Mahir Temur

Ne yolmuş arkadaş!

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan uzun zamandır söze her başladığında Yol Altyapı Daire Başkanı gibi sürekli “Yol, asfalt” ibarelerini kullanmasını artık biliyorsunuz.

“Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz” demeyeceğim çünkü işimiz sürekli anlatmak!

Geçen gün Başkan Gürkan, Malatya İşadamları Derneği (MİAD) üyeleriyle online bir toplantı yaptı.

Burada söze başlayan Gürkan, Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyenin Malatya Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında bahsettiğini söyledi.

Sayın Erdoğan’ın ne söylediğini hepimiz biliyoruz. Bu kısmı gerçekten şimdi yazmak istemiyorum.

Ama bu toplantıda “Çok kısa bir süre içerisinde 2 bin km.’ye yakın asfalt çalışması gerçekleştirdik” diye ikinci cümleyi kurunca birkaç cümle kurmamak olmaz!

Bundan 4 ay önce yine Türkiye rekoru kıran(!) Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan 2019 ile 15 Ekim 2020 arasında yapılmış yol bakım, onarım ve asfalt serim işlemlerinin ilçelere göre rakamları açıklanmıştı.

O zamanki Türkiye rekoru 2 bin 353 km. idi!

Matematiğim iyi olduğu için 4 ay önce 2 bin 353 km. yolun 4 ay sonra 2 bin km.’ye yakın rakamından daha fazla olduğunu görebiliyorum!

Küresel ısınma nedeniyle fosil atıklarının Dünya’ya verdiği zarardan dolayı Büyükşehir Belediyesi 400 km’den fazla asfaltı söküp toprak yola çevirdi galiba!

Başka izahı yok!

MİAD üyeleriyle yapılan online toplantıda Başkan Gürkan’ın söylediği yatırımların hemen hemen hepsi Ahmet Çakır döneminde yapıldığını biliyorum.

Hepsini örneklemeyeceğim ama Büyükşehir Belediyesi’nin “Malatya tarihinde bir ilk” olarak pazarladığı Anayurt Bulvarı’nı hatırlatmak istiyorum.

Kısa bir araştırma sonucunda Hürriyet gazetesinde çıkmış bir haberi buldum.

2015 yılında Hürriyet’te çıkan haberde dönemin Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Planladığımız ve hayata geçirmeye hazırlandığımız bir başka yol projemiz ise yeni Devlet Hastanemizin arkasında başlayıp, Şeker Fabrikası ile MAŞTİ arkasından devam edip Sivas yoluna bağlayacak yol projemiz. İmarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Amacımız yeni yollarla, bulvarlarla Malatya trafiğini rahatlatmak. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” demiş.

Biraz daha araştırınca yerel internet sitelerinde, gazetelerde de yer aldığını gördüm.

Haber şu şekilde yer almış:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın daha sağlıklı yapılabilmesi için planlanan projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Malatya’nın batısında çevre yolu trafiğinin hafifletilmesinde önemli katkılar sağlayacak 2100 metre uzunluğunda yeni bir yol açılıyor.
 

Yeni Devlet Hastanesi arkasında bulunan Ergenekon Köprüsünden başlayarak 2.Ordu Lojmanlarına kadar devam eden yol 25 metre genişliğinde olacak. Şeker Fabrikası arkasında açılan yol, çevre yolu trafiğinin söz konusu bölgede önemli ölçüde rahatlamasını sağlayacak”

Kısacası Türkiye rekoru galiba 2015 yılında atılmış!

Malatya’nın sürekli rekor kıran belediyelere ihtiyacı yok!

Malatya’nın sürekli rekor kıran başkanlarına da ihtiyacı yok!

Malatya’yı dinleyin yeter!

Gerçekten bu halkı dinlerseniz belki başarılı olursunuz.

Bugün övünerek sözde rekor kırdığınız her alanda aslında Münir Erkal 30 yıl önce başarmıştı!

30 yıl önce dahi asfalt ile bu kadar övünülmüyordu!

2021 yılındayız…

Artık bu yol bitsin!

Kaynak: BUSABAH Gazetesi

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 7
Arif Durusu 24 Şubat 2021 10:35

Son yılların siyasi argümanı sahtecilik,kopya ve klişecilik.Yeni bir şey duyma şansı yok.Gürkan,proje açıklamamış tek B. Şehir başkanı. Geriye süreçleri mübalağa ve oynanmış rakamlar üzerinden halkı yanlış bilgilendirme metodu kaldı ve onu kullanıyor.Siyasiler bunu en net bilenlerdir. Teşkilat ve vekiller son dönemi üç maymunlar olarak geçirmeye ant içmişler. Şehir zaten susmuş. Geriye bir tek Mahir Temur kalmış. Varolasın!

Malatya 24 Şubat 2021 00:44

Cumhurbaşkanı seçim sonrası teşekkür için Malatya'ya geldiğinde büyükşehir çalışanları ile toplantı yaptı başkan bütün çalışanların mesaisini verecem dedi mesai degil maaslarida kesti doğru bunun neresinde öyle bir devir olmuski gücü yeten yetene öyle zamandayiz ki Allah korkusu merhamet kalmamış gucluysen herşey elinde ama bu dünyada koltuk sevdalıları oturmuş seydediyor hak arayan yok olursa sen git sen gel olacak nerde doğruluk nerde Allah korkusu sözde Müslümanız hak edene hakkini vermeyen bir başkan sizi Allah'a havale ediyorum hak karşısında haklasiriz

Gökhan 23 Şubat 2021 19:35

Almış Özhaseki'nin desteğini, Bulmuş Çakır gibi garibanı sallıyor da sallıyor.

Mahmut 23 Şubat 2021 19:32

Doğru rakamı arıyorsan Çınar başkan ile olan tartışmadaki hesaba bakabilirsiniz. 3 km bile olmayan yolu 30 km diye yutturmaya çalışmıştı da Çınar başkan ağzının payını vermişti.

Murat 23 Şubat 2021 19:29

Nuri Bey'in de dediği gibi gelir gelmez hem belediyenin hem şirketlerin sitelerini, sosyal medya hesaplarını sıfırladı. Eski yapılan herşeyi yeni diye yutturabiliyor. Bir diğer teknik de işlerin yolların parkların adını değiştiriyor. Mesela altın kayısı bulvarı diye arattığınızda hiçbir şey gelmiyor çünkü oranın adı eskiden yüzakı bulvarıydı.

Musa 23 Şubat 2021 19:24

Bazı siyasetcilerde en sinirimi bozan şey yalan söylemeleri değil, yalan olduğunu bile bile söylemeleri de değil, yalan olduğunu bildiğimizi bildikleri halde, bile bile yalan söylemeleri ve inanmamızı beklemeleri.

Nuri 23 Şubat 2021 18:11

Belediye Web sitesini gelir gelmez boşuna sifirlamadi! !!

Yazarın Diğer Yazıları