Mahir Temur

Rehavete kapılmıyorlarmış!

Mahir Temur

Malatya’da bu AK Partili siyasetçilerin milletin yüzüne baka baka yaptığı bazı konuşmaları okuyunca halen çok şaşırıyorum.

Halen diyorum çünkü her seferinde bu kadar da olmaz diyorum!

Mesela İhsan Koca…

Bana göre 14 Mayıs seçimlerinin baş kahramanıydı ve ileriki yıllarda tez konusu olacak bir siyasetçi.

AK Parti’nin Malatya’da oyunun düşme sebeplerinin baş kahramanıdır.

Malatya’da Erdoğan ile milletvekili seçimi arasındaki oy farkı 100 bine dayandı.

Erdoğan’a yalnızca AK Partili seçmenler oy vermiyor diyebilirsiniz ve hatta MHP, Yeniden Refah ve BBP’nin oylarını da toplayabilirsiniz.

Ama seçim analizi böyle yapılmaz maalesef!

Ortada Cumhur İttifakı yokken dahi Malatya’da AK Parti tek başına 316 bin oy almışken bugün geldiği noktaya bakınca 200 binlerin dahi altına indi.

Muhalefet doğru aday tercihleriyle ya da CHP sadece Yeşil Sol Parti’nin aldığı oyları dahi partisine çekebilseydi bugün Malatya’da milletvekili dağılımı 2+2+1+1 oluyordu!

İşte böyle bir ortamda, kendisinin dahi vekil adayı olmayacağını bilmeyen ve seçim zamanı gelecek tepkilerden korktuğu için tek başına bir programa dahi gidemeyen İhsan Koca, Erdoğan’ın Malatya ziyaretini değerlendirmiş.

Demiş ki, “Kesinlikle rehavete kapılmıyoruz, Malatyalılar aynı coşku ve desteği sandıklara giderek gösterecek”…

Vay babam vay!

AK Parti’nin yeni milletvekili adayları dahi İhsan Koca ile programlara gitmeye çekinirken, seçim çalışmalarında 6’ncı sıra adayının dahi İhsan Koca’dan fazla beyanatı varken gelinen nokta “Malatyalılar rehavete kapılmayın” olmuş!

Olmayan şeyi olmuş gibi gösterip bir özeleştiri dahi yapmadan kendi seçmeni ile dalga geçmenin sözlük anlamını yaşatıyor İhsan Koca!

Sadece Erdoğan’ın mitingi üzerinden bir hesap yapsak dahi bu ekip yine başarısızdır. 400 binlerden 50 binlere inen bir miting sonrasında dahi “rehavete” kimse kapılmaz!

Millet en azından kıdemli İhsan Koca’dan Şampiyonlar Ligi finalinde 2 gol bir asist yapmış gibi bir hava atma yerine AK Parti’yi Malatya’da Şampiyonlar Ligi’nden Bölgesel Amatör Lige nasıl düşürüldüğünün özeleştirisini yapmasını bekler.

Siyaset dediğimiz şey aslında biraz “benlik” ister.

Kısacası “kişiler” yaptıklarıyla totalde bir “siyasi figür” haline gelir.

Uzun yıllardır AK Parti’de İhsan Koca gibi çoğu siyasetçi “yapamadıklarıyla” boy gösteriyor!

Tek tutundukları dal Erdoğan sevgisi…

Dergâhta tasavvuf erenleri gibi “Ben bir hiçim” diyorlar yıllardır. Hiçlikten bahsedilirken tokat yenilen yanağın kızarmasını dahi beklemeden diğer yanağın sapsarı olduğunu söylüyorlar!

Üstelik caka satarak!

Dünyanın en iyi satış-pazarlama uzmanları dahi bunların eline su dökemez!

Yorumlar 5
Ahmet 27 Mayıs 2023 08:30

Sadece seçilmiş olmanın,siyasi hak ve imtiyazların sevincinin dışında bunların Malatya'ya dair bir hüzün ve tasalarını ne yüzlerinde görürsünüz,ne kelimelerinde nede kıyafetlerinde.İhsan kocanın partide ve konuşmalarındaki tavrını görseniz adamın dünya umurunda değil.Tufekci hiç bir iş görmeden ev ziyaretleri ile ve üç beş kelimeyle beş yıl geçirdi bir beş yıl daha geyik muhabbetiyle,kendini gram incitmeden gezer dolaşır.Malatya sorunlarını bu adamlarla,3.sıra bayanla çözmez,çözemez.Bu zaten onların problemide olmayacak.Rehavette olan Malatyalıydı.Onlar bu rehaveti,Veli agbabanın mezhepçi siyasetiyle 2300 oyla 4.vekili hediye etmesinin surprizini kullandılar.Kardesinin rektörlüğünü suistimallerle,kötüye kullanmasıyla zerre mahcupluk duymayıp hala sahada dolaşan Öznur Çalık da Malatyalının bu rehavetini kullanmaya devam ediyor.Malatya zor uyanacak gibi

Kogama 26 Mayıs 2023 20:58

İhsan Kocanın Yanındaki Zata Sorar mısınız. Almanya Kayıtları Hala Devam Ediyor mu.. Ak Parti Bu Tarz İnsan lardan Bir An Öne Kurtulmalı

Erol 26 Mayıs 2023 18:04

mitinge gittin, 50 bin kişi cidden yoktu, 10 bin olabilir.

Hasan özkan 25 Mayıs 2023 16:46

Mahir bey ben senin iyi takipçinim ve hemen bütün yazılarını okudum.Seni seviyordum artık sevmiyorum. Kardeş bütün doğruları yazıp niye tansiyonumu yükseltiyorsun.

bostanda dönen oyunlar 25 Mayıs 2023 14:32

Bostanbaşında ilk itirazdan 3. itiraza kadar sürekli ağır hasar alan bir binada, hala iş çevirmeye çalışanlar var. bahsettiğim bina 4 aylık süreçte bir kere orta hasar raporu aldı o da müteahit firmanın odtüden getirdiği ekip vermiş. "ısmarlama yani" . devlet 3. kez ağır demiş , toki hak sahipliği sayfasını açmış , devlet nezdinde binan ağır hasarlı ve toki sana hak sahipliği veriyor ama müteahit ve o sitedeki bir kaç kat maliki hala farklı işler peşinde koşmaktalar. Bu

Yazarın Diğer Yazıları