Mehmet Çınar'ın umurunda değil!

Skandal gelişmelerin adresi olarak bilinen Yeşilyurt Belediyesi'nin 4 yıl önce yaptırdığı konutlar dinamitle yıktırıldı. Yeşilyurt Belediyesi'ne güvenip ev alan depremzedeler evleri yıkılırken basın açıklaması yaptı.

Skandal gelişmelerin adresi olarak bilinen Yeşilyurt Belediyesi’nin 4 yıl önce yaptırdığı konutlar dinamitle yıktırıldı. Yeşilyurt Belediyesi’ne güvenip ev alan depremzedeler evleri yıkılırken basın açıklaması yaptı.

2019 yılında Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilköy Evleri 1 Konutları ağır hasarlı olduğu için dinamitle patlatıldı. Daire sahipleri site önünde yaptığı basın açıklamasında, bina yapılırken Yeşilyurt Belediyesi’nin mühendislerinin odalarından çıkmadığını ifade etti.

4 yıl önce Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilköy Evleri 1 konutları 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar almıştı. Daha 4 yıl önce 25 yıllık birikimini bu daireye ayırdığını söyleyen Bekir Elkoca, şu anda oturacak bir evimiz yok ama bunun sorumlularını Allah’a havale ediyoruz dedi.

GÜVENLİ DİYE YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN ALDIK
Yeşilköy Evleri 1 konutları sakinleri adına konuşan Bekir Elkoca, “Bu depremler sonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen sorumlu mühendisler ve Üniversitelerden gelen Profesör hocalarımız binamızın Hasar tespiti sonucunda ağır hasarlı olduğuna karar verdiler. Bugün de binamız yıkılacak. Bunlara sebep olanları Allah'a havale ediyoruz. Bilindiği üzere Yeşilköy Evleri-1 sitesinin bütün kat malikleri olarak 2019 yılında binamızdaki daireleri Yeşilyurt Belediyesinden satın aldık. Yani Projeyi hayata geçiren Belediye başkanlarımız Mehmet Çınar ve Hacı Uğur Polat'tan aldık. Biz çocuklarımıza, sevdiklerimize güvenli bir bina yapar diye Yeşilyurt Belediyesi’nden aldık.” dedi.

Yasa gereği Belediyenin yaptırdığı binalarda Yapı denetim firmaları da görev yapmıyor diye ifade eden Elkoca,  “Yapı Denetim firmalarının görevini Belediyenin kendi personellerinin yapması gerektiğini, dolayısıyla site inşa edilirken; evlerimizin proje aşamasından, binaya dökülen betona kadar, sıvasından, çatıdaki son kiremit konulana kadar her adımını Yeşilyurt Belediyesinin ilgili mühendisleri çok dikkatli kontrol eder diye biz evlerimizi Yeşilyurt Belediyesinden satın aldık” diye ifade etti.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI’NIN UMURUNDA DEĞİL!
“Nerden bilebilirdik ki Belediyenin mühendisleri bina yapılırken odalarından bile çıkmamışlar” diyen Bekir Elkoca, “Beton dökülürken binaya hiç gelmemişler. Demirler bağlanırken binamızı hiç denetlememişler. Binanın her aşamasını kontrol etmesi gereken Yeşilyurt Belediyesinin Başkanı, Mühendisleri ve sorumlu müdürleri meğerki umurlarında bile değilmiş. Hep beraber elbirliğiyle bize ve çocuklarımıza bir mezar hazırlamışlar ve biz bunu yeni öğrendik. Yazıklar olsun size sayın sorumlular” dedi.

Elokoca sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu depremle anladık ki Belediye Başkanından Mühendisine kadar bu binanın her aşamasında sorumlu olanların, ne Allah korkusu varmış. Ne de iş ahlakları varmış.
Denetimlerini yapmadıkları gibi Binamızda Hırsızlık yapan müteahhitte de göz yummuşlar.
İşin en acı tarafı da bizim binamızı yapan Müteahhit şuan devletimizin açtığı ihalelere girip TOKİ evleri yapmaktadır. Buradan ihbar ediyoruz. Sayın yetkililer lütfen sesimize kulak verin. Bizim 3 yıllık binamız ağır hasarlı ve bugün yıkılacak. Bu binayı yapan müteahhite iş vererek başka insanların da canını yakmayın. Lütfen bu caniyi devlet ihalesi vererek ödüllendirmeyin.

Biz 25 yıllık birikimlerimizi bu evi almak için harcadık. Ancak şuan başımızı sokacağımız bir evimiz yok.

Binamızın yapımından sorumlu Belediye başkanları Mehmet Çınar ve Hacı Uğur Polat lüks villalarında hayatlarını sürdürmeye, makamlarında oturmaya ve yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Ve daha acısı da binamızı yapan müteahhit de TOKİ ihalelerini almaya devam ediyor. Belediye Başkanlarımız, Bostanbaşı'nda tamamı 1. Sınıf tarım arazisi olan bu bölgede hala yüksek katlı projeleri serbest bırakıyorlar. Her ne kadar, bu bölgede bina yüksekliğini sınırlayan bir meclis kararı olsa da, bu bölgelerdeki yapı yüksekliği halen serbesttir. Bu yaşananlardan anlıyoruz ki hırsızlık, liyakatsizlik, ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk ödüllendiriliyor.

Biz geleceğimizin yöneticisi olacak çocuklarımıza bu çelişkili durumu nasıl izah edelim? Deprem öldürmez, ama deprem politikasızlığı, ranta dayalı bilimsiz şehirleşme öldürür. Sağlam ve depreme dayanıklı yapılmayan binalar öldürür, alınmayan önlemler öldürür, yetersizlik/yetkinsizlik öldürür, bilime ve akla sırtını dönmek öldürür. Fayları belirleyip imar planını buna göre yapmamak öldürür.

Yorumlar 2
Malatya Bitmiş Aglayani yok! 14 Eylül 2023 21:23

Bol bol Ankara gidip geliyor başkanlarımız Malum adaylık alabilmek için yedirmesi lazım Ankara ya bu 3 belediye başkanı yine ak parti aday yapar bu millet seçer bunlar geldi geleli memleket hayır görmedi 2019 dan bu yana bakın bı kıyamet kopmadi!

Hasan 14 Eylül 2023 14:29

Zemin etüdü yapan,imara açan,ruhsat veren,çok kata müsade eden,8aydır malatya ya su veremeyenleri,matya için mimar konusunda hala bir açıklama yapmayan herkesi acımadan eleştirelim. Bu eleştirenlerin içinde her konuda depremi fırsata çevirmek isteyen kiralık ev sahiplerinin de olması ayrı bir yüzsüzlük. Depremden önce 2000 tl.ye anca kiracı bulabilenler bugün 15 000 tl.isterken yukarıda yazdığım eleştirilmesi gerekenlerle ne farkı var. Depremden önce sattığı ürünü şimdi 3 katına satanın enkaz altında kalan kadınının yüzük veya bileziğini alanlarla ne ne farkı var. Hani yaramızı kendimiz saracaktık hani el ele verip kısa zamanda kalkınacaktık. İnsanlar düzelmeden dünya düzelmez deriz ama düzelmeyi hep başkasından bekleriz. Kusura bakmayın sorumlular ceza alsın idam edilsin derken onların yerine bizlerin sorumluluk olacağımız umut etmiyoruz. Ben evalırken nekadar depreme dayanıklı olduğunu araştırdım mı.? Herkes sismik izalatörlü ev istese mütahitler depreme dayanıklı ev yapmak zorunda. Beyler siyasetçisi de, mütahidide,esnafıda,memuruda,işçiside,köylüsüde bu memlekette yetişti kimse başka ülkede gelmedi. Demeki tencere dibin kara seninki benden kara misali herkes cürümü kadar hatalı. Köylüden Bir kilo teryağı ki birkaç yemeklik 250 tl. Kasaptan bir kilo et neredeyse birkişi yer 400 lerde bir gömlek 500lerde Yazmaktan vazgeçtim yazmakla bitmez. Toplum düzelmeden dünya düzelmez

Bakmadan Geçme