Mahir Temur

Zam yapmışlar!

Mahir Temur

Malatya’da yaşayanların bu yerel yönetimlerden çektiğini kimse çekmedi!

Hele şu anki belediye başkanlarından çektiğini hiçbir kuşak çekmedi!
“Kamyonumuz yok Sayın Başbakan’ım” diyen belediye başkanlarının döneminde dahi insanlarla bu kadar dalga geçilmemişti!

Son 500 yılın en büyük depremini yaşamış bu şehrin insanları 2001 krizinin belki de 10 katını iliklerine kadar yaşarken belediye başkanları gözümüze baka baka dalga geçebiliyor!

Malatya’da aleni bir şekilde aylardır Malatyalılarla dalga geçmeyi kurumsal bir hale getiren Selahattin Gürkan ile beraber Mehmet Çınar ve Osman Güder de “kötülük bulaşıcıdır” tezini kanıtlarcasına tam hız devam ediyor!

Önce Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin gelmiş geçmiş en mübalağa sanatını iyi kullanan başkanı Selahattin Gürkan paylaştı.

Sonra Yeşilyurt diyarını “kaçakçılıkla” anılmasını neredeyse tüm dünyada duyurmayı başaran Yeşilyurt’un itici başkanı Mehmet Çınar duyurdu.

Daha sonra genelde bu iki belediyeyi taklit etmekte meşhur iş bilmez büyük Battalgazi ilçesinin etkisiz başkanı haber verdi.

Verdikleri müjde ne biliyor musunuz?

Çalışanlarına yüzde 45 zam yapmışlar!

Kendilerinin reklamı için birbirine giren, her ortamda ağza alınmayacak lafları birbirine eden hatta bizzat Mehmet Çınar’a bir toplantıda “Yeter lan” diyebilecek kadar ipleri kopartan bu ekip zam konusunda anlaşmışlar.

Dedikleri gibi bu yüzde 45 dahi doğru değil!

Çünkü kök maaşın içine ne varsa koyuyorlar!

Yemek parası, yol parası gibi ne kadar özlük hakları varsa, çalışanların maaşın içine koyup “şu kadar zam yaptık” diyorlar!

Bizler de “Kardeşim şu yanlıştan vazgeçin” dediğimizde suspus oluyorlar hemen!

Mesela Yeşilyurt Belediyesi Sendika’dan kaynaklı deprem tazminatını emekli olmuş çalışanlarına halen vermemiş!

Vermem diyormuş Çınar hazretleri!

Verdiği para sanki Çınarlar Beton’dan çıkıyormuş gibi!

Geçen günlere kadar MOTAŞ çalışanlarına da verilmemişti bu para. Verildi mi bilmiyorum.

3 gün sonra 200 gram ekmek 7 lira 50 kuruş oluyor Malatya’da!

10 bin liranın altında kiralık ev var mı Malatya’da!

Verdiğiniz zamdan sonra 15 bin 500 lira alan çalışanlarınızın halini düşünmeden “zam yaptık” naralarıyla hava atacağınıza, biraz düşünün!

Bari bu komik rakamı ilan etmeyin, saygı duyun!

Sizden önceki dönemlerde çalışanlarınız asgari ücrete oranla ne kadar fazla maaş alıyordu, şimdi ne kadar maaş alıyor?

Tek kuruş mesai vermeden üstelik bankaların verdiği banka promosyonunu bile halledemeyen bir belediye hiçbir şeyle övünmemeli!

Ay sonunda işçilerin halini lütfen artık düşünün!

Üstelik bu çalışanlarınızın hepsi depremzede, “depremZade” değil!

1 kilo kuru çay 110 lira…

5 kilo şeker 120 lira…

5 litre Ayçiçek yağı 170 lira…

5 kilo domates salçası 300 lirayı geçmiş.

2,5 litre kola 40 lira olmuş, 40 lira…

Bir tüp diş macunu 100 lira olmuş.

5 kilo çamaşır deterjanı 200 lira.

1 kilo domates 25 lira…

Normal büyüklükte bir karpuz 100 lira.

Yeşil fasulyenin kilosu 40 lira olmuş.

Zeytinin kilosu düşük kalite 100 lira.

30’luk yumurta 80 lira…

5 kilo yoğurt 100 lira.

Malatya peynirinin 5 kilosu 600 lira.

1 kilo tavuk eti 60 lira ve 1 kilo kıymanın fiyatı 500 liraya dayandı.

Malatya’da en salaş yerde bir dürümün fiyatı 70 lira.

4 kişi bir lokantada 1000 lira ödemeden kalkamaz Malatya’da.

1 litre benzin olmuş 37 lira…

Hal böyleyken 120 binden fazla hanenin ya yıkılıp ya da yıkılacağı bir ortamda evini, iş yerini veya eşyasını kaybeden Malatya’da 15 bin 500 lirayı ballandıra ballandıra anlatan üç belediye başkanımızı izana davet ediyorum.

İnsafsızlık yapmayın, bari susun artık!

Tek tek bazı rakamları okurlarım için yazmadım, sizin için yazdım!

Verdiğiniz bu maaşla temel ihtiyaçları dahi karşılayamaz çalışanlarınız!

Her yere 100 kişiyle giderseniz verdiğiniz maaşın kaç karpuz ettiğini de bilmezsiniz, AFAD’ın önündeki kuyrukta hesap yapan insanları da.

Müritleriniz sizi uçururken elinde hesap makinesiyle Esenlik’te alışveriş sepetinin başındaki insanların ruh halini de anlayamazsınız!

@mahirtemur

Yorumlar 10
Mercedes Kadir 29 Temmuz 2023 10:40

Abicim bizim malatyalı akıllanmaz seçimlerde yine milletvekili full akpden çıktı. Ne anlatsak boş yine gidip basacaklar eminim. Halkımıza çok üzülüyorum.

haktan 28 Temmuz 2023 14:32

mahir abi yazında vermiş olduğun harcama kalemleri 3692 TL bunlar eski asgari ücretin yani 8.506 tl üstünden zam yapacaklar yemek paramız yol paramız içinde sosyal yardımlar içinde hatta 500 tl market fişimizde içinde yeşil market'ten 500 tl'lik kart veriliyordu oda kalktı artık maaşa ekleniyor. geçen ay 9.800 maaş aldım yeşilyurt belediyesinde üstelik 2 yıllık üniversite mezunuyum. ne okul farkımız ne kıdem yıl farkımız hiç birşeyimiz yok sendika başakanı bünyamin bey ziyarete bile gelmedi depremden bu yana telefonları bile açmıyor 7.500 tl ye ev tuttum ne yiyip ne içecem artık başakan hazretlerinin vicdanına bırakıyorum. oda yetmezmiş gibi ağusto ayında TYP ALIMLARI YAPACAKLAR AK PARTİNİN BÜTÜN KOLLARINDAN İSİM ALMIŞLAR GENÇLİKTEN TUTUNDAN ANAKADEME MUHTARLARDA DAHİL HANİ NOTERDE KURAYDI HEPSİ YALAN. ALLAH ISLAH ETSİN BUNLARI. SELO MEMO OSMAN ÜÇLÜSÜNDEN RABBİM BİR AN ÖNCE BİZLERİ KORUSUN. SESİMİZİ Bİ DUYURAN SENSİN AMA BUNLAR KİMSEYİ SALLAMIYOR.

Yusuf 28 Temmuz 2023 12:16

Mahir abi biz personelleri ezdirme şimdi Yanlış hesap yapıldı diye personellerden 1000 tl kesiliyor başkan talimat vermiş verdiğinizi geri alın diye çok net bilgi abi kaynaklarından teyit edebilirsin bizi ezdirme böyle olursa yazık olur maaşlarımıza zaten verdiği bişey yok

Selahattin 28 Temmuz 2023 08:40

Kalemine sağlık. Mağduriyetimizi dile getirmişsin lakin kocaman bir eksiği göz ardı etmişsin. Depremden sonra evimin içme suyu gideri 1500 ile 2000 arasında değişmekte iken vermiş oldukları E zamcıkla vallahi dalga geçiyorlar biz çalışanlarla. Çocuklarımın gözünde her ne bırakıyorsam onların boynuna olsun. İki cihandada perma perişan olsunlar.

Yorumsuz 28 Temmuz 2023 00:21

Gaziantep’in Büyük ilçelerinden biri olan 1 milyon 400 bin Nufüslu Şahin bey belediyesi nin 1.200 personeli var ilimizin nüfusu Resmi 814 bin şimdilerde anca 600 bin peki şuan merkez ve ilçe bld kaç personeli var bunlarında araştırın mahir bey kime sorsan typ harici bld iş başı yaptığını söylüyor kim neye dayanarak alıyor nerden alıyor

Bektaş 27 Temmuz 2023 23:26

Evet yazınız haklı ancak eksikleri var. Basına gönderilen reklam filmi çekilen zam haberi yalnızca bültenle. O zammı bile belediye çalışanlarına çok görmüşler. Zammın 14500 lira olduğu gelen haberler arasında yaklaşık 1 haftadır oğlunu belediyede işe aldıran sarı sendikanın başkanı ücret skalasını hala atamıyor. Aranan telefonlarda net cevap vermiyormuş. Belediye çalışanlarına dokunan inanin yanıyor. Çok dertliler

Yaşaryaşamaz 27 Temmuz 2023 22:26

Evet bu yazılanların hepsi 0 doğru mahir bey.

Hüssam 27 Temmuz 2023 22:00

E değil yaptılar 5 zam asgari ücretin zammı zaten herkes asgari ücretin altında kaldı düzeltelim lütfen

Sadi 27 Temmuz 2023 18:32

Valla Mahir efendi Selahattin Gürkan aday gösterildiğinde zafer naraları atan belediye personeli ve kıymetli basınımız düşünsün. Senin köşende fazlasıyla eleştirdiğin ama bazen de anlamsız bir şekilde yere göğe sığdıramadığın belediye başkanlarıni biz hakettik. Sen bile geçmiş dönem belediye başkanlarını Selahattin Gürkan ın sözlerine bakarak eleştirdin vurdun. Hacı Uğur Polat ı gömdün. Ahmet Çakır da bitti. Çokça sevinebilirsin.

Porgalı 27 Temmuz 2023 17:13

Para pul oldu gardaşım

Yazarın Diğer Yazıları