Deprem esnasında Gürkan'ın yaptıkları olmasaydı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yine iddialı konuştu. Eğer deprem sırasında Gürkan'ın yaptıkları olmasaydı…

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yine iddialı konuştu. Eğer deprem sırasında Gürkan’ın yaptıkları olmasaydı…

6 Şubat depremlerinden sonra birçok konuda ulusal düzeyde eleştiri oklarını üzerine çekmeyi her seferinde başaran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, deprem esnasında Malatya’da trafiğin saatlerce kilitlendiği gerçeği ortadayken, yaptıkları yollar sayesinde deprem anında yolların sıkışmadığını ileri sürdü.

BEYLERDERESİ VİYADÜĞÜ BİLE KAPALIYDI
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremlerden dolayı çalışmalara ara verilen Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulundu. Yaptığı icraatları anlatırken sürekli mübalağa sanatından faydalanan Gürkan, yine deprem ile ilgili tepki çekecek cümleler kullandı.

6 Şubat günü Beylerderesi Viyadüğü de dahil birçok yol kapalıyken, Fahri Kayahan Bulvarı’ndan birçok ana arter yolu yıkılan binalar kapatmışken, açtıkları yolların olmaması halinde Malatya’nın sıkışıp kalacağını iddia etti.

6 ŞUBAT GÜNÜ MALATYA’DA DEĞİLDİ
Depremin yaşandığı gün Malatya yerine yurtdışında bir programda olan Gürkan, 6 Şubat günü ile ilgili tepki çekecek ifadeler kullandı.

Gürkan, “Malatya bildiğiniz gibi tek arterli bir yoldu. Özellikle deprem ile birlikte yeni arterlerin açılmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Eğer deprem esnasında Anayurt Bulvarı, Danişmend Gazi Bulvarı, Alper Tunga Bulvarı açılmamış olsaydı, Malatya sıkışıp kalırdı.” dedi.

 

Kuzey Kuşak Yolunu yerinde inceleyen Gürkan konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz onun için ‘Yol medeniyettir’ dedik ve bu medeniyetin bütün standartlarıyla, birimleriyle Malatya’yla tanışması gerekirdi. Bir taraftan Güney Kuşak Yolunu yaparken bir taraftan Alper Tunga’yı bir taraftan Danişmend Gazi’yi bir taraftan Güldal Akşit Bulvarı yapılırken bir taraftan Battalgazi yolu yapılırken bir taraftan da Kuzey Kuşak yolu yapılıyordu. Her tarafta yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yoldur. Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili biz, Hanımınçiftliği karayolu viyadüğü ve burada da demir yolu viyadüğünü bitirmek üzereyiz. Kuzey Kuşak Yolundaki yol çalışmalarının da herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Temmuz ayı sonu itibariyle bitirilmesini planlıyoruz. Aslında daha önceden bitirmeyi planlıyorduk ama deprem, olumsuz hava şartları ve sürekli yağmurun yağması çalışmaları inkıtaaya uğrattı. Buna rağmen Kuzey Kuşak Yonun 1. etabını Temmuz, 2. etabını da Eylül ayının sonuna kadar bitirilmesinin planlaması yapılmıştır. Allah milletimize Malatya’mıza hayırlı uğurlu etsin diyoruz”

*Görsel: Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edildi

KUZEY KUŞAK YOLU ÇALIŞMALARI TEKRAR BAŞLADI
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin paylaştığı bilgiye göre Kuzey Kuşak Yolunda ciddi ilerleme olduğu aktarıldı. Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulunan Selahattin Gürkan, “Kuzey Kuşak Yolu hizmete girdiğinde Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol olacaktır” diye ifade etti.

Paylaşılan bilgide, depremlerden sonra ara verilen Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarına aralıksız bir şekilde tekrar başladığı belirtildi.

Yorumlar 5
KARTAL 01 Haziran 2023 10:02

Evet Gürkan olmasaydı Malatya diye bir şehir olmayacakti hatta onun yüzü suyu hürmetine Malatya yaratıldı tövbe estağfurullah bu nasıl bir ego !

Malatyalı 01 Haziran 2023 08:44

Bu ne içiyorsa banada ondan verin

Murat 01 Haziran 2023 03:25

4 yıldır Malatya'ya kendine ait,önceki dönemlerde baslanmamis,planlanmamış bir eser veya icraat gösterme şansı sıfır.Hep geçmişin yarım kalan işleri.O yüzden hep abarttı, üçü beş yaptı.Yıllardır belediyenin en kötü dönemi ve hizmet yoksunu beceriksiz kadrosu.Genel sekreteri surda 9 ay bile beklemeyip emekli oluyor?Bunların birbirlerine vefası bu kadar işte.Sehir umurunda bile olmadı.Nogayın işi gücü bir kaç firmanın işini takip etmekti.Belediye işleri ve mevzuatından habersiz vasat bir tipti.Gürkanı idare edip,işlerini yoluna koydu ve arkasına bakmadan sıvışıyor.Birde şehre veda turuna çıkmış.Civi bile cakmayan bu başkan ve ekibini kimse bu şehirde hatırlamayacak .

Cafer 31 Mayıs 2023 14:12

Allahtan ben olmasaydım Malatya haritadan silinirdi demedi

Mehmet KUTLU 31 Mayıs 2023 13:55

Vah vah bu adam ne içiyor böyle saçmalıyor ya sürekli o olmasaydı onun gibiler olmasaydı bu kadar agır hasarlı bina olmazdı bu kadar can gitmezdi suclu biziz tabiki oy verenler onlar kusursuz

Bakmadan Geçme