Tıp Fakültesi öğrencilerine TÜBİTAK proje eğitimi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 'Tıp Fakültesi Öğrencilerine Bilimsel Araştırma ve Proje Hazırlama Eğitimi' düzenlenecek.

Türkiye’deki farklı üniversitelerde tıp eğitimi görmekte olan öğrencileri erken safhada bilimsel araştırma kültürü ve TÜBİTAK projeleri konusunda haberdar etmek ve kariyerlerini planlamada farkındalık doğurup motive etmeyi amaçlayan eğitimler, 15-18 Aralık 2016 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Etkinlik Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Tekin, düzenlenecek olan kurs kapsamında proje hazırlayacak olan öğrenciler için yol haritası niteliğinde, her aşamanın ele alınarak ve bilgilerin paylaşılarak daha çok başarının sağlanabilmesinin hedeflendiğini söyledi. Etkinlik Koordinatörü Tekin, “Bu etkinliğin İnönü Üniversitesinde olabildiğince farklı üniversitelere ait Tıp Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla yapılması planlanmaktadır. Etkinlik sonunda Tıp Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK kapsamlı bir projeyi; planlayabilecek, projenin amaç ve kapsamını belirleyebilecek, proje çalışma takvimi ve proje bütçesini oluşturabilecek, proje sonuçlarını değerlendirebilecek, proje raporunu yazabilecektir.” Şeklinde konuştu.

Etkinliğin temel amacının öncelikli olarak TÜBİTAK’ın desteklediği Araştırma Projelerine olan ilgi ve bu kapsamda yapılacak olan çalışmaların sunumlarını arttırarak, proje kültürünün canlanmasına katkı sağlamak olduğunu dile getiren Tekin, açıklamasında “Etkinliğe Ülkemizdeki bütün Üniversitelerin Tıp Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK-2229 programı kapsamında daha önce düzenlenmiş olan etkinliklere katılmamış olan öğrenciler başvurabilecektir. Etkinlik için toplam 50 öğrenci katılımcı olarak kabul edilecektir. Toplam katılımcılar arasından 25 kişi İnönü Üniversitesi dışındaki Üniversitelerde okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerinden müracaat sırasına göre belirlenecektir. Katılımcılar kendi içerisinde gruplara ayrılarak proje hazırlıkları yapacaklardır. Katılımcılar, danışman öğretim üyelerinin gözetiminde yaklaşık 6-7 kişilik guruplar halinde hipotez geliştirme, proje konusunu belirleme, kaynak araştırması yapma, projeyi yazma, sonuçların istatistiksel analizini yapıp değerlendirme, sunum yapma ve diğer sunumları değerlendirme sürecini gerçekleştirecektir.” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Suat Tekin, yaptığı açıklamada TÜBİTAK-BİDEB 2229 programından destek sağlandığı taktirde gerçekleştirilecek olan eğitimde katılımcı öğrencilerin yol (TÜBİTAK’ın belirlediği yol ücret kısıtları dahilinde), konaklama ve masraflarının etkinlik bütçesinden karşılanacağını söyleyerek, “Düzenlenmesi planlanan bu etkinlik vesilesi ile siz saygı değer Tıp Fakültesi öğrencilerini, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde 15-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim etkinliğine davet etmekten onur duyuyor, bilimsel ve sosyal açıdan doyurucu bir program çerçevesinde bir araya gelmeyi gönülden diliyoruz.” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK 2229 eğitimleri hakkında detaylı bilgiye, proje için açılan www.tubitak2229malatya.com adresinden ulaşılabiliyor.

Yorumlar 19

Bakmadan Geçme