Büyükşehir Belediyesi, kar çalışmalarını değerlendirdi

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Kriz Merkezi de Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar Başkanlığında sürdürülen çalışmalar ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kar yağışının bereketi ile birlikte geldiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce yapmış olduğumuz toplantılar sonrasında gerekli tedbirleri aldık. Yaklaşık 350 aracımızla Malatya genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 6 bin ton tuz tedarik edildi. Özellikle yoğun kar yağışının yaşandığı ilçelerimizde karla mücadele çalışmalarına kar yağışı durduktan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şehir Merkezinde ekiplerimiz, tuzlama ve kaldırım temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekteler. Özellikle TOKİ ve ulaşımın zor eğimin fazla olduğu bölgelerde sabit ekipler bulundurarak olası yol kapanmalarına karşın anında tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca ilçe belediyelerimize ait araçlarda karla mücadele çalışmalarımızda görev almaktadır. İlçe Belediyelerimizde kendi sorumluluk alanlarında bulunan mahallelerde çalışmalarını sürdürmekteler. Ekiplerimiz 24 saat aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerdir. Vatandaşlarımız olası aksaklıkları Büyükşehir Belediyemizin çağrı merkezi 444 51 44 nolu telefonunu arayarak bildirebilirler” dedi.

Kar lastiği olmayan vatandaşlar trafiğe çıkmasın

Vatandaşların can ve mal güvenliğine büyük önem verdiklerini belirten Sarılar, “Trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarında özellikle kar lastiği ve zincir bulundurmalıdır. Kar lastiği ve zincirsiz trafiğe çıkılması trafikte aksamalar meydana geleceğinden buda karla mücadele eden ekiplerimizin işini zorlaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın kurallara uymaları bizlerinde işini kolaylaştırmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Esnaflardan da destek bekleniyor

Büyükşehir Belediyesi, başta şehir merkezi olmak üzere il genelinde tuzlama ve küreme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, esnaflardan da kendi dükkanlarının önünü temizleyerek, karla mücadele çalışmalarına destek vermeleri istendi. Kar yağışının yoğun olduğu çoğu ülkelerde karla mücadele çalışmalarının vatandaşlarla işbirliği içerisinde yapıldığı belirtilerek, kar yağışının devam etmesi nedeniyle, temizlenen yerlerin tekrar kapanması nedeniyle vatandaşların desteğinin önemli olduğu kaydedildi.

Öte yandan kırsalda yaşayıp, acil ve diyalize giren böbrek hastaları ile doğumu yakın hamile bayanların, imkanları ölçüsünde hastanelere ve merkeze yakın akrabalarında konaklamaları, kar yağışının devam etmesi nedeniyle acil durumlarda faydalı olabileceği belirtildi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme