeğınıza ağzınıza sağlık o kadar doğru tesbıt edıp güzel yorumlamışsınız aynen eğer bıraz halkına saygıları olsaydı istifa ederlerdı hepsı reklamı sevıyorlar tabı perde arkasından ooo ne oyunlar dönüyor dallas dızıyı geçtık ey malatyalılar uyanın uyanın

Nur 03 Mart 2023 02:02

Neden Malatya'da sadece bunların çevresi hiç birşeyi yokken çok zengin iş adamı konumuna geldi.ve neden sadece bazı kendini çok iyi bilen nuhtarlar gelen yardımları sadece kendi çevresine ve oy umudu güttüğü yerlere dağıtıyor.eksik bıraktın abi atladığın şeyler var.sürgü muhtarı istifa.....

POLAT 03 Mart 2023 01:22

Tebrikler kardeşim 0 katılıyorum eksik bile yazmışsın Ben ekleyeyim istifa etmesinler atılsınlar

Burak 03 Mart 2023 01:01

Sayın Temur öncelikle köşe yazdınız için teşekkür ediyorum. Birçok kişinin bildiğini ama söyleyemediğini eksikte olsa söylemişsiniz. Eksikten kastım ismini dahi anmaktan küfür bildiklerimi bu makamlara evet maalesef Malatya halkı getirmiş olabilir ama bunları denetleyen ağa babalarının da başta bu ülkeye her şey olmuş ama baktığında hiçbir şey olan tayyibin de bir an önce istifa edip o koltuğunu bırakması gerek o erdemlilik maalesef olmadığı için bu zatları getiren halk göndermesini de bilecektir.

Hkm44mlx 03 Mart 2023 00:42

Sm Temur yazar olmak böyle yazılar yazmayı gerektirir,yazarın işi zulüm ile uğraşmaktır,yazar 20 yıl zulmü yanlışı yazar karşılığını bir değer olarak çok sonraları alır,sanatcılar gibi,umarım halkın istekleri doğrultusunda yazılarınızın devamı gelir,zulüm ile mücadele edenin sahibi millettir,zenginlerin aptal çocuklarının yönettiği bir devirden geçiyoruz,bu kadar liyakatsizin nasıl olurda bu makamları işgal etmelerini şaşkınlık ile izliyoruz

HAYRETTİN 03 Mart 2023 00:29

Bu kadar fayda ve yararsız elemanı başımıza getirmekle,siyaseti kendi amaç ve gelecekleri için kullananlara ruhsat vermekle elimize ne geçti Malatya?Kıyafetlerini alamadan kışa ve depreme terliği ve ev kıyafetiyle yakalanan hemserilerinin karşısına Marka kaban ve ayakkabısıyla çıkan bir insandan ne beklersin ki?Yalan dolanla şehri yönettiklerini zanneden zavallılardan hizmet mı beklersin?Otur haline yan şimdi Malatya?Biz ettik bir daha etme Malatya.Ne cevherlerimiz var uyan artık Malatya? İl başkanı İSTİFA İL Yönetimi İSTİFA İLÇE Başkanları İSTİFA VEKİLLER İSTİFA S. Gürkan İSTİFA Cınar-Osman İSTİFA YAŞASIN MALATYA.

Erol C. 03 Mart 2023 00:13

Bekleyin geliyorum asılacagimi bilsem ben bunların yüzüne o onları öven basnin Onude tüküreceğim. Bekle malatya az kaldı geliyorum. Reis kurtarmazsa bizi bu kenelerden artık biz koşarak hep beraber bu zübükzadeleri kovacağız .inşallah

Sedat 03 Mart 2023 00:10

Agzina yuregine saglik hebsi dogru elbet birgun hesab verecekler

Songül Bozkus 02 Mart 2023 23:58

A dan Z ye ne yazdysanz katılıyorum nefret ediyorm Malatyam bunlari haketmedi milletimize günahtr yasadklarmz kolay deil elbette ama bn bu kişileri görmek istemiyorm midem bulanıyor daha hiçbir enkaza dokunulmamış adam kalkmş Tv'de cenazeleri İslami usulle kaldrdk dio yazklar olsun Burdan sesleniyorum artk belediye başkanlarına hesap sorulsun yoksa bunu bu millet affetmez....

Mehmet 02 Mart 2023 23:56

Helalolsun

Serkan güngör 02 Mart 2023 23:56

Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.evet yazdığınız her şey doğru bu üçlü ve ekibi derhal istifa etmesi gerekirdi ama bunlarda utanma yok.en yakın zamanda ki seçimde bunlar tekrar aday olsun Malatya halkı tekrar bunları seçer malesefki .siz bu yazıyı yazarken sadece elinizi agzinizi ve beyninizi yordunuz

İlyas 02 Mart 2023 23:49

Sonuna kadar katılıyorum. Belediye başkanı olmuşlar ama. Adamlıktan zerre nasip almamışlar. Selo kendini çok zeki sanıyor. Bence vatan haini.

Ahmet44 02 Mart 2023 23:48

Diline yüreğine sağlık can kardeşim bişeyde bennekleyeyim en az 1500 kişinin kaldığı inönü ünversitesi erkek ogrenci yurdunda kalam ve camide ve diger binalarda kalan insanlar perisan etiler elde yok avucda yok gelen yardım suları bitti diyolar müslüman mil akıyo görevliler su yok marketler açık diyo insanlar marketde suyu parayla aliyo

Mehmet B 02 Mart 2023 23:33

Yazınıza katılmakla beraber neden hiç bir gazeteci akp milletvekilleri ve başta ihsan yolmak üzere akp il ve ilçe yönetimlerine dikkat çekmez. Bunlara yeter artık demez?

Murat evrensel 02 Mart 2023 23:24

Bir malatya Darendeli olarak hislerime tercumqn olmuşsunuz siz belediye başkanlarını istifaya davet ediyorsunuz fakat bizim ulkemizde o dediğiniz olmuyor binayı yapan mutahitleri tutukluyorlar olayı cozuyorlar onlarda bu sıcak günler bitsin iki üç ay yatarlar sonra çıkarlar o yüzden olan vefat eden binlerce insana oldu burada bile siyaset yaptılar bunlar böyle o koltuklar götlerine yapışmış gibi bu zor günlerde insanlık gösterip ben hata yaptim diyemiyorlar bunlari beştane kayıp veren birisi olarak yazıyorum Allaha havale ediyorum

Selim /pütürge 02 Mart 2023 23:12

Reise canımız feda oyumuz sonuna kadar onun,lakin ağabeyimizin yazdıklarını sonuna kadar destekliyorum yok 23 nisan yok 10 kasım yok şu etkinlik yok bu etkinlik ve sen kalk ticaret lise'sini yık tören meydanı yap öylemi bu memleketin meydan'amı ihtiyacı var selehattin efendi kimlere hizmet ediyosun ,sana oy yok kardeşim senden bu memlekete fayda gelmez kusura bakma, akşama kadar reklam vs tirübünlere ve birilerine göz kırpma peşindesin .. Saygı değer memleketimin güzide insanlarına saygılar sevgiler selamlar..

Davut Doğru 02 Mart 2023 23:04

Bülent Bakan o montu yardım malzemelerinin içinden almıştır. Zira kaliteli ürünler halka ulaşmadı.

Mahmut Demirhan 02 Mart 2023 22:56

Eline diline sağlık.tamamiyle katılıyorum evet arabada paralıydı ekmekte paralıydı.sonradan kim uyardı bilmem parasız yaptılar.Allah bunları bildiyi gibi yapsın.bu beceriksiz belediye başkanları.malatya halkının tanımadığı milletvekillerine inat akp ye malatya olarak oy veren ahmaktir.veli akbabayı sevmeye başladım.

Zeynep 02 Mart 2023 22:29

Tebrik ediyorum sizi, kaleminize sağlık

Suat 02 Mart 2023 22:29

Eline kalemine sağlık bunları çok güzel anlatmışsın Malatya'nın yüz karası hepsi

Alagöz 02 Mart 2023 22:14

Kıyameti yaşamış bir Malatya da bile bahsettiğiniz şahsiyetlerin yaptıklarını dile getirmek neden zor geliyor diğer basın mensuplarına. Bugün konuşamazsak ne zaman gerçekleri konuşma gücü bulacağız. Lise mezunu bile olmayan adamlar değilimdir oturduğumuz evlere izin verenler ve yapanlar .Nasıl bir bilimsel sonuç bekledik bu evlerden memleket olarak. Bu zihniyete yıllarca oy vermiş vatandaşlar olarak biz bile bu kadar vicdan azabı çekerken bunların azabına şahit olan varmıdır aramızda. Bu enkazların altından nasıl kalkıyor vicdanları. Bu memleket bugün kurtulamazsa bu zihniyetten bir daha asla kurtulamayacaktır. İstifa çığlıklarımız duyulsun artık.

Samet Karaca 02 Mart 2023 22:07

Reise oy veririm ama Reisin adıyla gelmiş vekil olmuş belediye başkanı olmuş yalaka rezillere kesinlikle oy atmam daha.

Selahaddin Kürün 02 Mart 2023 21:57

Bazı tesbitlerinize katılmakla beraber siyasi bir hınca sahip olduğunuzu hissediyorum. Colombia marka mont onbin TL ise bende eleştiriye katılıyorum. Bülent tüfenkçi abi lütfen yabancı emojileri taşımayın siz milleti temsil ediyorsunuz. Bu yazıyı saygısız buluyorum. Nihayetinde bizim insanlarımız ve malatyalıların çoğunun oyuyla ordalar. Yazarımızın da bundan daha iyi liyakati olacağını sanmıyorum. Hıncından daha da azı olduğunu düşünüyorum.

Asım 02 Mart 2023 21:41

Ekmeği ilk deprem olduğu gün sattılar vatandaş oradan bağırıyor gelin ekmek bedava onlar parayla sattılar

Halil Bozkurt 02 Mart 2023 21:40

Liyakat, liyakat, liyakat......

Hurrem 02 Mart 2023 21:34

Yüregine kalemine saglik mahircim.ama malatya halki adam kayirmaciligi akrabaligi arakadaşimin arkadaşi dostum ayagini birakmadigi müddetce malatya yine ayni malatya olacaktir..mv,bld baskanlarina yalakalik yagdanlik menfaatini seven o kadar çoook ki depremi bile unuturlar enkazda ölenleri yikilan evleri..

Lato 02 Mart 2023 21:31

2021 yılından itibaren fahri Kayahan Mıhlı dut caddesinde bulunan eski adıyla çınar kurs merkezi yeni adıyla penguen kurs merkezinin üst kartlarına imar planına aykırı olarak yapılan ilave katlara ses çıkarmayan ve sümen altı yapan Yeşilyurt Belediye başkanını önce Allaha sonra sizlere şikayet ediyorum. İnanıyorumki böyle birçok kaçak binaya ses çıkarmayan ve bu afetlerde muhtemelen yıkılan bu binaların sorumluluğunu Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar taşımaktadır sizlere aşağıda cimere şikayet ettiğimiz yazıyı sunuyorum Başvuru Bilgileri Başvuru Sayısı 2202723130 Başvuru Zamanı 14/06/2022 16:08:52 Başvuru Tipi Şikayet Başvuru Durumu Başvuru Yapıldı Başvuru Metni Sayın Cumhur Başkanım Malatya yeşiyurt Tecde mahallesi 5651 ada 1 nolu parselde 30/1 B blok üzerinde bulunan çınar kurs merkezinin teras katlarına ve sitemiz 23ortak alanlarına kaçak yapılaşma yapılarak mevcut bina usülsüz olarak çok büyük değer kazanmış ve aynı parsel içinde bulunan 30/1 A Blok binamızada mağduriyet yaratmıştır bütün apartman sakinleri olarak bu durumdan oldukça şikayetçiyiz Malatya yeşilyurt belediyesine üç kere şikayet dilekçesi vermemize rağmen bir sonuç alamadık. Yüksek makamınızdan İlgilerinizi bekler saygılar sunarız Başvuru Yolu CİMER Sayfası Cevaplar Cevap Zamanı Cevap Kurum Birim Adı 16/08/2022 10:49:00 Sayın İlgili' ye ait; Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine 14/06/2022 tarih ve 2202723130 sayı ile yapmış olduğu başvuruya cevaben; bahse konu 5651 ada 1 nolu parsel ile ilgili talebiniz Müdürlüğümüzce incelenmiş olup, yerinde yapılan incelemeler sonucu , 3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili maddeleri gereğince gerekli iş ve işlemlerin başlatıldığı ve Fen İşleri Müdürlüğüne yıkım kararının iletildiği tespit edilmiştir. Bilgilerinize sunulur. YEŞİLYURT BELEDİYE

Hatice 02 Mart 2023 21:29

Allah razi olsun,duygularimiza,düşüncelerimize tercuman olmuşsunuz.Artik yeter.Utanmazlar klubü gitsinler artik.Bu kadar rahat olunmaz.Liyakatsizlik diz boyu.Her kelimenizin altina imza atariz.

Veysel 02 Mart 2023 21:29

Yazınız yüzbinlerce insanın içinden geçenleri direk yansıtmış, teşekkürler saygılar. İstanbul dan gece yarılarına kadar deprem haberlerini izlemekten ağlamaktan gözlerimize kan oturdu ama, yüzbinler enkaz altında kaldı ne bir tutuklama var nede istifa bu pişkinlik utanmazlık çok fazla yazıklar olsun Allah'ın gazabına uğrasınlar inşallah.

Mehmet 02 Mart 2023 21:13

Eline yüreğine kalemine sağlık, Rabb'im hayırlı sağlıklı bereketli ömür versin.

akif 02 Mart 2023 20:57

kardeş eline yüreğine sağlık ,içimi buz gibi ettin ALLAH senden razı olsun, aynı zamanda senin bu erdemli duruşun, diğer jeton gazetecilerine örnek olur inşallah

Osman 02 Mart 2023 20:52

Cumhurbaşkanı istifa edin demedikçe istifa edemezler. Aksi durumda padişaha isyan olur bireysel istifa. Sorunun kaynağı belli. Yeni tokilerin maliyetini de çıkarmışlar. 1.400 bin TL imiş bir TOKİ evin maliyeti. Kazanan yine belli. Hafriyatı da beton işini de alanlar belli. Suyun kaynağına bakmak lazım

Levent Barut 02 Mart 2023 20:48

Kalemine yüreğine sağlık. Malatya nın sesi dili olmuşsunuz. Sürekli olarak bu utanmazları dile getirmek lazım. Bu adamların yaptıklarını unutturmamak gerekiyor.

Cengo 02 Mart 2023 20:24

Tebrik ediyorum sizi millet in sesi olmuşsunuz. Bunlar yüzsüz, bunlarda yüz yok. Malatya yı kimler yönetiyor görsün herkes. Ah Malatyam bahtsız şehrim. Sonunda yok oldun. Allah tüm depremzedelerin yardımcısı olsun. Eğer birkaç yıl sonra Malatya yeniden olacaksa selahattin Gürkan, Osman güder, Mehmet Çınar, Bülent Tüfekçi, Öznur çalık hayatımızda olmasınlar yüce Allah tan dileğimiz budur.

Şinasi Otlu 02 Mart 2023 20:18

Çok doğru bugün depremin 26 günü hala kiltepe mahallesine hiçbir belediye başkanı uğramadı kendi başımızın çaresine ilkel yollardan bakıyoruz. Bidaha size oy moy yok. Amanha bu mahalleye gelmeyin burası terkedilmiş kendi kaderine yaşamaya çalışıyoruz

Xxxx 02 Mart 2023 20:15

Ben akp partiye o vermis biriyim..yazinizi okudum yurekten katiliyorum..sizden bir isteğim olucak bizzat esenlikte çalışan kişilerden duydum ama ıspat edemiyeceğim bi durum..gelen yardım mazemelerini ve gıdaları esenliğin depolarına çekip sattıklarını duydum bu olayın üzerine giderseniz çok sevinirim

Mehmet Aral 02 Mart 2023 20:09

Yorumunuz mükemmel ve eksiksiz. Belediye başkanları oldum olası şov yapmakta, çevresinde yalaka ve işadamlarıyla iş takibi yaptıklarından adli görevlerini unutmuşlardır. Asıl suçlu vatandaşlar olup, ses çıkartmadıklarında kabul ettiklerinde ve alkışladıklarında bu sonuç kaçınılmazdır. Seçen varandaşlar indirmesini de bilmelidir, nerede o eğitimli ve duyarlı vatandaşlar. Siyasiler koyunları gördükçe coşuyorlar.

Hüseyin 02 Mart 2023 19:38

Mükemmel! Asrın felaketini yaşarken hatır gönül, parti, takım diyeceksek zaten helak olmayı haketmiş oluyoruz. Elbette tek suçlu belediye başkanı, millet vekili değil; halk olarak bizimde sorumluluklarımız var diye de gran tuvalet gezmeleri utanma meselesi. Yazarı tebrik ediyorum

Azmi 02 Mart 2023 18:58

Kısacası neymiş millet olarak hak ediyoruz

Kenan 02 Mart 2023 18:20

Yüreğine sağlık kalemine sağlık bedenine sağlık geçmiş olsun hepimize

Bilal 02 Mart 2023 18:11

Göçük altında insanlar saliselerle hayata tutunmaya çalışırken, anneler babalar enkaz altındaki evlatlarından bi haber beklerken, evladına bir şey olmasın diye yavrusuna siper olmuş annenin cansız bedeni henüz molozların altındayken, milyonların dünü, bugünü ve yarını enkaz altında kalmışken kim siyasi hesap yapıyorsa, kim şahsi istikbalinin derdine düşüyorsa Allah belasını versin. Bu ister ben olayim, ister babam ister evladım olsun farketmez. Allah kahretsin. Canlarımız enkaz altındayken milletin gönderdiği jeneratörlere isim yazanları Rabbime şikâyet ediyorum. Rabbim sen haklarında gel, sen bildiğin gibi yap.

Yazarın Diğer Yazıları