200 dekarlık alana buğday ekildi

Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde 200 dekarlık alanda buğday tohumlarının toprakla buluşması için tören düzenlendi.

Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinde 200 dekarlık alanda buğday tohumlarının toprakla buluşması için tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 300 dekar üretim alanının bulunduğu okulda şu anda 200 dekarlık alana buğday ekiminin gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu sene hedeflerinin 120 ton hasat olduğunu kaydeden Bakır, öğrencilerin elde edilecek buğday ile okuldaki fırında ekmek yaparak hem eğitim göreceklerini hem de okul harçlıklarını çıkaracaklarını söyledi

“Bu şekilde eğitim gören öğrencilerimiz hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de milli eğitim bünyesindeki yurtların ekmek ihtiyacı karşılanıyor”

Okullarında bulunan 25 bin kapasiteli ekmek fırını ile bu sene elde edilecek olan buğday mahsulünün ekmek üretiminde kullanacaklarını ifade eden Bakır, "Bu şekilde eğitim gören öğrencilerimiz hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de milli eğitim bünyesindeki yurtların ekmek ihtiyacı karşılanıyor. Geçen sene yapılan ekimden 110 ton hasat elde ettik, bu sene ise 120 ton hedefliyoruz." diye belirtti.

“Geleneksel yöntemlerden ayrılıp daha bilimsel yöntemlerle tarımsal üretimin sağlanması gerekiyor”

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar da, "Tarım sektörü üzerinde durulması gereken en önemli sektör. İnsanlara yeterli ve güvenli gıda arzı açısından da geleneksel yöntemlerden ayrılıp daha bilimsel yöntemlerle tarımsal üretimin sağlanması gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından ekim alanına geçilerek, protokol ve öğrenciler buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

Bakmadan Geçme