Mahir Temur

Sizin gibi referansım yok!

Mahir Temur

Malatya’yı yıllardır yönetenler veya şu anda yönetmek için talip olanları gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

Hele hele bu yönetmeye talip olan “referanslı” tiplerin halen kendisini bir konumda tutma girişimi çok komik duruyor.

Merak etmeyin daha açık yazacağım.

Malatya’da yıllardır bizi yönetenler maalesef “kutuplara” ayrılmıştı.

AK Parti Malatya’da yıllardır “kutuplara” ayrılmıştır.

Yıllardır diyorum!

Geçmişte bu “kutupları” isim isim yazmışımdır.

Mesela Öznur Çalık…

Şehirde her koşulda Öznur Çalık’tan vazgeçmeyen ve kendisini Çalık’ın yanında konumlandıran çok AK Partili var.

Çoğunun derdi “kariyer” bana göre.

Veya Bülent Tüfenkci…

Zaten bu iki ismin yıllardır birbirinden haz etmediğini Malatya’da bilmeyen yoktur.

Hatta Öznur Çalık’ın Selahattin Gürkan ile kavgalı durumundan dolayı Tüfenkci kendisini yıllardır Gürkan’ın yanında konumlandırmıştır.

Hatta CHP’li Veli Ağbaba’nın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a “toleranslı” muhalefet yapması da bundan.

6 Şubat depremlerine kadar AK Parti’nin karmaşık hali yüzünden İYİ Parti, Gelecek veya DEVA partilerinin “muhalefet bilmezliği” ortadayken onlar da kendilerini parçalı AK Parti’de konumlandırmıştı maalesef!

Çünkü çoğunun ilişkileri vardı.

Hal böyleyken 6 Şubat günü Malatya yerle bir oldu.

Gazeteciler de dahil herkes kendisini bir “konuma” oturttuğu için veya çoğunun bi şekilde “ilişkisi” olduğu için her yazımda “şaşıran” veya her “duruşumuzda” farklı teoriler üretenler oldu.

Mesela 4 yıldır Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Selahattin Gürkan’ı depremde “sorumlu” tutanlar “Malatya Utanmazlar Kulübü” yazımı çok beğenip övgüler dizerken şahsıma, “Asrın Utanmaz Vekilleri” yazımdan sonra gazeteciliği mi dahi sorgulayabiliyorlar!

Onlara göre 4 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Gürkan’ın suçu çok, bir dönem Malatya Belediye Başkanlığı bir dönem de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış ve 5 yıldır milletvekilliği yapan Ahmet Çakır pürü pak, sorumsuz!

Ayrıştığımız yer burası işte…

Her hangi bir yazımdan sonra Çalık ne der diye düşünmem!

Gürkan’ın tansiyonu çıktı mı diye üzülmem!

Tüfenkci’nin sevenleri üzülür mü diye aklımdan bir düşünce dahi geçmez!

Sevdiğim halde gördüğümü şehrin menfaati için yazarım!

Yazdıktan sonra da arkama bakmam, yarın şehir adına nasıl faydalı-etkili bir yazı yazarım diye düşünürüm.

O yüzden sevdiklerim de dahil bir şekilde bu saydıklarım insanlarla ilişkide olan kim varsa lütfen mesleğimle ilgili bir cümle dahi kurmasın!

Öznur Çalık da dahil Malatya AK Partisi’nde şu anda kim varsa yeni dönemde olmamalıdır diyorum.

Selahattin Gürkan’ın görevden alınması lazım diyen bendenize halen “birileri” laf edebiliyorsa diyecek bir sözüm yok.

Bu memleketi 20 yıldır yöneten Öznur Çalık’ın suçu yok, 4 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Gürkan’ın suçu çok!

Ticari ilişkileri ile dahi kuşku uyandıran müteahhit belediye başkanlarının suçu yok, Gürkan’ın yatacak yeri yok, öyle mi?

Sırf bu tavırlarınızdan dahi Selahattin Gürkan’ı az eleştirmem lazım ama ben Gürkan’ın “jetoncu” gazetecilerinden değilim.

Belki sevineceksiniz ama Selahattin Gürkan’ın ER TV’deki yayınının sadece bazı kesitlerini izleyebildim ama sadece bu kesitlerden dahi ağır eleştirmem lazım.

Önce şu yayının hepsini bi izleyeyim.

KADİRCAN ESEN
Sinerji İnşaat’ın sahibi Kadircan Esen’le sanırım toplamda 30 dakika dahi görüşmemişimdir.

Hatta kendisini ile ilgili olumsuz düşüncem yoktur.

Fakat, Sinerji İnşaat’ı yazmamın en büyük esprisi, ortaklık yapısıdır.

Ben bir vatandaş olarak diyorum ki, zamanında belediye başkanlığı, vekillik hatta imar komisyonlarında yer alan ortaklar araştırılsın.

Siyaset ve ticaretin bu kadar iç içe geçtiği bir ortamda Malatya yerle bir olmuşsa birilerinin suçu vardır diyorum.

Vekiller suçlu değil!

Belediye başkanları suçlu değil!

İmar komisyonlarında yer alan liyakatsiz insanlar suçlu değil!

Müteaahit siyasetçiler suçlu değil!

AK Parti döneminde “parayı bulan” siyasiler suçlu değil!

Kim suçlu kardeşim!

Malatya’da 3 yıl önce deprem yaşamamıza rağmen Sivrice depreminden 3 yıl sonra niye 100 binin üzerinde konut yıkıldı veya yıkılacak?

Niye?

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 6
efe 27 Mart 2023 09:57

malatya yı seven ve bu şehri düşünen bir gazeteci ağabey çıktı . allah razı olsun

Malatyasız 22 Mart 2023 16:00

Sizi bir arkadaşım durumunda paylaştıktan sonra tanıdım,helal olsun, hâlâ içine düştükleri durumda bile siyaset yalaması yapan eyyamcı güruha ders olsun,ikbal için halkını satanlara haram olsun,ashab bile Hz.peygamber bir şey söylediğinde bu senden nefsinden midir yoksa Allah'tan mıdır diye soruyordu, şimdikiler sormaktan aciz üstüne yalamaya alışık yancılar, çıkar için milletini satanlar siyaset bir çöplüktür ve sizi de eninde sonunda oraya atacak o zaman bu şehirde sizi kimse anmayacak siz de kimsenin yüzüne bakamayacaksınız, Mahir gibi mert olun gelen kim olursa olsun hesap sorun, millet biziz hesap vermesi gereken oyla görevlendirilen vekillerdir,sizin onlara değil onların size hizmet etmesi gerekir,hesap soramayan yancılar da ashab örneği üzerinden müslümanlıklarını sorgulasın, siyasilerin zaten dini yok,herkes kendine baksın.

Depremzede 22 Mart 2023 00:20

Seni tanımıyorum Mahir Temur sadece depremden sonra yerel gazetecilerin o afet sonrasında bile hemde siyasilere övgüler düzdüğü bi hengamda bi arkadaş yazınızı durumda paylaşmıştı gördüm ve bende paylaştım. RTE’ye oy veren biri olarak şunu söyleyeyim; yazdıkların devede kulak, ahiret var hesap var, ben orada sadece kendi günahımdan sorumluyum ama bu siyasilerin üzerinde koca memleketin yüz binlerce insanın hakkı var insan hiç mi düşünmez ! Sen yaz Mahir Bey bu şekilde devam et biz yanlışa yanlış demeliyiz. ‘Namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ demiş.

Mahir Temur 21 Mart 2023 23:21

Bak "ali ahmet" kod adlı arkadaşım. Gerçek ismini dahi gizleyip işkembeden sallayıp şahsımı kendine benzetme. Varsa bir bilgin mail adresim yazının altında. Söz verdiğin bilgiyi çek ettikten sonra yazacağım. Korkma ismin bende saklı...

Hasan özkan 21 Mart 2023 18:39

Bir yorum yazdım vaz geçtim.Ankara Malatya’dan daha kötü diyeyim sadece….

ali ahmet 21 Mart 2023 16:44

Tek güvenilir sendin, sanada bir yerlerden telefon gelmiş belliki kadircan ile ilgili geri adım atmışsın ve "SİNERJİ İNŞAAT" haberine yapılan yorumu yayınlamadın...

Yazarın Diğer Yazıları