Mahir Temur

Vicdanı olan bir vekil arıyorum!

Mahir Temur

Malatya’da hangi kurumu ya da hangi kurumun yetkilisini yazarsam yazayım hemen “kişisel” algılanıyor maalesef!

Ve yazılan-çizilen sorun her neyse bakılmıyor. Görülmüyor!

O yazdığım sıkıntıya sanki ben sebep olmuşum gibi bir hal tarzına geçiliyor.

Bundan 15 gün önce dedim ki Malatya sağlık sektöründe bir düzensizlik var.

Hızlı değişimler oldu ama yerine kimse getirilmedi.

4 aydır Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yok.

Koskoca hastanenin 4 aydır başhekimi olmadığı için ortada bir “kaos” var dedim.

Ve haliyle bu “kaostan” vatandaşlar etkileniyor deyip sadece bir örnek vermiştim.

Yarım milyondan fazla bir parayla acil servisteki doktorların kullanımı için alınan tabletlerin kullanılmadığını ve muhtemelen depoda çürümeye bırakıldığını yazdım.

Koskoca Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir iradenin olmadığına dem vurdum.

Gelin bugün size bir ailenin çaresizliğini yazayım.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir “irade” olmadığı için Sağlık İl Müdürü Erhan Berk’in de “umursamaz” tutumundan dolayı bir ailenin yaşadığı çaresizliğini yazmak istiyorum.

Ben bu çaresizliği Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazılan satırlarda gördüm.

Emine Ç. ismindeki bir hasta, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve çarpıntı yüzünden Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine gidiyor.

Akciğerlerde su toplaması tanısı ile yoğun bakıma yatırılıyor.

Daha sonra Prof. Dr. Erdal Aktürk’ün muayenesi sonucu atar damarlarında ciddi daralma olduğu ve kalp kapağında sızıntı olduğu tespit ediliyor. Erdal hoca hastanın ailesine bu hastalığın ciddi olduğunu ve müdahale edilmezse ciddi sonuçlarla karşılanacağını bildiriyor.

Hastanın ileri yaşı ve farklı rahatsızlıkları olduğu için açık kalp ameliyatının riskli olduğunu aktaran Erdal Hoca, yeni bir teknoloji olan kapalı kapak değiştirme (TAVİ) yöntimini hastasına tavsiye diyor.

Yapılan tahliller sonucu bu TAVİ’ye karar kılınıyor.

Şimdi yazacaklarımı dikkatli okuyun.

Aynen CİMER’e yazılan iletiden naklediyorum.

Prof. Dr. Erdal Aktürk evinde haber bekleyen hasta yakınını arayıp bu TAVİ işlemini yapamayacaklarını iletiyor.

Malatya Sağlık İl Müdürü Erhan Berk’in hastane yöneticilerine talimat verdiğini ve bir başhekim atanana kadar bu TAVİ işlemini yapamayacaklarını ilettiğini hasta ailesine söylüyor Aktürk.

Hastane yöneticilerinin Erdal Aktürk’ü uyardığını ve bu ameliyata fatura kesemeyeceklerini söylemiş.

Prof. Erdal Aktürk de hastanın beklemesinin riskli olduğunu aileye iletmiş ve Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne götürülmesini tavsiye etmiş.

Hasta ailesi de çaresiz TÖTM’e gitmiş ama maalesef bu işlem için 20 bin lira fatura çıkacağını iletmiş TÖTM doktorları.

Şu anda Emine Ç. evinde ölümünü bekliyor!

Erhan Berk veya herhangi bir sağlıkçı yetkiliye sesleniyorum:

Biz ne zaman bu kadar insanlıktan uzaklaştık?

Emine Ç. vefat ederse bunun sorumlusu kim?

Bu vebali kime yükleyeceğiz?

4 aydır bir başhekim bulamayan İl Sağlık Müdürü’ne mi, AK Parti milletvekillerine mi, AK Parti İl Başkanına mı ya da şu anda Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yöneticilere mi?

Bir hastanede 4 ayda bir başhekim bulamama veya karar kılamama beceriksizliği yüzünden Emine Ç.’nin veya daha bilmediğimiz hastaların ameliyatı nasıl yapılmaz?

Bu hasta sıradan bir vatandaş değil de sizlerin ailesinden biri olsaydı ertelenir miydi?

Şimdilik ağır eleştirmiyorum çünkü bu yazıdan sonra bir an önce o ailenin gecikmiş “şifasını” vereceğinize inanıyorum.

Bir milletvekilin veya halen vicdanı olan bir yetkilinin harekete geçeceğini düşünüyorum.

NOT: Bu yazdıklarımı hemen yalanlamayın. CİMER’e yazılan ileti elimde ve bu konuyu hastanedeki kaynaklarımdan teyit ettirdim.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 9
malatyalı 20 Kasım 2022 19:42

ÖZNUR ÇALIK OLMASAYDI Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Basri Kahveci'yi ilgilendiren bu başlıkta bir yorumda bulundu sayın Mahir Temur Bizde bu başlık altında bir kaç yorumda bulunalım. 1- Öznur Çalık olmasaydı: Arapgir Belediye Başkanlığını AK Parti kaybetmezdi. 2- Akçadağ belediye başkanlığı bağımsız olmaz yine AK Parti olurdu 3- Aysun Bay Karabulut Turgut Özal Üniversite Rektörü olmaz üniversite bu kadar hoyratça yönetilmezdi. 4- Öznur Çalık olmasaydı 2 dönem AK Parti kadın kolları başkanlığı yapan AK Partiye büyük emek veren Emine Akkurt Saadet Partisine geçmezdi. Devamı daha varda şimdilik bu kadar olsun.

Kemal 20 Kasım 2022 16:14

Malatya delisine cevap ; Turgut Özal tip merkezinin "ÖZEL HASTANEYE" dönüştüğünü yeni mi fark ettiniz? Özel olarak para yatırmadıģınız sürece muayene olmanız mümkün değil. Keşke yanılsaydım. Bilhassa rektör Ahmet Kızılay döneminde 3.sınıf kasaba hastanesine dönüşmüştür. Saygıyla.

Babacan 19 Kasım 2022 16:51

Beni atayan il başkanına teşekkür ederim diyen Bi müdür den mi bahsediyorsunuz.

Hasta yakını 18 Kasım 2022 19:00

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şu an başhekim vekili olarak çokta iyi yürüten bir doktor olduğunu gördük. Sağlık İl müdürünün bi çok şeyi düzeltmeye çalıştığı aşikar bazı görev değişiklikleride bundan ibaret olabileceğini düşünüyorum.

sevgi 18 Kasım 2022 13:38

Ya yazıya dökülemeyen bilinmeyenler;sağlık müdürünün gelir gelmez covidde canla başla çalışan servis sorumlularını alması(hastanenin sağlık bakım müdürü varkrn),tek vasfı Akp il başkanının kuzeni olmak olan yıllardır heyet dışında bir aktivitesi olmayan doktor hanımı hızla başhekim yapması,istemediği idareci arkadaşlara uyguladığı mobing ve daha fazlası,Mahir bey araştırın isterseniz,devlet liyakatından uzak işletim modelini

Malatya delisi 18 Kasım 2022 00:21

Bu yazıda bir yaman çelişki var. Neden mi diye sorarsanız var sayalım bu yazdıklarınızı hepsi doğru Malatya Eğitim ve Araştırma hastanesi bu operasyonu yapmadı veya yapamadı. Turgut Özal tıp merkezi nasıl oluyor da eğitim ve araştırma hastanesinin ücretsiz yaptığı vakadan 20.000 TL ücret talep ediyor bence esas tartışılması gereken soru bu. Yoksa Turgut Özal tıp merkezi özel bir sağlık kuruluşu da bizim mi haberimiz yok. Onu neden hiç elestirmiyorsunuz ben bunu anlayamadım.

Yılın Gazetecisi 17 Kasım 2022 21:22

Helal olsun size. Sizden bir ricam var youtube kanalınızda son yazılarınıza gelen yorumları yorumlayan bir video çekermisiniz. Bundan sonra Malatya haberi sizden okuyacak. Yakında insallah KAYISI TV veya KAYISI HABER TV olacak.

Cemre Adıgüzel 17 Kasım 2022 14:36

Mahir bey Allah razı olsun bu konuya el attığınız için.. yaklaşık 10 gün önce annem için aynı şeyleri yaşadık. Malatya eğitim Araştırmada Kardiyolojide başka bir hocam anneme TAVİ işlemi uygun gördü ancak faturalar imzalanmadığı için yapamıyoruz dediler. Kadın kilolu, şeker hastası ve koahı var bu işlemle olması gerekiyor. Gelin görün ki aynı işlem TÖTM bana 20 bin maliyet biçtiler. İki kurumda devletin değil mi? Hastalar İl Sağlık Müdürünün keyfini mi bekleyecek? Cimere de yazdık.

Kırgın akp li 17 Kasım 2022 14:15

Akp sağlık ta çığır açtı Malatya her konuda çığın altında kaldı bu vekiller yüzünden

Yazarın Diğer Yazıları