Kiraz: Her bir oy önemli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, 'Cumhuriyetimizin birinci yüzyılı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başladı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını da yine bir Kemal'in önderliğinde başlatacağız' dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, “Cumhuriyetimizin birinci yüzyılı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başladı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını da yine bir Kemal'in önderliğinde başlatacağız” dedi. 

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde Malatya’dan milletvekili adayı olan Kiraz, kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Malatya merkezde ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için destek istedi. 
Seçim ziyaretlerinde 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin önemine dikkat çeken Kiraz, cumhuriyetin ikinci yüzyılının inşası için verilecek her bir oyun önemli olduğunu, buna göre tercih yapılması gerektiğini söyledi. 

“14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız” diyen Kiraz, “14 Mayıs seçimi öncesi Türkiye’de çok güzel bir birliktelik oluştu. Cumhuriyetimizin birinci yüzyılında Gazi Mustafa Kemal’in etrafında birleşerek, bütün unsurlar bir araya gelerek, laik demokratik bir cumhuriyet kurduk. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yine bir Kemal’in etrafında birleştik, bütünleştik” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar 1
Av. Koray Alemdar 07 Mayıs 2023 19:11

Laik bir Cumhuriyet kurulmadı. Cumhuriyetin ilanı 1923 laikliğin anayasaya girişi 1937 yılıdır. Laik Cumhuriyet kurduk demek; koskoca 14 yılı, bütün büyük devrimleri yapan gazi mecliste yeminini vallahi ile yapan vekilleri yok saymak demektir. Laik Cumhuriyet kurduk yerine, laikliği sonradan kabul ettik demek daha doğru olacaktır. Ayrıca sırf devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile adaş olduğu için Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Kemal Kılıçdaroğluna oy istemek kelimenin tam anlamıyla demagoji yapmaktır.

Bakmadan Geçme