İlk defa bir genel başkan…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarını ziyaret ederek, depremden dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunup, sorun ve talepler konusunda istişarede bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB)  Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarını ziyaret ederek, depremden dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunup, sorun ve talepler konusunda istişarede bulundu.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, depremden sonra ilk defa bir siyasi parti genel başkanı olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 20 bin üyesi işyerini kaybetmiş olan esnaf ve sanatkar camiasına ziyarette bulunup, sorun ve taleplerini dinlediğini belirterek, teşekkür etti.

Keskin, “6 Şubat depremlerinde Malatya büyük bir yıkıntı yaşadı. Malatya, depremin etkili olduğu 4 il içinde en büyük yıkımı yaşayan şehirdir. 20 bin esnafımızın işyeri yerle bir oldu. İnsanlarımız büyük bir sıkıntı içerisinde. Esnaf ve sanatkarın şuanda kazancı yok, geliri yok, ama devlet elektrik, telefon, su, doğalgaz, sosyal güvenlik prim ve vergilerini halen almaya devam ediyor.  Devlet en azından 1 yıl  sosyal güvenlik primleri ile birlikte diğer girdilerini almamalı. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarlar için destek beklerken bugün yüksek oranda Bağ-Kur primi ödüyoruz.  Kazancımız yok, evimiz yok, arabamız yok, işyerimiz yok, her şeyimizi kaybettik. Destan şehir Malatya, bugün tamamen viran bir şehir oldu. Hükümetimizden ayrıca faizsiz bir kredi desteği bekliyoruz.” dedi.
 Esnaf ve sanatkarlara Bağ-Kur prim gün sayısının 7 bin 200 güne indirilmesi sözünün halen gerçekleştirilmediğini de belirten Keskin,  “İnşallah Malatya’yı gezmiştirsiniz, sahayı görmüştürsünüz. Daha önce gelenler sahaya inmeden, alanı görmeden, Malatya’nı çok iyi olduğunu, hiçbir sıkıntısı olmadığını söylediler.  Ama biz Malatya’nı çok büyük bir sıkıntı içinde olduğunu söylüyoruz. Malatya’ya bir ayrıcalık tanınması lazım. İnsanların karnını doyurmadan insanları mutlu etmek mümkün değil.” İfadelerini kaydetti.  

Keskin, esnaf ve sanatkarların depremden dolayı yaşadığı sorunlara ilişkin taleplerini içeren bir dosyayı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a takdim etti. 

Malatya ve esnafın durumu ile ilgili olarak verdiği bilgilerden dolmayı MESOB Başkanı Şevket Keskin’e teşekkür eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Mağduriyetlerin giderilmesi ve talep edilen desteklerin sağlanması için İnşallah biz de Ankara’da gündeme taşıyarak elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Ziyaretimizin asıl maksatlarından en önemlisi depremden bu yana geçen 8 ayda atılmış olan adımları, halen atılması gereken adımları, eksikler ve yaraların ne kadar sarılabildiğine ilişkin bir bilgi edinmek. Bu bakımdan bu ziyaretimiz son derece önemli. Malatya Esnaf ve sanatkar camiasının sorun ve taleplerine ilişkin olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Malatya ESOB Başkanımız Şevket Keskin’e misafirperverliği ve verdiği son derece önemli bilgiler için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Erbakan ve Keskin ile oda başkanları bir süre depremin getirdiği sorunlar ve çözümleri konusunda istişarede bulundu.

Bakmadan Geçme