Mahir Temur

Öznur Çalık kesin bakan olur!

Mahir Temur

Muhtemelen Cuma günü yeni Kabine açıklanacak.

Uzun yıllardır her yeni Kabine öncesi Malatya’da basının fiks bir cümlesi vardır.

“Yeni Kabine’de Öznur Çalık’ın ismi geçiyor”…

Tabii bu cümle kurulurken “kulislerde aldığımız bilgilere göre” denip sanki Binali Yıldırım’dan kulis bilgisini alıp Numan Kurtulmuş’tan bu kulisi teyit ettikten sonra Malatya halkını bilgilendirmiş gibi bir hava katılıyor genelde.

Temenniyi “kulis bilgisi” diye satınca yıllardır tek bir “kulisi” tutmayanlar bu sefer “amorti” çıkar diye milleti birkaç tık fazla almak için kandırıyorlar.

Birkaç basın danışmanının PR faaliyetini kulis bilgisi diye yutturmaya çalışıyorlar genelde!

Bundan tam 7 ay önce, 31 Ekim’in akşam saatlerinde AK Parti kulisleri hareketlenmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal kurduğu bir cümleden sonra MHP’nin radarına takılmıştı. Moda tabirle “affını istemişti”…

Mahir Ünal’ın da yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin getirilmişti.

Özlem Zengin’den boşalan koltuğa da AK Partili bir kadın siyasetçi gelecekti.

31 Ekim akşamı AK Parti’nin MYK toplantısı uzamıştı biraz. 3 isim konuşuluyordu ve bunlardan biri de Öznur Çalık’ın olduğu söyleniyordu.

Öznur Çalık’ın ismini duyunca birkaç gazeteci (Malatya’dan değil) ile yazıştım.

Yazıştığım gazeteciler “olabilir” deyince Öznur Çalık’a “Hayırlı olsun” mesajı attım.

Çalık kurt siyasetçidir, hemen tongaya gelmez. Yalnızca soru işareti ile cevap verdi.

Ben bir bilgi almak isterken o benim kimden bu bilgiyi aldığımı merak etmişti. Tabii her zamanki gibi kaynaklarımı gizledim. Bi şey yazmadım.

Derdim doğru habercilik yapmaktı. Bu görüşmeden 2 saat sonra Özlem Zengin’den boşalan koltuğa AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur genel başkan yardımcısı oldu.

O akşam Çalık’ın genel başkan yardımcısı olmasını gerçekten “temenni” ettim. Çünkü Malatya’ya fayda sağlayacağını düşünüyordum. Ama bu temennimi Çalık’ın PR faaliyetine dönüştürmedim. Bir satır haber dahi yazmadım.

O akşam MYK toplantısında Öznur Çalık’ın ismi geçti mi, tam olarak halen bilmiyorum. Kaynaklarım ismi geçti diyor.

Çalık’tan daha tecrübesiz Belgin Uygur’un ismi geçmişse Öznur Çalık’ın ismi de geçmiştir diye düşünebiliriz ama AK Parti’de işler bu şekilde ilerlemiyor.

Mesela bu yeni Kabine’de 2 bakan haricinde tüm bakanların değişeceği konuşuluyor. Hatta bu iki bakanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın olduğu iddia ediliyor.

Ankara kulislerinde bunlar konuşuluyor ama AK Parti yıllardır ters köşe yapmayı çok sever.

Çalık bi kere milletvekili değil. Üstelik Kabine’de en az 15 ismin değişeceği kesin gibi. Bu şartlarda Öznur Çalık’ın bakan olması ülkeyi veya Malatya’yı şaşırtmaz.

Bizler şaşırmayacağız belki Çalık bakan olunca ama bundan 7 ay önce genel başkan yardımcılığına bu kadar yakınken dahi Çalık düşünülmüyorsa bakan olmama ihtimali bana daha mantıklı geliyor.

Kulis bilgisi değil tabii bu, sadece öngörüde bulunuyorum.

Direkt loto da oynamıyorum, taşları yerlerine oturtmaya çalışıyorum sadece.

Ha bizim basının çoğunluğu sevinecekse “Kesin Öznur Çalık bakan olur” diyeyim o zaman!

Hatta, yeni Kabine’de 3 isim belli, bunlardan biri de Çalık’tır, diyeyim o zaman :))

Her devrin bir sonu vardır.

Bunu unutmayın hiçbir zaman!

NOT: Genelde “yararcı” felsefe ile olaylara bakarım. Malatyalı iş yapabilen bir ismin bakan olmasını istememem düşünülemez. AK Parti’de kim bakan olsun sorusuna tek cevabım Öznur Çalık olur. Ama temenni ile gerçekleri birbirine karıştırmıyorum sadece.

@mahirtemur

Yorumlar 7
Bekir 03 Haziran 2023 23:25

Ali Doğan bey yazıyı okuduğunuza emin misiniz?

Ali Doğan 03 Haziran 2023 23:03

Mahir Bey, size bu bilgiye veren kimse yanılmış. Öznur Çalık' a hiç bir görev verilmedi. Ayrıca özelliği veya kendisini öne çıkaran artısı ne ki kabinede görev verilsin?

Malatyadan 31 Mayıs 2023 15:12

Özgür hanım hırslı, bir bilgi almasaydı son seçimde bu kadar çalışmaz di. Hırslı insanlar hep kazanmak isterler ve kazanmayacaklarsa o işten uzak dururlar küserler. İyide Öznur hanım ne bakanı olacak. Sağlık bakanı olsa kendisi eczacı onu yapmazlar. Ne bakanı olabilir. Aileden sorumlu devlet bakanı hariç hicbirsey aklıma gelmiyor. Umarım olur ama orda da Hırsına yenilip söylemeyecek şeyleri söyleyip bakanlıktan olabilir. Ama Malatya dan bir bakan mutlaka olmalı. Öznur hanım olur bir başkası olur ama olsun

Mehmet 31 Mayıs 2023 08:02

He Malatya bu kadın olursa Akparti'ye oy vermem diyordu, şimdi kadına ödül diye bakanlık verilsin istiyor garip döngüler işte. Bu kadından nefret eden Malatya şimdide bakan olsun diye çırpınıyor ya yazık

Şah 30 Mayıs 2023 21:53

Kendine değil halka hakka hizmet olmalıdır. Vekiller içinde en çalışkan ve iş bitiren isimdir.

Malatya 30 Mayıs 2023 15:11

Malatyada tek bakanlık yapacak kişidir

Bahattin 30 Mayıs 2023 14:02

Yıllarca siyasi hırs ve hedefleri için hep koşturdu Öznur Çalık.Bu saha aktifliginin Malatya geneline kaliteli hizmet ve memnuniyet getirdiği söylenemez.Ama hep Malatya'da çalışkan olma gibi bir algı oluşturdu.Bu il ve ilçe gezileri onu hep gündemde tuttu.Çoğu vekil sabitken o hep programlar yapıp gezdi.Fakat bir türlü kök salamadı.Çünki fikir siyaseti değil,gezi siyaseti yaptığından bir mahalleden olamadı.İs bitirici göründü,ama bunlar genele dair ve proje bazlı olmadı.Siyasete kalite sağlama yerine deneyim çevreli bir yol ekibi olmadı.O an kim varsa yanında,nitelik derdi olmadan kuru gürültüyle yol aldı.Bugüne kadar en çalışkan vekil oldu.Ama bütüne dair bir siyasi mesaj veremedi.Rüzgarıda çabuk geçti hep.Aileden yıprandı ayrıca.Buna rağmen bu dönem Tüfekçinin yerine olsaydı daha iyi olurdu bu kesin.Malatyada hep göründü Ama bakanlık için Ankara'dan görünümü hep zayıf kaldı.Yine de olursa Malatya için tabiki çok yerinde olur.

Yazarın Diğer Yazıları