Mahir Temur

'Yeter lan!'

Mahir Temur

Daha dün yazdım, güzel güzel fotoğraf veriyorsunuz, inşallah verdiğiniz bu görüntü Cumhurbaşkanı gittikten sonra da devam eder, diye.

Meğer verilen fotoğraf da aslında “sahteymiş”!

Dün akşam Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar arasında bir tartışma yaşandığını duyunca esasında üzüldüm.

Bugün ise yaşanılan olayın doğrusunu vermek için en az 10 kişi ile konuştum.

25 Ekim’de Cumhurbaşkanı Malatya’ya geliyor.

Birlik ve beraberlik fotoğrafı vermek isteyen AK Parti ekibi dün bir araya geliyorlar.

Esenlik’e bağlı Dede Korkut Restoran’da milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il başkanı ve meclis üyeleri bir araya geliyor.

Vekiller konuştuktan sonra çıkıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan her zamanki gibi mübalağa sanatını kullanarak 3 bin kilometre yol yaptıklarını söylüyor.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan itiraz ediyor.

Darende’de hizmet yapılmadığı tarzı bir itirazda bulunuyor.

Başkan Gürkan da “belli bir sırayla yolların yapıldığı ve Darende’ye de sıranın geleceği” tarzı bir cevap veriyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise ”Yeşilyurt’ta Büyükşehir’in araçlarını göremiyoruz. 3 bin kilometre yolu nereye yaptınız” diye itiraz edince, İsa Özkan’a verdiği sakin cevap yerine Çınar’ın itirazına sinirleniyor Başkan Gürkan.

Büyükşehir Belediyesi’nde “birilerinin” dediği gibi “çatışma yok” lafı ne kadar gerçekçi acaba?

İşte bu sırada Yüzakı Bulvarı’nı örnek vererek “30 kilometre yeni yol açtık” diyor Gürkan.

Burada garip bir olay yaşanıyor.

Malatya merkez ile Kale ilçesi arası 40 kilometredir.

Malatya merkez ile Yazıhan arası 44 kilometredir.

Mesela Malatya merkez ile Battalgazi’nin eski belediye binası ile arası 24 kilometredir.

Fahri Kayahan’da 2,5 kilometrelik bir yola Başkan Gürkan 30 kilometre diyebiliyor.

Üstelik bunu ilk defa demiyor ve etrafındaki kimse uyarmıyor Başkan’ı!

İşte burada Mehmet Çınar “Orası 30 kilometre değil” deyince “15 kilometre olsun” diyor Gürkan.

“15 kilometre de değil” cevabına “10 kilometre olsun” deyince Gürkan, “10 kilometre de değil” cevabına “5 kilometre olsun” deyince Çınar “Orası 3 kilometredir” itirazına Başkan Gürkan çok sert yanıt veriyor.

“Yeter lan, ne yapmak istiyorsun” diye bir belediye başkanına “lan” diye hitap etmesi şaşkınlık yaratıyor salonda.

Çok detaya girmek istemiyorum ama bu atışmaların bir yerinde Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, “Benim sayemde belediye başkanı seçildin. Benim oylarımla belediye başkanı seçildiniz. Haddini bil” tarzı konuşması aslında aylardır yazdıklarımızın tezahürü bence.

Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan kendisini tüm belediye başkanlarının başkanı sanıyor.

Ekibi ise sadece belediye başkanları değil, Malatya’daki tüm vekillerin, tüm il başkanlarının, tüm bürokratların hatta Vali’den de üstün gören bir anlayışı var maalesef!

Bu anlayış ve bu davranış 300 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanına “lan, haddini bil” tarzı konuşmaya gitmesi tesadüf değildir.

Tesadüf olan daha ilk çatışmada seyirci olanlardır.

AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Lan, haddini bil” diyerek AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın üzerine yürüyor ve AK Parti İl Başkanı İhsan Koca araya giriyor.

26 yıl aradan sonra Türkiye’nin kalbi İstanabul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybeden AK Parti, CHP’ye muhalefet ederken bu üslubu ve bu yaklaşımı göstermemiştir.

Seçimde tek vaadi “sosyal entegrasyon” olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, Malatya tarihine geçti yine!

Malatya tarihinde alenen bu kadar “uyumsuzluk” yaşanmamıştı!

Hep söylüyorum, yazıyorum;

“Yanlışını dahi idrak edemeyen” bir gruba bi şey anlatamazsın!

Hatta “haddini bil” diyen Başkan Gürkan’ın bu çıkışına bahane üretebilirler ve bizlerin bu konuşmaları yazmamızı yanlış bulabilirler.

Suç yine yazanlarda olabilir!

Biz yine suçlu olalım ama şu uyarıda bulunalım;

Malatya’nın AK Parti vekilleri her zamanki gibi seyirci olurlarsa bu “çatışma” nereye varabilir?

Burada tek tek yaşanılan “çatışmaları” yazmak istemiyorum ama hepsinde “seyirci” kaldınız!

“Seyirci” olduğunuzu görenler hep kendisini “haklı” gördü.

Çünkü AK Parti’de Allah’ın bir kulu “sen yanlışsın” diyemedi!

“Hele bi Cumhurbaşkanı Erdoğan gelsin, birlik-beraberlik görüntüsü verelim” düşüncesindekiler Malatya’ya bence ihanet ediyor.

Neyi kimden saklıyorsunuz?

Milletten mi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mı?

Bu soruya cevap verin sonra yarın yine yazarız!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 24
Öğretmen Başkan 15 Ekim 2020 21:52

Selahattin Gürkan Kendini Hala Öğretmen Zannediyor. Susun LAN ????

Asfalt yol 15 Ekim 2020 09:43

Şimdi suçu selo başkana yüklemeyi bırakın. Onun tarzı bu bin ile çarpar bin ile böler. Geçmiş ve gelecek bin yılın başkanı nede olsa. Amma ve lakin ya asfalt yol dairesi başkanı yanıltıyor. Ya da selo başkan asfalt yol dairesi yöneticilerinin geçmiş şaibeli işlerini saklamak ve başarılı bir profil oluşturmak için işleri bin ile çarpıyor. Tabi buna ak partiden ses eden yoktu. Edemezdi zaten selo hepsini susturuyordu. Muhalefetten ses gelmesin diye de yatırımları muhalif belediyelerde yapıyordu. Onlar da memnun. Ak partili bld başkanları ve ilçe sakinleri zaten cepte. Eee nolacak sonunda mızrak çuvala sığmayacak tabi. Şimdi de ankarada ilk davranan kazanır sanıyor. 1 dakika 17 saniye bile olsa.. Öyle olmayacak bu sefer. Bu 15 yıllık kullanımda olan sümer parkını malatyalıya kazandırdık afişini şehrin giriş çıkışına astırıp reklam yapmaya benzemez kimse yemez...Bide dikkat etmek lazım haber için bi sabah kerimoğlunun tanışları aracılığıyla TEM polisini kapıya göndermeye...

Ömer 15 Ekim 2020 08:58

Aslında amaç selahattin başkanı abartılı söylemleri olan ve doğruları söylemeyen bir kişi şeklinde lanse etmek ve bunun sonunda da. Büyükşehire geldiğinde borç batağı ve kredi ile maaşların ödendiği gerçeğini ya aslında büyükşehir de ne borç vardı nede usulsüzlük aslında başkan abarttı siyaseti yapmak. Birde çevre bakanı malatya ya geldiğinde Yeşilyurt belediye inşaatı alanına kim davet etti. Kimin davetini duymazdan geldi. Yeşilyurt belediye inşaat temel kazısı alanına selahattin başkan getirmedi mi. Orada Battalgazi Belediyesi yanında millet bahçesi var. Buradaki kalan 5 dönüm alanda millet bahçesi olsun demedi mi bakan beyde kalan tüm alan olsun diyerek Yeşilyurt belediye binası inşaatı alanı yanında kalan alanı millet bahçesine dönüşmesine selahattin başkan vesile ve fikir sahibi değil miydi. Öyle ise kesilen bilboardlara boy boy ve internet sitelerine ilanlar verilerek kim ben yaptım dedi. Acaba hangisi doğru

Ercan Cinyol 15 Ekim 2020 00:48

Öznur Çalık Selahattin Gürkan Osman Güder birgün uçağa binmişler diyerek bir temel fıkrası yazmak vardı ya neyse...

Ercan Cinyol 15 Ekim 2020 00:38

Büyük Şehir Belediye Başkanı değişik bir şahsiyet. Kimi eşi Sol görüşlü diyor kimi son anda ismi belediye başkanı adayı olarak zarfa kondu diyor tabii hepsi varsayım mahalle dedikodusu bir başka deyişle. Ama şuna bizzat şahit oldum ben Şehit Fevzi Mahallesi adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum beye itiraz dilekçemizi verirken bana " Ya gerek yok kardeşim biz Osman Güder başkanımla konuştuk herşey sizin istediğiniz gibi olacak" dedi. Elini dilekçeye uzatarak söylenen bu söz burada birşeylerin döndüğünü hissettirdi bana. Nitekim kendi partisinin ilçe belediye başkanına yeter lan diyen bir tavır sahibinden bizler yine ucuz kurtulmuşuz.

Malatyalı İhsan 14 Ekim 2020 21:56

SELAHATTİN GÜRKAN HAKLI... Ben İTÜ öğrencisi bir inşaat mühendisi adayıyım. 3. sınıftayım ve Corona'dan dolayı sadece 1,5 dönem kampüste öğrenim gördük. Geri kalanı hep uzaktan eğitim... Ama bu kadar öğrenimle bile size şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki asfalt hesabı metre ölçümü ile yapılmıyor. 4 gidiş 4 geliş olan bahse konu yolda yapılan iş, uzunluğun toplam şerit sayısı ile çarpımıyla (yani 3,7 km'lik yolun 8'le çarpımı = 29,6km) hesaplanır ki zaten dökülen m2 asfalt miktarında bunu gösterir. Yani bu mantıkta Selahattin Gürkan 0 haklı. İşin garibi, hadi bunu saçma sapan yorum yapan dalkavuk troller bilmiyor da, kendiside İnşaat Mühendisi olan başkan ÇINAR nasıl bilmiyor? Ben asıl bunu anlamadım!

Vatandaş Süleyman 14 Ekim 2020 21:26

Selahattin Gürkan her vukuat çıkardığında soluğu Ankara’da alıyor.. Buna alıştık da onun peşine takılanların hesabı ne ola acep? Vardır bir bildikleri elbet. Gölgelerin gücüne inanmadıkları için güneş arıyorlar…????

Anadolu yu Anayurt Yapan 14 Ekim 2020 20:27

Mahir Bey, Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye başkanı olunca, Battalgazi Belediyesinde ki sloganı olan "Anadoluyu Anayurt Yapan Destan Şehir Battalgazi" yi Büyükşehir sloganı yaptı bir tek sonundaki Battalgazi Malatya Oldu. O gün dedim ki yeni bir slogan üretemeyen koca şehri nasıl yönetir? Düşüncelerim ve öngörüm doğru oldu. 2 Sene geçti Malatya ya yazık oldu. Herkesle kavgalı üslup bozuk Malesef. Bütünleştireceğim Malatya yı dedi resmen tersini yapıyor. Parçalıyor. Ah Malatyam Ah.

Kerem 14 Ekim 2020 20:01

Parti Disiplin Kurulu Biran Önce Selahattin Gürkan ı uyarmalıdır. Disipline sevk etmelidir. Malatya ya hiç bu kadar zarar veren bir belediye başkanı gelmemiştir. Yeşilyurt Belediye başkanına "LAN" Diye Hitap etmek de nedir? Darende Belediye başkanının üzerine yürümek nedir? 3 km Asfalt a 30 km nedir ya? Daha 2 hafta önce de Murat Kurum bakanın bilbordla yerlerde idi. 25 Ekim de Cumhurbaşkanımız bunun hesabını sormalı Selahattin Gürkan a. Gerçi cevabı kesin şöyle olur Lan demedim Alan dedim. 30 otuz demedim Tuz dedim. Üzerine yürümedim dışarı çıkarken önüme çıktı. Bilbord larda rüzgardan düştü. ????????????

Bankacı 14 Ekim 2020 19:19

Mahir bey kaleminize sağlık. Alıştık artık yalan dolan salvolara, borç almamış, borç ödemiş, yatırım yapmış, efsane başkana sorun.. Bld başkanı yaptığımızdan beri meclisten ne kadar borçlanma yetkisi almış? Hangi bankalardan kredi alıyor? Faiz oranı nedir bu kredilerin? Alınan banka kredilerinin 300 milyon civarı olduğu konuşuluyor. Bakalım buna da kılıf uydurulmuş mu? Mali hizmetler illaki kayıt altına alıyordur. Saklı kalacak hali yok..

Ak Parti için Üzücü Durum 14 Ekim 2020 01:40

Öncelikle Malatya için üzücü ve talihsiz bir durum yaşanmış. Gürkan ile Çınar'in bu kopukluğu Malatya'ya zarar verir. AK Parti'ye Malatya'da CHP bile bu kadar zarar vermiyor. Kendinize gelme vakti gelmedimi. Hayır Osman Güder başkanın mütevazı yatırımlarınıda mi örnek almıyorsunuz. Gerçekten sirkelenin ve kendinize gelin. Yazık etmeyin Malatya'ya.

Sığırcı 13 Ekim 2020 22:20

La olum boşa kasmayın. Mantık basit alacaksa 10'a bölüyor satacaksa 10'la çarpıyor. Bir seferinde bakanlıktan alınan fidanları dağıtıyorduk açıklamada 10'la çarpmıştı, sorduk gelip sayacaklar mı sanki dedi. İstisnası 2 milyonluk işin 20 bine yapılmasıydı orda 10'la değil 100'le çarptı kriz çıktı. 10'da sorun olmuyor.

Latif 13 Ekim 2020 21:52

Cemal bey benim bulduğum formül biraz farklı. Sayının kendisi ile küpünü topluyorsun. Yüzakı 3 km. Üçün küpü 27. Üç artı yirmi yedi eşittir 30 km. Takdir yüce halkımızın.

Cevdet 13 Ekim 2020 20:54

Cemal Bey'in mesajını elden ele Çınar başkana iletelim. O da biraz hesap kitap öğrensin kavga bitsin. Bu hesap mühendislik hesaplarına benzemez.

Selçuk 13 Ekim 2020 20:44

Bir de 12 bin lira maaş yalanı var. Biri onu da sorsa keşke. Geçen gün bir toplantıda zam yapmış. 14 bin lira maaş alan vardı demiş. Mesela Mehmet Çınar onu sorsa 10 bin der 8 bin der 6 bin der 4 bin der. Sonra ilkokul mezunu imiş diye yalani hatirlatilirsa lise mezunuymuş der yüksek okul mezunuymuş der uzar gider yalanlar. YALAN ve ŞOV başkanımızda bir tarz olmuş. Yazık Malatya'ya ki Selahattın Gürkan belediye başkanı. Nasıl seçtik bilmiyorum. Bu yapamıyor kardeşim. Valimiz 10 numara adam. Gerçekten Malatya için daha hayırlı olur. Selahattin Gürkan'ın trolleri de yazıyor. Ulan sen inanıyor musun yazdıklarına ŞİŞKO...

Kayhan 13 Ekim 2020 19:43

Aşağıda yorum yapan cemal beye kahkaha attım.çok güzel açıklamış

Cemal 13 Ekim 2020 18:39

Şu Malatya Selahattin başkanın hesap yöntemlerini öğrenemedi gitti. Gelin size anlatam: Yüzakı 3 km. 1 km Ahmet, 1 km Hacı, 1 km Selahattin yapmış olsun. Adını Altınkayısı yaptım 3 km de oldu Selahattin. 2 gidiş. 2 geliş. Kalınlığı 2 cm. 2 kat istikbalden istiklale. 2 kat sosyal entegrasyon. 2 kat Cumhuriyet rekoru için. 2 kat sevgimizi kattık. Etti sana 14 kat. Tecde muhtarı kurban kesmedi 2 kat düşelim. Mütevazilik olsun diye de 2 kat düşelim. Etti mi 10 kat. 3 km çarpı 10 kat al sana 30 km. İnanmazsan daha ne yapam sana.

kaplan 13 Ekim 2020 17:32

1 yılda 3bin km asfalt yol yapan belediyemiz şu kuzey çevre yolu 50km bitirivereydi.

Ziya Turgut 13 Ekim 2020 16:19

Hodri meydan..Gürkan çıksın,3000 km yakın yaptığı asfaltın nerelere yapıldığını tek tek izah etsin.85 Şantiyenin kurulu adresini açıklasın. İlçelere göre yerlerini uydu haritasıyla servis yapsın.Değerli Malatyalılar böyle bir şey yok.Uyanın artık.Herşey ortada. Hata bizim,günah bizim,suç bizim..Belediyeden yazan troller,evinize gidin.Oyun bitti..İl başkanı,vekiller sessizce terkedin bu şehri.Davamızı sırtlayamadınız..Dilinizi,aklınızı,vicdanınızı kaybetmişsiniz.

Halit 13 Ekim 2020 15:57

İyi hoş diyorsun da mahir bey, Selahattin beyin yaptıkları neden bu kadar kötüleştirilmeye ve ötekileştirilmeye çalışıyor hiç bundan bahsetmiyorsunuz. Her gün haberlerde gazetelerde görüyoruz belediyenin nasıl çalışmalar yaptığını. Bu sitede dahil heryerde paylaşılıyor. Bunları göre bile neden olmuyormuş yapıyormuş gibi gösterilir. Eğer bu adam hicbisey yapmıyorsa bizim gördüklerimiz nedir? Kim olduğunun önemi yok eğer bir ortamda birisi benim damarıma basıp, olan şeyleri yokmuş gibi göstermeye çalışıp sesini yukseltirse bende cevabını elbette veririm. Bunu sizde yaparsınız kendi durumunuza göre. Nasıl ki Selahattin Gürkan herkesin şahsına, emeğine saygı duyorsa, herkeste ona şekilde olmalı..

Enes Şahin 13 Ekim 2020 15:46

Mahir bey size bu haberleri kim servis ettirdi acaba bunu neden açıklamamışsınız zira bence yazdıklarınızın gerçekçiliği tartışmalı. Nereye nasıl hizmet ettiğinizi açıklamanızı istiyoruz.

ahmet selçuk 13 Ekim 2020 14:58

Urfalı verdi Cumhurbaşkanına hemşehrilik beratını Akparti, lilerin gözüne bakarak yalan beyan verme başkan....?

Sedat 13 Ekim 2020 14:54

Yalan söylemek hastalık olmuş. Çınar bütün yalanını bozmuş. Selahattın Gürkan görevden alınmalıdır. Yönetemiyor. Yalan söylüyor. Yerine de kayyum atanmalıdır.

Sefa44 13 Ekim 2020 14:19

Mahir bey ilk olarak Esenlik değil Belsos dedekorkut Restaurantı olacak ikinci olarak Başkan Gürkan bahsettiği km gidiş geliş olarak hesaplamalı!

Yazarın Diğer Yazıları