Hayatın normale dönmesi için

Türkiye'nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyan Malatya 100.Yıl İl Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’nin önemli kütüphanelerinden biri olma özelliğini taşıyan Malatya 100.Yıl İl Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bakan Ersoy’dan “Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 yeni kütüphane”

Kütüphaneleri bilgi üretimine katkı veren, sosyal ihtiyaçları karşılayan, yenilikçi süreçlere omuz veren, küçük yaşlardan itibaren okuma kültürünün gelişimini destekleyen durağan yapı olarak görmediklerini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Kütüphanelerimiz, bulundukları şehre ve bireylerin yaşamlarına değer katıyor. 2023 yılı itibarıyla Bakanlığımıza bağlı kütüphane sayısı 1279'a ulaşmıştır. Son 5 yılda, 236 halk kütüphanesi yeniden yapılandırılmış olup, 68 halk kütüphanesinin iyileştirilme çalışmaları da devam etmektedir. Ayrıca, yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanıcılara uygun donanımlara sahip 75 gezici kütüphaneyle  hizmet verilmekte. Bakanlığımız 'Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 yeni kütüphane' hedefi doğrultusunda ülkemizin dört bir yanında çalışmalarına devam etmekte ve yeni kütüphanelerimizi vatandaşlarımızla buluşturmaktadır. Bu hedef doğrultusunda 2023 yılı başından bu yana 73 kütüphanemizi hizmete açtık. Bugün bu güzel törenle açılışını gerçekleştirdiğimiz Malatya 100. Yıl Halk Kütüphanesi bu hedef doğrultusundaki büyük adımlardan bir tanesi.” dedi. 

Önümüzdeki haftalarda Türkiye'nin farklı illerinde çok sayıda kütüphanenin açılışını yapacaklarını söyleyen Bakan Ersoy "Ayrıca, kütüphanelerimizi geliştirip, çeşitlendirmekteyiz. Yurt genelinde 19 bebek, 17 ihtisas ve edebiyat, 11 AVM, 2 gar ve 3 havalimanı kütüphanesi bu anlayışın ürünüdür." şeklinde konuştu.

Türkiye büyüyor, en büyük sermayemiz gençler
Gençlere, çocuklara ve vatandaşlara hizmet verecek kütüphanelerin çok güzel bir eser olduğunu belirten ve kütüphanenin yapımında ve hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak “Malatya'da gençlik ve spor anlamında yatırımlarımız var. Bu yatırımların sonuçlarını görmeye başlıyoruz. Gençlik kampımızın inşaatı bitmek üzere, güzel bir tesis ortaya çıkıyor. Malatya'mızın gençlerine, çocuklarına hizmet edecek eserler ortaya çıkartıyoruz. Depremin yaralarını sarmak için bütün bakanlıklar olarak üzerimize düşeni yapıyoruz." dedi.

En önemli işlerinden birinin bağımlıkla mücadele olduğunu anlatan Bakan Bak “Gençlerimizi uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların pençesinden uzaklaştırmak için spor tesisleri, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve kütüphaneler inşa edilmelidir. Açılışını yaptığımız bu modern kütüphanede, gençlerimizin  hem ders çalışabilecekleri hem de sıkıldıklarında çeşitli aktiveler yapabilecekleri kafeteryalar, bilim merkezleri ve atölyeler bulunmaktadır. Gençlerin, çocukların eğitimine katkı sunacak ve Malatya'ya yakışan bir kompleks ortaya çıktığını belirtmek isterim." diye konuştu.

Eğitim, kültür, sanat ve spor olmak üzere her alanda hayatımız normalleşmeye başladı

Malatyalılar adına 100. Yıl İl Halk Kütüphanesini şehrimize hediye ettikleri için Bakanlara teşekkür eden Vali Yazıcı “Hayatın normal akışında devam etmesi için depremin yaralarını sarmaya tüm kurum ve kuruluşlar ile birlikte devam ediyoruz. Eğitim, kültür, sanat ve spor olmak üzere her alanda hayatımız normalleşmeye başladı. Gençlerimizin hem kitap okumaları hem ders çalışmaları hem de çeşitli aktivitelerle dinlenebileceği Malatya 100.Yıl İl Halk Kütüphanesi hayırlı olsun” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da kütüphanenin hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Protokol mensupları çok amaçlı salonları, oyun alanları, kafeteryası ile hizmete sunulan kütüphaneyi gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler.

Bakmadan Geçme