Futbolculardan iddialı sözler

Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarını üzen Evkur Yeni Malatyaspor'da oyunculardan Austin Amutu ve Osman Fırat, iddialı açıklamalarda bulundu.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan golcü TFF 1. Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyasporlu oyuncular Amutu ve Osman Fırat, hem performanslarıyla ilgili hem de takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Her takımın olacağı gibi kendilerinin de zor bir dönem geçirdiğini belirterek sözlerine başlayan Nijeryalı oyuncu, “Bandırmaspor maçını kazanmayı çok istedik. Evimizde kazanamadık. Kazanamadığımız için de çok üzgünüz. Moralimiz bozuldu ama yeniden ayağa kalmak zorundayız. Her takımda olacağı gibi biz de zor günler yaşıyoruz ama bunları atlatacağımıza inanıyoruz. Arkadaşlarımızla konuşuyoruz, birbirimize moral veriyoruz. Adana maçıyla yeniden ayağa kalkacağımıza, o ruhun geri geleceğine inanıyorum” dedi.

“Bu lig çok zor bir lig”

Amutu, takım olarak kötü olmadıklarını sadece kötü zamanlar yaşadıklarını da ifade ederek, “Bu son iki maçta geri döneceğimize inanıyorum. Biz kötü değiliz, takım da kötü değil, sadece kötü zamanlar geçiriyoruz. Kendim hakkında da endişelerim var. Üzülüyorum takım kazanamadığı zaman. Ama kalan iki maçta elimden gelenin en iyisini yapacağım ve Amutu’yu göstereceğiz. Bu lig çok zor bir lig. İstediğim bire bir pozisyonları bulamıyorum. Topu kaybettiğiniz zaman geri gelmeniz gerekiyor, tekrar ileri gitmeniz gerekiyor, pres yapmanız gerekiyor. Gerçekten sprinter golcüler için zor bir lig” diye konuştu.

Osman Fırat: “Tekrardan bir 26 puan alacak gücü de var bu takımın”

Uzun bir sakalık sürecinin ardından bu sezon ilk kez geçen hafta Bandırmaspor karşısında forma giyen sol bek oyuncusu Osman Fırat ise yaptığı açıklamada uzun süren sakatlık döneminin zorluğundan bahsetti.

Tekrar formasına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Osman, “Uzun bir sakatlıktan sonra tekrar formama kavuştum. Atlattığıma inanıyorum. Maça da gelince, gerçekten de zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bandırmaspor maçının da çok zor olacağını biliyorduk, çünkü iyi kontraya çıkan bir ekip. Tabi sizler de izlediniz maçı. Biz hiçbir zaman bahanelere sığınmıyoruz ama sayısız çok gol pozisyonu kaçırdık. Bunlardan bir tanesini atmış olsaydık, olay belki de çok farklı olacaktı. 90 dakika elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama mağlup olduk. Bu maçı geride bırakmamız gerekiyor. Biz herkesten özür diliyoruz, taraftarımızdan, camiamızdan. Ama bu takımın başaracak gücü var. Neticede 26 puanı bu takım aldı. Hedefi biz büyüttük. Tekrardan bir 26 puan alacak gücü de var bu takımın. Biraz sabırlı olsunlar. Bu takıma inansınlar. Düştüğümüz yerden biz kalkacağız. Bu süreçten Eskişehir de geçti, Sivas da geçti” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme