MAHİSAD'dan AK Parti İl Başkanına ziyaret

Malatya Harfiyatçılar ve İş Makinacılar Derneği (MAHİSAD) Başkanı Şemseddin Tüdün ve dernek yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Malatya İl Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ziyaret etti. Ziyarette Malatya'daki harfiyatçıların ve iş makinacıların sorunları dile getirildi.

Kısa adı MAHİSAD olan Malatya Harfiyatçılar ve İş Makinacılar Derneği Başkanı ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Şemseddin Tüdün ve beraberindeki Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile gerçekleştirdiler. Dernek Başkanı Tüdün burada yaptığı konuşmada, harfiyat ve iş makinaları sektörünün en önemli sorunlarından birinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayamamak olduğunu dile getirerek, “AK Parti İl Başkanı olarak sizlerden rica şudur: Harfiyat şirketlerine meslek sahibi olabilecek eleman yetiştirilmesi için İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından SSK prim ücreti ile maaşlarının 1 yıl karşılanması gibi kolaylıkların sağlanması, sektörümüzü canlandıracak ve işsiz birçok gencimizi iş sahibi yapacaktır.” şeklinde konuştu.

MAHİSAD Başkanı Şemsettin Tüdün ve beraberindekiler, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi yetkileri ile sektörün sorunları hakkında görüşen Tüdün, Büyükşehir Belediyesinden Harfiyatçılar Sitesi’nin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini belirterek, “Zabıtaların, gerekli altyapı tamamlanmadan harfiyat dökümü konusunda yüksek oranlarda cezalar kesmesi, akaryakıt fiyatlarının sürekli zamlandığı bu dönemde zaten evine ekmek götürmekte oldukça zorlanan esnafımızı daha da zor durumda bırakmaktadır.” diyerek, yetkilerden bu soruna çözüm bulunmasını istedi. Tüdün, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan, yüksek oranda kesilen bu cezaların affedilmesi için girişimde bulunmasını rica ettiklerini iletti.

Yetkililerle yapılan görüşmelerde Dernek Başkanı Şemseddin Tüdün, Araç GPS sistemlerine de değinerek, “Dernek üyelerimizin büyük çoğunluğu, GPS Araç Takip Sistemini taktırmış ve araçların damperlerinin sarı renkte olması gibi şartları gerçekleştirerek, Harfiyatçı Belgesini almışlardır. Böylelikle üyelerimiz, Yeşil Malatyamız’ın çevre temizliğine katkıda bulunmaktadırlar.” ifadelerine yer verdi. Tüdün ayrıca Araç GPS sistemi uygulamasının ilçelerde de uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Şemseddin Tüdün son olarak en önemli sorunlarından birinin de, Belediyeye gitmeye gerek kalmadan, internet ortamında Harfiyat Döküm İzin Belgesi verilebilmesinin sağlanması temennisinde bulundu.

Dernek Başkanı Tüdün, ziyaretleri sonrasında, dernek yönetimine ve sektör sorunlarına ilgi ve alakalarından dolayı AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’ya teşekkürlerini sundu.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme