Gelinine kadro oğluna TYP!

Malatya'da nepotizm haberleri bitmek bilmiyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, önce gelinini işe aldı sonra küçük oğlunu TYP'den belediye şirketine aldırttı. 'Oğlumu aldım, kızımı da aldım gelinimin ne suçu var?' haberini okuyorsunuz!

Malatya’da nepotizm haberleri bitmek bilmiyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, önce gelinini işe aldı sonra küçük oğlunu TYP’den belediye şirketine aldırttı. ‘Oğlumu aldım, kızımı da aldım gelinimin ne suçu var’ haberini okuyorsunuz!

Haber- Mahir Temur

Türkiye, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar’ın istisnai kadrodan memur yapılmasını konuşurken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de geri kalmadı!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çocuklarını genelde başka kurumlara aldırtabilmeyi becerebilen bir belediye başkanı. 4 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaklaşık 4 yıl önce kızını Yeşilyurt Belediyesi’ne sonra büyük oğlunu Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’ye yerleştirmeyi becerebilmişti.

Yakın zamanda MASKİ’de çalışan oğlu Furkan Güder’i evlendiren Başkan Güder, daha nişanlılık döneminde müstakbel gelini Ayten Güder’i Battalgazi Belediyesi’nden işe alıp sonra kadro verdiği iddia ediliyor.

Avukat olan gelin Ayten Güder’i önce sözleşme ile Battalgazi Belediyesi’ne aldırıp sonra kadro verdiği iddia ediliyor.

Ailede sadece Osman Güder’in küçük oğlu her hangi bir belediyeye torpille giremediği için, deprem bölgelerinde işsiz gençlere İŞKUR tarafından açılan Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında MORMAŞ’a aldığı ortaya çıktı.

Battalgazi Belediyesi iştiraki olan MORMAŞ şirketine 6 ay çalışmak üzere Malatya Valiliği üzerinden işe alındığı iddia ediliyor Güder’in küçük oğlu. 

Depremden dolayı ihtiyaç sahibi işsiz gençlere tanınan TYP, şu anda Orduzu Pınarbaşı’nda lüks bir villa yaptırtan Osman Güder’in oğluna iş imkânı olarak sunulması, İŞKUR tarafından açılan bu programları kuşkulu hale getirdi.

Bu son atakla bir seçim döneminde iki oğlunu bir kızını ve bir de gelinini işe aldırtan Osman Güder rekora koşuyor. Ayrıca, birçok yeğenini ve kuzenini de yönettiği belediye aldırdığı bilinen bir gerçek.

6 Şubat depremlerinden sonra yerle bir olan Malatya’da iki merkez ilçe belediye başkanı milletin dertlerine zaman ayıracağına nepotizm için mücadele vermesi tepkilere neden oluyor.

@mahirtemur

Yorumlar 19
Keklik 08 Kasım 2023 20:18

Bu ne ya Yeşilyurt bir taraftan Battalgazi bir taraftan tam aile şirketi her gün başka bir şey

Hakim 06 Ekim 2023 23:05

Ülkemizde hiç bir koltuk,her ne koltuk olursa olsun, ilelebet o vatandaş ölene kadar orda temsil ettiği yerde evladiyelik bir çiftlik oluşturmamalı.bir yerden başka bir yerin idareciliğine de geçmemeli.nalet olsun liyakatsizliğe nalet olsun liyakatsizliğini bildiği halde bir hokos pokos yoluyla kendini biz millete bela edenlere.birkez daha nalet olsun liyakatsizlerin bir yere gelmesine sebep olan üst idarecilere.kusura bakmayın bu tipler naleti hakediyor.çünkü nesillerimizin geleceğini çalanların yaşama hakkı dahi olmamalı.

Kızgın Malatyalı 03 Ekim 2023 09:58

Bal tutan deveyi hamuduyla yutarmış birdaha seçin .seksenlik anne babasını da işe koysun. Eğer ana babası yaşıyorsa. Yaşamıyorsa öbür dünya da lazım olur diye sigortalı yapar..

ACİL ÇAĞRI : Torpil Rüşvet ve İhale bakanlığı kurulmalı 24 Eylül 2023 17:23

Kpss kalkmalı Torpil Puanı gelmeli. Sıradan vatandaş gibi Torpilli insanlar herhangi bir sınavla girmemeli.. Torpilli insanların çocukları anasından doğar doğmaz Memur sayılmalı İktidar aleyhine tek kelime eden dinden vatandaşlıktan çıkarılmalı Bakanlık kimin torpili daha Büyük onu ölçmeli

Süleyman Hurma 18 Eylül 2023 10:54

Osman Güder oğlu daha nişanlanır nişanlanmaz işe aldı bahsi geçen gelin hanımı. Battalgazi Belediyesinde sözleşmeyi kadroyu hakeden onlarca çalışkan dürüst insan varken başkan beyin görev süresince kimlere sözleşme verdiğine bir bakın. Sonrada dönüp Battalgaziden büyükşehire kimler özel kalem kadrosuyla gitmiş ona bakın. Osman Güder sadece kızını gelinini oğlunu değil aynı zamanda kardeşini kuzenlerinin çoğunu belediye imkanlarından sonuna kadar faydalandırdı. Hatta eşi hanımefendiyi bile. Hatırlayın Kadın kooperatifindeki yolsuzluk olaylarını. Bunların yediği haram saymakla bitmez. En sonda çalışan personeli mobbingle işinden ederek yerlerini meclis üyelerinin çocuklarıyla dolduruyor. Uyan Malatya halkı siz bunlara oy verdikçe başınıza daha kötüleri gelecek.

Yusuf 15 Eylül 2023 16:31

İkisi de büyüksehir belediye başkanlığına oynuyor da ondan. Malum battalgazi belediye başkanı iken Selehattin Gürkan oğluna özel kalemden kadro verip jet hızıyla bakanlığa tayin ettirmişti. İki ilçe belediye başkanımız da Gurkan'a özenip belki bizi de buyuksehir belediye başkanı yaparlar diyip böyle hareket etmiş olabilir.

Hüseyin 15 Eylül 2023 10:43

Çoluğunu çocuğunu işe alır, belediyeyi çiftliğe çevirir, devletin imkanları milletin vergileriyle kendine ev yapar,vatandaş bir şey istedimi güler dalga geçer be osman güder sen nasıl bir adamsın!

Erhan 15 Eylül 2023 10:42

Ne kadar liyakatli belediye başkanlarımız var çok şanslıyız. Biri karısını işe alır kendiyle gezdirir utanmaz,diğeri oğlunu gelinini işe alır. Ee Allah hesabını sorar haram yiyenin sonu ne olur onu da biliyoruz. Şimdi bu haber sitelerinde yorum yapan insanlara söylüyorum bu 3 belediye başkanıda aday olsa tekrar seçilirler. O yüzden buralarda atıp tutup gidip oy vermeyin.

Bay x 15 Eylül 2023 10:22

Herkes açsın İkra suresi 16. Ayeti okusun ve şapkasını önüne koysun ve ağlamasın. Bu haramzadeleri siz buraya getirdiniz. Davulla zurnayla siz halay çektiniz,şimdi kimse konuşmasın... Yaşasın şeriat...

Mahmut 15 Eylül 2023 09:22

Gücümüz yetmiyor diye yanlarına mı kalır? Hiç sanmıyorum.Benim inandığım dine göre alınan bu maaşlar haramdır. Varsın kimseden ses çıkmasın. Varsın biz ne yapıyoruz da demesinler. Ölümde mi yok? Hesapta mı yok?

Samanköylü 15 Eylül 2023 08:51

Osman Güder, OBelediOrTelevizyon Radyo Vericilerinin arka tarafına, Pınarbaşına bakan tarafa Belediyenin imkânlarını kullanarak, is makinelerini, kamyonlarını, personelini çalıştırarak bir villa yaptı. Yüzbinlerce ve hatta milyonlarca insanın hakkını gaspederek güya kendine güvenli bir ev yaptı. Evlerin en zayıfı, en dayanıksızı örümceğin evidir diyor Allah Ankebut suresi 41. Ayette. Haramla yapılmış ev de örümceğin evi gibidir. 87 den beri Osman Baskani tanırım diyordum ama tanıyanamışım. Ben de Samanköylüyüm. Ve bizim orası Yeşilyurda bağlı. Tarlasında Battalgazi Belediyesinin iş makinelerini çalıştırdığına bir köy şahit. Şimdi bunlar gelip bize ahkam kesip, helal haram, kul hakki, kamu hakkı, beytul mal diyecekler öylemi? Öyle seyler var ki insan yazmaya utanıyor, ama kendisi yapmaya utanmıyor. Yazık ki o dedenin torunu, yazık ki o babanin oğlu. Dedesi evliya gibi bir adamdı. Babası da öyle. Ne diyelim toprağın altı da var. Keşke baytar olarak çalışsaydı, hatta hamallık yapsaydı, reşberlik yapsaydı da ahiretini böyle berbat etmeseydi.

BİLAL 14 Eylül 2023 23:36

B.Gazi....Ak Parti'nin,muhafazakar temiz ve güzel insanların kalesi,kadim ilçemiz..Tarihi ile Eskimalatyası ile en güzel mirasımız.Bu ilçeye böyle bir sözde başkanı layık gorenler ile insanları aldatan bu kişi BİZDEN DEĞİLDİR..Bu kadar.

Kernekli 14 Eylül 2023 22:21

Vay meleketimin haline Malatya'da bir deyim var,kendimce yazayım,biri davulu çalıyor biri oynuyor. Biriside Ankara'da günlerce uğraşmıştı sanki çağasını daire başkanı mı yapmıştı ,gariban Vatandaşta sınavdan sınava girsinde mülakatı geçsinde iş sahibi olsun.....vay vay vay

Din İstismarcıları 14 Eylül 2023 22:13

Bunlar yüzünden dinden soğuduk çok merak ediyorum bu kadar adaletsizliği zulümü cumhurbaşkanı görmüyor mu belediye personelleri evine ekmek götüremeyecek hale gelmişken personelin ve çocuklarının rızıkları ile oynanırken biri eşini memur yapar diğeri gelinini memur yapar sizin hiç mi allahtan korkunuz yok siz müslümanmısınız sizin gibileri yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı bırakın ak partiye ov vermeyi o parite oy veren babam olsa babamdan şüphe ederim yazıklar olsun size

YE USMAN YE ! 14 Eylül 2023 21:33

Bu Lafım Genel Deil İstisnalar Hariç ! BU ULKEYE EN BUYUK ZARARİ İSMET DEİL İMAMHATİPLİLER VERDİ! Atatürk'ü hep din düşmanı diye tanıdım muhafazakar bir aileden geliyorum velevki Atatürk Çok büyük adammış! 36 yaşımda buna inandim.hele hele şu 10 Yılda Herkes Bu devletten çaldığını yerine koysa dolar 3tl olur ! Bakın usmana sonra çınara bunlar hep sözde suyu üfleyerek içen Allah peygamber Ağzında düşürmeyen adamlar di sözde ! YAZIK VALLAHİ BUNLAR ALLAH KİTAP İSLAM BİR HABERLER BUNLAR SEYTANİN OYUMNCAGİ OLMUS! Yarabbi faydasız ilimden maldan mulkten makamdan sana Siginirim.

FB 14 Eylül 2023 21:09

Battalgazi belediyesi Tesislere bakılması lazım araştırılması lazım özelliklede sosyal yaşam merkezine başına koydukları sorumlunun acaba tesisde neler yapıyor neler içiyor ne kullanıyor çocuklar ve gençlerin en çok kullandığı alan öyle birinin başında olması şüphe uyandıyor o kişiyi orda görünce vah ki oraya giden gençlerin haline diye düşündüm ve kardeşinide oraya işe almiş abili kardeşli neler yapıyorlar acaba

Yitip giden vatandaş 14 Eylül 2023 20:59

Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun!!! Her geçen gün bu şehre dair umudumuz azalıyor.

91 14 Eylül 2023 20:57

Sadece oğlu gelini mi kendi döneminde yüzden fazla akrabasını işe aldı

Selçuk 14 Eylül 2023 20:50

Uyu malatyam uyu Sen böyle uyurken senin oglun kizin iş bulmak için kendini bitirsin sen karşida üzüldügünle kal.ha önünde belediye secimi var osman guder çinar gürkana gider oyunu verirsin.hakkini yesin çocuklarinin günahina gir ha unutmadan zafer kazandinizmi konvoy yapın halaya durmayida ihmal etmeyin.

Bakmadan Geçme