Mahir Temur

Özlem Pelitoğlu

Mahir Temur

Malatya’da uzun yıllardır 4 kişi aktif olarak AK Parti’de siyaset yapıyor.

Hakan Kahtalı önce il başkanı oldu sonra vekil…

Ahmet Çakır önce il başkanı sonra 2 dönem belediye başkanı ve en sonunda vekil oldu.

Bülent Tüfenkci yine önce il başkanı sonra vekil daha sonra bakanlık ve yine bu dönem vekillik yapıyor.

Öznur Çalık uzun yıllardır vekillik yapıyor ve AK Parti’nin Malatya kadın kotasında ikinci bir ismin dahi konuşulmasını ya bilerek önüne geçti ya da yaptığı baskın siyaset yüzünden bu algı oluştu.

AK Partili çoğu aktif siyasetçi hem erkek kotasının hem de kadın kotasının dolu olduğunu bildiği için şanslarının olmayacağını iyi biliyordu.

En azından son seçime kadar!

Fakat Özlem Pelitoğlu gibi iletişimi çok sıkıntılı ve Başkan Gürkan’ın danışmanı gibi (burayı açacağım) davranması ve en önemlisi Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarından faydalanarak isim yapmaya çalışması Malatya’da tutmaz.

Kutuplara bölünmüş Malatya AK Parti’sinde ise işin başında yönünü çok belli etmek siyasi hayatı erken bitirebilir.

Belediye basınından veya Başkan danışmanından “danışmanlık” almak tehlikelidir!

Belediyelere içerden bakarsan çok yanılırsın.

Çoğunun hesabı-kitabı farklıdır.

Başkan’ın haricinde “sorumluluğu” olmayan binlerce insanın bir arada olduğu ve yüzlerce hesabın döndüğü bir kurumda kimin neye hizmet ettiğini “içerde” oturarak anlayamazsınız!

İşte böyle bir ortamda belediye imkânlarını kullanırken “duruş” göstermek siyaset hayatınızı belirler!

Danışman Fatih Kerimoğlu’nun “kesin danışman” algısını verdiği açıklamasının kopyasını bir gün sonra BUSABAH gazetesine beyanat vermeniz “krizi” yönetemediğinizin itirafıdır.

En azından yapılan bir açıklamayı doğru değerlendirecek siyasi analize sahip olmadığınızı gösterir!

Kurt siyasilerin olduğu bir arenada “meclis üyeliğinden” öte bir koltuk hayal olur.

Bugünkü BUSABAH gazetesinde Pelitoğlu, ortaya attığım iddiayı yalanlayıp Büyükşehir Belediyesi’ndeki odası için “Evrakları imzalamak için kullanıyorum, Büyükşehir’in bahçesinde mi evrakları imzalayayım” demiş.

Açıklamanın içeriğinden ziyade teknik olarak hata yaptığını dahi bilmeyen bir kadın kolları başkanı var karşımızda!

(Nasıl bir teknik hata yaptığını “danışmanlar” bence anlatsın)

BUSABAH’daki Pelitoğlu’nun açıklamasını okuyunca CHP’li bir meclis üyesini aradım.

Başkanlık katında komisyon üyelerinin kullandığı bir oda yok, dedi.

Artı bizim kullandığımız bir belediye aracı da yok, dedi.

“Böyle bir imkânımız varsa benzin olmuş 25 lira… Bilseydik kullanırdık” diye espri dahi yaptı CHP’li meclis üyesi…

Yazıyı yazalı kaç gün olmuş ama “doğru-düzgün” bir cevap dahi veremediler!

En iyisi daha iyi anlaşılmak için biraz gazetecilik yapayım…

Bilindiği üzere Özlem Pelitoğlu 2019 yerel seçimlerinde Battalgazi Belediyesi’nden AK Parti’nin meclis üyesi seçiliyor.

2020 yılının Ağustos ayında AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı oluyor.

2021 yılının Nisan ayında ise Battalgazi Belediyesi Meclisi tarafından 2 İhtisas Komisyonu Üyeliğine seçiliyor.

Özlem Pelitoğlu’nun Temel Haklar ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda yer alması doğal karşılanır.

Ama Battalgazi Belediyesi Hukuk Komisyonu’na adı yazılması şu an geldiğimiz noktayı çok iyi gösteriyor.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi oluyor.

Sırasıyla Meclis Katipliğine, Encümen Üyeliğine, Plan ve Bütçe Komisyonuna ve Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna seçiliyor.

AK Parti’nin kadın kolları il başkanı arı gibi maşallah!

Battalgazi Meclisi’nden oturum başı para al, Battalgazi Meclisi 2 İhtisas Komisyonu Üyeliğinden para al, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’inden oturum başı para al, Büyükşehir Komisyon Üyeliklerinden para al…

Bu kadar “liyakatli” olup sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanlık katında (danışman gibi) sürekli odayı ve Büyükşehir Belediyesi’nin aracını kullan!

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nde yöneticilik yapanlar da dahil farklı kaynaklardan aldığı bilgileri haberleştiren gazeteciyi 4 gün sonra yalanla!

Büyükşehir Belediyesi’nde çoğu kişi bazı meclis üyeleri de dahil sizi “danışman” diye biliyor.

Bu kadar net söylüyorum.

Şu fotoğrafa iyi bakın lütfen…


Fotoğraftaki kadınlardan bir tanesi sizin asistanınız olduğu iddia ediliyor.

İsmi bende saklı ama bu kadın Büyükşehir Belediyesi çalışanı…

Büyükşehir Belediyesi çalışanının Yeşilyurt Belediyesi’nin etkinliğinde ne işi var?

Şimdi kalkıp “benim asistanım yok” diyebilirsiniz.

Bu sizinle aynı fotoğrafta yer alan kadın çalışan Büyükşehir Belediyesi çalışanı olmasına rağmen sizinle sürekli niye aynı programlara gidiyor?

Bu kadın çalışanın maaşını temsil ettiğiniz parti mi veriyor yoksa bu milletin vergileriyle mi veriliyor?

Gazetecilik anlayışım çok açıktır.

En azından bu saatten sonra lütfen Büyükşehir Belediyesi’nin ne aracını ne de odasını kullanın.

Komisyon üyelerinin kullandığı odalar bellidir, kimse kimseyi kandırmasın lütfen.

Hasbelkader yıllardır Malatya’nın siyasetini analiz eden bir gazeteciyi aptal yerine koymayın lütfen.

Tamam, danışman değilsiniz!

Eyvallah!

Ama lütfen Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarını kullanmaktan vazgeçin!

Ve hiçbir Büyükşehir Belediyesi çalışanını programlara götürmeyin lütfen!

Bırakın da gerçek işini yapsın!

Lütfen evrakları imzalarken de komisyon üyelerinin kullandığı odayı kullanın bi zahmet!

Mümkünse!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 13
Selim 24 Mart 2023 22:23

Ne kadar doğru şeyler yazmışsınız. Teşkilatta bir sürü emek vermiş bayan var, Malatya’ya 1 gram faydası emeği dokunmamış birini alip önce meclise sonra kadın kollarının başına getirdi Selahattin bey. Yetmez gibi diğer meclis üyelerini yok sayıp Özlem hanım gittiği heryere götürdü. Teşkilatta herşeyin farkında, Selahattin başkan teşkilatı da karşısına aldı. Etrafında yıllardır kendisi için emek veren birçok insanı yok sayıyor. Özlem hanım olurda listeye girerse önce teşkilattan çok tepki gelecektir. Birde insanlara tepeden bakma azarlama aşağılama huyu var ki o konuya hiç girmiyorum. Kadın kolları başlanıyken böyleyse vekil olursa terör estirir.

Gerçekçi 12 Mart 2022 21:10

Mahir bey elinize sağlık, hislerimize tercüman olmuşsunuz. Özlem hanımın danışman olduğunu teşkilat da biliyor, Başkan ve ekibi bu durumu resmîyete dökmeyecek kadar akıllılar. Birde Selahattin başkanın gittiği her yere sadece Özlem hanımı götürme gerçeği var. Mesela Kıbrıs’a gitti sadece Özlem pelitoğlunu götürdü, diğer Meclis üyeleri ayaklandı, Özlem hanımın ne özelliği var sadece Özlem hanım mı Meclis üyesi biz beden götürülmedik diye, Ankara, İstanbul daha sayılacak bir çok yere Özlem hanım ile gitti. Bunları da bir sorgularsanız güzel olur. İyi çalışmalar diliyorum…

2000LER 12 Mart 2022 16:37

Mevcut başkan ve çevresindeki zevatın Akparti, Akpartililik ve Akparti misyonuna dair en ufak bir kaygularının olduğunu sanmıyorum sıradan diğer partilerin rutin uygulamarı gibi… ne götürürsem kar, hısım akraba kayırmacılığı… sen beni idare et ben seni idare edeyim… bir günün sultanlığı bir günün sultanlığı kafası… Akparti, Akparti mensubu olmanın sorumluluğu, Akparti değerleri mevcut başkan ve çevresindeki zevatın umurunda değil… Hele ki mevcut kentin mevcut milletvekillerinin hiç umurunda değil dahası Öznur aplamız ve Kahtalı nın hiç mi hiç umurunda değil.

Seni sevdik ne oldu 12 Mart 2022 14:20

Selahattin Gürkan ı hepimiz abi olsun diye seçtik.O diğerlerinden daha çok üzdü.. AKP sevdalısı biri olarak büyük üzüntü içerisinde izliyorum olanları ...Yalana gerek yok doğruyu söyleyin biz size yine inanalım.Ama aptal yerine koyup davamız dan caydırmayın...

AKP 12 Mart 2022 01:08

Ak parti AKP oldu bunların sayesinde. Ehliyet ve liyakat önce teşkilatlarda bitti sonra siyasi adaylarda ve dolayısıyla belediyelerde. İyi insanlar,yozlaşmayı gördükçe uzaklaştılar. Meydan yeteriz,basiretsiz ve menfaat odaklarına kaldı.Bugün partide ve belediyelerde olanların bir kısım izahı bu.Bir kere gayret ve buna bağlı siyasi sorumluluk bitti çünkü DAVA ortadan kayboldu. İdealist ve ideolojik yaklaşımlar bitti.Bu bayanın ve diğer teşkilat mensuplarının tüm aktiviteleri birbirlerini ziyaret,ağırlama,açılış,kapanış,doğum günü etkinlikleri,yemek proğramları vs. Vatandaşın içinde olmadığı her yerde varlar. İhtiyacımız olan şey sizin gibi gerçekleri yazacak,haykıracak insanların sayısının çoğalması.Tebrikler Mahir bey

Tuncay 11 Mart 2022 21:31

Adam belediye ve şirketleri çiftliğe çevirdi. Mesela bir şirketin genel müdürü koltuğunda oturan arkadaş resmiyette taşeron personel olarak çalışıyor. O yüzden birşey ispat edemezsin.

Nedamet 11 Mart 2022 19:45

Olup biten her şey kendi yapıp ettiklerimizin sonucu! Biz bu parti için ne bedeller ödedik ne emekler harcadık. Allah bizi affetsin. Din iman söylemleri ile bizi nasılda kandırdılar. Oy kullanmaya gelmeyen bütün vatandaşların oylarını kullandık kullandırdık resmen hırsızlık yapmışız! Mahir bey Allah yardımcınız olsun kaleminize güç versin. Sendikanın hiçbir şey yapmadan nahak yere gasp ettiği yevmiyelerimizi keşke bir yolu olsa da sesimize ses olduğunuz için hak eden size aktarılabilse. Şuna İnan’ınki siz daha çok hak ediyorsunuz. İnşallah cümle alem ortak bir paydada buluşur ve fırıldak insanların bizleri daha çok sömürmelerine aman vermeyiz!

Sultan 11 Mart 2022 19:06

Belediyede şişko bir arkadaş vardı, başkanın teknoloji danışmanıyım diyordu. Milletin bilgisayarına el koyup suç uydurmaya çalışıyordu o noldu hala danışman mı?

Mehmet 11 Mart 2022 17:21

Belediye çalışanlarından tanıdığımız bir çok insan var stk işleri ile uğraşan parti işleri ile urgasan var,onlarida sürgünden sürgüne gönderiyorlar hele bi tanesi var sendikaya aday olmuştu galiba onada etmedigini bırakmadilar gözlemliyorum efendi bı cocuk alın onu degerlendirin işte daha ne istiyorsunuz,iyi kosturuyor ????

Mehmet 11 Mart 2022 14:55

Hasan isimli kullanıcının yorumu mükemmel yüreğine sağlık Dava adam kayırm davası olmus dava calıp cırpma zenginleşme davası olmuş bizler Allaha hesap verecegiz sizlerde kul hakkı yemekten bıkmadınız dimi belediye imkanlarını kullanmak kul hakkıdır benim hakkım varsa haram zıkkım olsun bunlara, Bunlara oy vermedim ama daha önce bunlara oy verdiğim için cok pişmanım benimde günahım var mıdır oy verdiğim için Allah bizi ıslah etsin artık ölsem oy vermem vijdanımı rahtasız etmem daha

Salih 11 Mart 2022 13:51

Mahir bey ne yazdıysa doğrudur. Belediye de herkes bilir. Daire başkanları gidip danışmandan izin alırlar. Başkanın yanında çay dağıtan da ben danışmanım diyor. Kulüp başkanı da danışman, şirket müdüre de.. Sekreteri de yönetimde olan bir bayandır. Yıllarca partiye emek veren gençler kadınlar işsiz malesef.. olan Recep Tayyip Erdoğana olacak inşaAllah bütün illeri sıfırlar yoksa meclis bu seçim gidecek gibi görünüyor.

Yalancı gazeteci 11 Mart 2022 13:29

Gecesini gündüzüne katan bir vatan sevdalısına bunu yapma ayıp bedava hizmet veriyor daha yaranamadı

Hasan 11 Mart 2022 11:58

Malatya halkına herşey müstehak.. Gün geçmiyor ki malum parti ve destekçileri için bir iddia ortaya atılmasın. Gerçektende Malatya bu gibi şahısların çiftliği olmuş. Ne isterlerse nasıl isterlerse öyle oluyor. Kim bilir daha neler neler var. Adını da davamız koymuşlar. Nedir sizin davanız ey Malatya akp yöneticileri. Davanız kendi çevrenizi refah seviyesine ulaştırmak olabilir mi? Şu yaptıklarınızın 10 da 1 ini farklı bir görüşten bir parti teşkilatı yapsa neler söylerdiniz kimbilir! Şunu bilin ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, elbet bir gün hesap vereceksiniz. Ey Anadoluyu Anayurt yapan Destan şehir Malatya (Selahattin Gürkan deyimiyle) lütfen ama lütfen şunlara bir ders verelim. Gerçekten bu tarz kendini ve çevresini ihya eden siyasetçilerin temizlenmesi lazım bu hayatta sahneden. İnanın bu yaşadıklarımızdan daha kötüsü olamaz. Dinden imandan bahsedenlerin bunları yapması insanın gerçekten zoruna gidiyor. İnşallah Malatyayı katleden bu zihniyet gidecek. Allah a emanet olun..

Yazarın Diğer Yazıları