Ahmet Küçükşahin

Sadullah Ergin Adaylıktan Çekilmelidir

Ahmet Küçükşahin

AKP’nin Adalet Bakanlarından Sadullah Ergin, 14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan seçimlerde DEVA Partisi adına CHP listelerinden Ankara 1’nci bölge 4’ncü sıra milletvekili adayı yapılmıştır. 

Sadullah Ergin, AKP hükümetlerinin 2009-2013 yılları arasında Adalet Bakanlığı yapmış bir üyesidir. Kendi ifadesine göre 01 Mayıs 2009 tarihinde Adalet Bakanı olmuştur. 

Sadullah Ergin, Kumpas Davalarının en önemli uygulayıcılarındandır. 25/26 Haziran 2009 gecesi Anayasa’ya aykırı bir yasa ile askerleri FETÖ yargısına teslim eden adamdır. 

Başından sonuna kadar bu ihanet davasının başlatıcısı, koruyucusu ve kollayıcısıdır. 

Ayrıca Silopi’de PKK’lı teröristlerin ayağına kadar götürülen ve orada kurulan Çadır Mahkemelerinin mimarıdır.  

Ben; AKP, FETÖ ve ABD organizasyonu ile oluşturulan Balyoz davasının bir mağduru olarak, yeni dönemde, Anayasa’ya ve kanunlara aykırı hareket eden Sadullah Ergin gibi AKP’lilerin yargılanmasını beklerken, bu zat CHP listesinden seçilmesi garanti edilen bir yerden milletvekili adayı gösterildiğini görüyorum.

Oy vermeyi düşündüğüm parti için iki koşul öne sürmüştüm.  Birincisi Anayasayı ve kanunları ihlal eden her kim olursa olsun yargılanması, ikincisi ise Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi idi. 

Bu durumda, Sadullah Ergin gibi yargılanması gereken bir kişiyi kendi listesinden milletvekili gösteren CHP, geçmişte suç işleyenleri, Anayasa’ya aykırı hareket edenleri, kanunları hiçe sayanları yargılayabilir mi? 

Bence mümkün değil. 

Sadullah Ergin’in kazanmaması için Ankara birinci bölgede ikamet eden yakınlarıma konuyu izah etmeye devam ediyorum. CHP’nin bu yanlışını, halk önlemelidir. 

Ankara’da ikamet eden ve Ankara’da oy kullanacak olan ve çağdaş bir insan olan yeğenimin değerlenmesi aynen şöyledir. “Kesinlikle dayı, ben yargılanmasını istiyorum, CHP geldi ve onlar gitti olmaması için. O yüzden Sadullah Ergin gibi adamların da temiz olduğunu düşünmüyorum.”

Sonuç olarak, Sadullah Ergin CHP listesinden çıkarılmalıdır veya kendisi istifaya zorlanmalıdır. Eğer çıkarılmazsa bu durum CHP adına kaç milletvekiline mal olur bilemiyorum, ancak CHP’nin zarar göreceği kesindir. 

Milletvekilliği suçlular için bir koruma kalkanı olmamalıdır. Bu seçimle birlikte, en azından CHP anlayışında bu kokuşmuş zihniyet tarihe gömülmelidir. 

Yorumlar 1
Taner 20 Nisan 2023 23:10

Tam size göre bir aday ki listelerinizde yer vermişsiniz

Yazarın Diğer Yazıları