Esnafın ışıkları yanmadan şehri ayağa kaldırmak çok güç

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan'ın ziyaretinde konuşan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Basri İlhan, 'Esnafın ışıkları yanmadan, sanayinin çarkları dönmeden şehri yeniden ayağa kaldırmak çok güç' dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan’ın ziyaretinde konuşan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Basri İlhan, “Esnafın ışıkları yanmadan, sanayinin çarkları dönmeden şehri yeniden ayağa kaldırmak çok güç” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Dr. Fatih Erbakan, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, il ve ilçe başkanları ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek MTSO Yönetimi ve Meclis Üyeleriyle bir araya geldi.

“ESNAFIN, TÜCCARIN VE SANAYİCİNİN EN GÜÇLÜ TEMSİLCİSİYİZ”

Malatya TSO üyelerinin sorun ve taleplerinin yer aldığı kapsamlı dosyayı Erbakan’a sunan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Basri İlhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat’ta büyük depremler yaşadık. Depremden en çok yara alan illerden biride şehrimiz Malatya. Böylesi bir dönemde yaptığını ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, 10 bin 600 üyesi ile şehrimizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşudur. Bu yıl 100. Yaşını kutlayan Odamız, 30 meslek komitesinde 81 meclis üyesiyle esnafımızın, tüccarımızın ve sanayicimizin en güçlü temsilcisidir. Üyelerimizin yüzde 80’i depremlerden zarar gördü. Malatya’da yıkılan ve ağır hasar alan iş yeri sayısı 27 bin 500. Şehrimizde 36 bin 500 bina ağır hasar aldı ve yıkılıyor. Ziyaretiniz, bu açıdan bizler için büyük önem arz ediyor.”

“SORUMLULUKLARIMIZ OLDUĞU KADAR SORUNLARIMIZ DA VAR”

Esnafın ışıkları yanmadan, sanayinin çarkları dönmeden şehrin yeniden ayağa kalkmasının çok güç olduğuna vurgu yapan İlhan, “İş dünyası olarak şehrimizin yeniden ayağa kalkması için her türlü mücadeleyi veriyoruz. Sorumluluklarımız olduğu kadar sorunlarımız da var. En önemli sorunumuz finansa ulaşamamak. Ticari varlığımızı sürdürebilmemiz için kapsamlı desteklere ihtiyacımız var. Esnafın ışıkları yanmadan, sanayinin çarklarını döndürmeden şehri yeniden ayağa kaldırmak çok güç. Bu nedenle, gerek genel başkan olarak, gerekse milletvekili olarak sesimizi mecliste duyurmanızı sizden rica ediyoruz.  Bugünkü programınızda ağırlığı esnaf ziyaretlerine ve konteyner kentte yaşayan hemşerilerimizi ziyarete vermiş olması bizleri memnun etmiştir. Protokol ziyaretinden ziyade esnafı, tüccarı, sanayiciyi ve depremzede hemşerilerimizi dinleyecek olmanızdan dolayı sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Konuşmamı fazla uzatmak istemiyorum. Zira birazdan şahsınıza, 10 bin 600 üyemizin bizlere ilettiği sorunların yer aldığı detaylı bir dosya sunumumuz olacak. Ben ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Malatya sorunlarının takipçisi olacağını ifade eden Erbakan, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bulunmak bizim için ayrıca bir bahtiyarlık, çünkü Türkiye’de sanayi denince üretim denince rahmetli merhum liderimiz Erbakan hocamız akla geliyor. Allah gani gani rahmet etsin. Gerçekten de üretim noktasında sanayileşme noktasında milli görüş geleneğinin Erbakan hocamızın bizzat çok büyük emeği var. Malatya’da yeniden çarkların dönmesi, yeniden üretimin, ticaretin, sanayinin canlanması ve böylece Malatya’nın da eski günlerine dönmesi hak ettiği noktaya gelmesi için inşallah konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme