Gürkan yeğenini Esenlik'e genel müdür yardımcısı olarak atadı

Ülke gündeminde belediyelerde 'akraba atamaları' konuşulurken bir akraba haberi de Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Başkan Selahattin Gürkan'ın yeğeninin belediyeye bağlı Esenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atadığı iddia edildi.

Ülke gündeminde belediyelerde “akraba atamaları” konuşulurken bir akraba haberi de Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Başkan Selahattin Gürkan’ın yeğeninin belediyeye bağlı Esenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atadığı iddia edildi.

AK Partili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğuna oturduktan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birçok şirketin genel müdürlerini değiştirmişti. Birçok daire başkanından danışmanlarına varıncaya kadar yeni atamalar yapmıştı.

Bu atamalardan bir tanesi de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ve yakın zamanda çok tartışılan Esenlik şirketinde oldu. Başkan Selahattin Gürkan’ın ablasının oğlu Ömür Yoldaş’ı Esenlik’e genel müdür yardımcısı atadığı iddia edildi.

Daha önce bir özel şirkette çalışan yeğen Ömür Yoldaş’ın 10 bin lira maaşla Esenlik’te yönetici olarak işe başladığı iddia edildi.

İddialar doğru ise bu Selahattin Gürkan’ın ilk nepotizm haberi değil. Bundan dört yıl önce Selahattin Gürkan Malatya Battalgazi Belediye Başkanı iken yine bir akraba olayı patlak vermişti. Oğlu Ahmet Turan Gürkan’ı Battalgazi Belediyesi’ne aldırtan Gürkan, çıkan haberler sonrasında “Belediyedeki mühendisler proje hazırlamayı beceremediler. Biz de oğlumuzu getirdik. Takdire şayan bir hadisedir bu” demişti.

(Ömür Yoldaş)

Haber: Mahir Temur – Kayısı Haber

Yorumlar 9
Belediye Calisani 02 Ağustos 2019 21:11

Selahattin Gurkan senin iyi niyetli bir adam oldugunu dusunmuyorum. Senin dogru bir adam oldugunu dusunmuyorum. Hele hele senin zeki bir adam.oldugunu hic dusunmuyorum. Iki gramlik aklinla yaptigin cirkefliklere sesimiZ cikamiyor diye kendini guclu zannediyorsun. Benim hakkimi yedin ya seni en gucluye Allaha havale ediyorum. Senden de caliktanda tum ak partililerden de biktim artik . Biz devlet millet diye sokaga inelim sizler makam oara guc diye bu ulkenin kaymagini yiyin. Yiyin efwndiler zehir zikkim olsun. Evladinizada zikkim olsun gobeginiz patlayincaya kaday zikkim olsun Sizler geberinceye kadar zikkim olsun.

Hakan 02 Ağustos 2019 16:54

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeğeni Sedat Aydoğan’ı önce özel kalemden memur yaptı sonrasında Büyükşehir’de Kültür Sanat Etkinlikleri Şube Müdürü yaptı

Ercan 02 Ağustos 2019 14:36

Battalgazi geçen dönem tam çiftlikti. Kaç tane yeğene ordan sınavsız memurluk verildiğini araştırın.

Hande 02 Ağustos 2019 03:54

Belediyede çalışan taşeronların maaşını düşürdü ve asgari ücret yapacak, çıksın desinki bende maaşımı düşürüyorum desin,daire başkanları müdürler personellere karşı havalarından geçilmiyor.4 sene sonra sizleride görürüz.ALLAH BÜYÜK

yeğen 01 Ağustos 2019 23:36

keşke ben de yeğen olsaydım :)

büyükşehir 01 Ağustos 2019 22:04

bence iyi etmiş

malatyali 01 Ağustos 2019 22:03

arkadaş bu nasıl iştir bu nasıl bir düzendir

aliş 01 Ağustos 2019 22:00

on bin lira iyiymiş

Kerem 01 Ağustos 2019 21:22

Malatya da zıvanadan çıktı. Yeşilyurtta çınar yeğenini şirket genel müdür yardımcısı yaptı şimdi de Gürkan. Akıllanmayız biz ya

Bakmadan Geçme