Yeşilyurt Belediyesi'ndeki parsel satışlarında yeni gelişme: 1 itirafçı var

Yeşilyurt Belediyesi'nde sahte evrak hazırlanarak satılan 10 adet arsanın soruşturmasında 7 şüpheli Malatya Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden biri itirafçı olurken, Yeşilyurt Belediyesi çalışanı arsa sattığı herkesin evrakın sahte olduğunu bildiğini ileri sürdü.

Yeşilyurt Belediyesi’nde sahte evrak hazırlanarak satılan 10 adet arsanın soruşturmasında 7 şüpheli Malatya Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden biri itirafçı olurken, Yeşilyurt Belediyesi çalışanı arsa sattığı herkesin evrakın sahte olduğunu bildiğini ileri sürdü.

Yeşilyurt Belediyesi’nde sahte evrak ve imzalarla belediyeye ait 10 adet arsanın satılarak usulsüzlük ve yolsuzluk yapılması iddiası üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesindeki işlemlerin ardından Malatya Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 1’i etkin pişmanlık uygulamasından faydalanarak itirafçı oldu.

Şüpheliler Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S. (38),  Hüseyin Ş. (40), İnşaat Mühendisi Ahmet Y. C. (38), Miraç A. (27), Tolgahan A. (29),  Mustafa K. (40) ve Mehmet G. (35) savcılık ifadelerini ardından tutuklanmaları talebiyle Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğinde şüpheliler KOM Şubede ve Cumhuriyet Savcısına verdikleri ifadelerini aynen tekrar ettiklerini belirttiler. 

Şüphelilerden Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S., hem KOM Şube de, hem de savcılık ifadelerinde sahte evrak düzenlediğini itiraf ederek, arsa sattığı herkesin evrakların sahte olduğunu bildiğini ileri sürdü. 

Malatya Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği, 7 şüpheliyi dosyadaki delil durumuna göre tutuklanmalarına hükmetti. 

Birisi Sarp Sınır Kapısında, birisi Kars’ta yakalanmış
Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi çalışanı Türker S.’nin Gürcistan’a kaçmak için Sarp Sınır Kapısında geçmek isterken KOM ekiplerince yakalandığı, diğer şüpheli Hüseyin Ş.’nin ise Kars’ta yakalandığı öğrenildi.

Yorumlar 9
Mehmet 11 Kasım 2023 06:33

Fghhgd

Onur onur 10 Kasım 2023 20:48

Talan düzeni.siz bunların peşinden koşun Ülke niye batıyor sizce

Suat ER 10 Kasım 2023 18:46

Hangi işgemden bahsediliyor acaba? 2. OSB'deki mi yıldız tepenin oradaki mi KOM'un oradaki mi

Recep solmaz 10 Kasım 2023 18:36

Siyaset siyasetçi topluma kalitesiyle örnek olmalı maalesef Malatyamizda kötü ornekler on planda ...yazik güzelim memleketime.

Bozo 44 10 Kasım 2023 15:55

Ey Mehmet çınar senden Habersiz çalışan nasıl iş yapar.Ak parti seni niye getirdi anlamıyorum.İnsallah bu dönem olmazsın yoksa çok oy kaybeder reis.

Keklik 09 Kasım 2023 15:37

Ne arsa satışı ne pasaport bı isgeme bakilsa neler var neler paranın döndüğü yer her türlü iş var ne ararsan

İSGEM 09 Kasım 2023 14:16

İsgemi incelesinler asıl sorun orası çınar reis geldiğinden beri o şirketin bütün evraklarını incelesimler bu olaylar deve den kulak kalır asıl sorun orası

Keklik 09 Kasım 2023 08:53

Yeşilyurt belediye sinde kaç tane yesilyurtlu var hepsinini zamanında havuza atıp dagittılar Kendi adamlarını doldurdu onlarda gerekeni yaptılar biraz daha kurcalansa daha neler var neler isgem den baslasalar ne pislikler çıkar başkan kafanı yorma adım adım takipteyim Bir şey olursa buraya yazarım çünkü en son senin haberin olur

Keklik 09 Kasım 2023 08:46

Başkan şanslı iyiki makam arabasını Yeni belediye binasını satmamislar adamın dünyada haberleri yok adam bı düşünür bu bilgileri nerden alıp yazıyorlar diye en yakınları yanında gezdirmeye devam etsin

Bakmadan Geçme