Mesut Parlak

Selahattin Gürkan

Mesut Parlak

Başkanım; Selam olsun Malatya’ya ve sevgili hemşerilerime.

Göreve geleli bir buçuk yılı geçiyor. Bu süreçte Büyükşehir olarak neler yapıldı, neler yapılıyor ve neler projelendirildi doğrusu bilmiyordum. İlk dönemlerinizde göreve gelirken yakın mesai arkadaşlarınızın kimler olduğunu belirlemediğiniz için de uzun süre bu işlerle uğraştınız. Bu çalışmalarınız uzun sürüp ortada bir şey görünmeyince, oy veren kesimlerde büyük hayal kırıklığı yaşandı. Malatyalı olarak tez canlı olduğumuz için de çabuk umutsuzluğa düştük.

Ta ki geçenlerde sosyal medyada “Büyükşehir program akışı” diye bir bülten görene kadar!.. Meğer ne güzel şeyler yapılmış, yapımı devam eden ve projelendirilen hizmetleri görünce içtenlikle söylüyorum çok mutlu oldum.

Deprem nedeniyle yapılanlar…

Pandemide yapılan dezenfeksion hizmetleri…

Altyapı yatırımları…

Park ve bahçeler…

Fen işleri…

Kültür ve sosyal hizmetler…

Çevre…

İmar ve planlanan projeler…

Değerli Başkanım; Eğer sosyal medyada bu bülteni görüp, çok sevdiğim Malatya’daki birkaç dostumla da konuşarak bu konuda bilgi almasaydım yine veryansın edecektim.

Gerçekten güzel şeyler oluyor ve olacak. Bu hizmetler için başta şahsın ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.

Malatya şehir içi trafik yoğunluğu inanılmaz. Dilerim yeni açılan bulvarlar da kent içi trafik yoğunluğunu azaltır.

Şimdi biraz özeleştiri yapalım.

Başkanım ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın, Malatyalı hiçbir şekilde kentinden kopmaz. Kentinde neler oluyor bir şekilde haber almak ister. Siz bu göreve deneyimli olarak geldiniz. PİAR çalışmasının ne denli önemli olduğunu biliyorsunuz. Ancak anladığım kadarıyla sizin medya bölümünüz bu işlerde geri kalıyor. Bu yapılan hizmetlerden, bırakın uzaktaki hemşerilerimizi, şehirdeki çoğu hemşerimizin bile haberleri yok. Üst ekip arkadaşlarınızı bu konularda uyarmalısınız.

Yerel medyaya bakıyorum ilçe belediyelerinin çalışmalarının çok başarılı olduğu yazılıyor.

Büyükşehirden haber olmadığı gibi bol eleştiriler var.

Geçenlerde değerli bir kalem Niyazi Doğan’ın depremle ilgili bir makalesi vardı. Bende kentin ikinci derece deprem bölgesinde olması dolayısıyla çok önemsiyorum. Tabii deprem için yapılacak projeler tek başına sizin yeteceğiniz bir konu değil. Bunun için siyasilerin de devreye girmeleri gerekecek. Bir an önce bu konu için çalışmalar başlatmalısınız.

Sayın Gürkan; Görev zor, ancak Belediyeciliği biliyorsunuz, problemleri de bilerek talip oldunuz.

Yapılanları görünce de daha güzel hizmetler yapacağınız ümidim de güçlendi.

Güçlü ekip ve ortak akıldır başarının temeli. Danışmaktır bir yöneticiyi başarılı kılan ve yücelten.

Gelelim siyasete; Başkan oturduğun koltuk çoğu siyasetçinin ağzını sulandıran bir makamdır. Bunu unutmamalı ve ona göre hareket etmelisin. Bu dönemde en yakınındakiler bile hata ve hatalar yapmanı bekleyecek, bazı satılık kalemleri bile kullanabileceklerdir. Bu nedenle egolardan soyutlanıp, hani Reis’iniz diyor ya, “Ya Allah Bismillah” deyip öz duygularla hizmete devam et. 

Selam olsun…

Sevgili hemşerilerime…

Yorumlar 9
İsyan 05 Şubat 2021 00:16

Ahmet Çakır donemini personel mumla arıyor düşünün ki bir başkan herseyi birakmis işçiyle uğraşıyor mesut bey bunları biliyormusunuz ayda 30 gün çalıştırıp 15 gün sigortalı gösteriyor ve 24 saat nöbet tuttuğumuz halde mesaileri vermiyor yemek parasi verdi 200 TL ilçeden gelen benzin parası yapar yani pandemiden oncede vermiyordu ismimizi bile vermeye cesaret edemediğimiz birgunde çalıyoruz memura pandemi yok şirket personeline var bumu adalet kimse sesini cikaramiyor işine glemiyorsa çalışma yada çıkarırsın yıllardır ak parti oyu tavan yapmış bir şehir sahipsiz kalmış ne vekil ne koltuk sevdalıları kimse ses çıkarmıyor olan garibana oluyor sendika başkanı bünyamin bey vaatte bulunduğu maddelerin 3/1 bile yapmadi yani sahibin yoksa haksizsin adınız muslaman dinimiz adalet üzerine kurulmuştur sizi Allah'a havale ediyorum hak karşısında haklasiriz

Mustafa 30 Ocak 2021 11:03

Bu işler böyledir. Çakır'ın 500 sayfalık hizmet kitabına ikna olmazsın ama Gürkan'ın bültenciğine tav olursun. Ankara'yı İstanbul'u bilen rektörlük yapmış hocamıza yakıştıramadım.

Kerim 30 Ocak 2021 10:59

Sizin gibiler yüzünden iki ayda bir basın ekibi değişiyor. Başkanı kırmamak için söyleminiz: Başkan iyi ekibi kötü, başkan iyi basın yayın ekibi kötü. Dernek başkanını transfer ettik, liseyi üniversiteyi dereceyle bitiren avukat danışman sabah akşam basın yayınla uğraşıyor, irili ufaklı bir sürü gazeteyi siteyi besliyoruz, bütün reklam panoları emrimizde, alttaki değişiklikleri saymıyorum bile. Daha ne yapalım? Ama hiçbiri çözüm olmuyor. Başkanın iyiliğini düşünüyorsanız gerçekleri söyleyin. Rakipleri çok büyük, beklenti çok yüksek. Fatma Şahin'le Mansur Yavaş'la rekabet edecek ne çap var ne ekip. Ortada elle tutulur iş yok proje yok basın yayın bizi kurtarsın. Kolaysa sen gel kurtar. Üstelik fazla reklam, algı ve abartma da ters tepiyor. Millet doğru dediğimize de artık inanmıyor.

Sedat 30 Ocak 2021 01:47

Mesut hocam sizin duyupta Malatya'nın duymadığı ne var acaba merak ettim doğrusu. Basın birimi gayet iyi çalışıyor bence. Başkanımızın her adımını haber yapıp medyada yer verdiriyor. Yani anlayacağınız yapılan işler sizin duyduğunuz kadarla sınırlı.

Fatma 29 Ocak 2021 22:32

Hocam Malatya ile Antep'in son iki yılını kıyaslar mısınız?

Cem 29 Ocak 2021 21:40

Hocam olmadı. Niye bu kadar angaje oldunuz bu başkana anlamadım. Bu şehiri gelin bir gezin . Herşey afiş yada reklamdan oluşmuyor. Bakın kıyaslayın . Yapmayın hocam kendinizi harcatmayın

Cenk Aslan 29 Ocak 2021 17:09

Saygıdeğer Hocam; İlminize malatya sevginize her zaman hürmetim var. Ama bu yaznızı okuyunca şok oldum. Bir bilim adamı olarak bakın bir büyükşehir hizmet olarak ne yapmalı ? Gürkan yapmış mı? Malatyanın muadili kentler ne yapmış gürkan ne yapmış? Geçmiş dönemde neler yapılmış ? Bu dönemde neler yapılmış? Bir bilim adamı olarak lütfen kıyaslayın. Dağ gibi bir bilim adamısınız. Ve sunduğunuz adam bu idi. Malesef. Kusura bakmayınız ama dağ fare doğurdu atasözü doğru çıktı. Sevgi ve saygılarımla...

Resul 29 Ocak 2021 17:00

Genelde sağ kesime özelde meşaleye olan düşmanlığınız gözünüzü bağlamış yoksa Selahattin başkanın tutulacak hiçbir tarafı yok. Bütün söyledikleri abartı ve algı. Biz personel olarak bayram havasında karşıladık ama şu an hepimiz nefret ediyoruz.

Murat 29 Ocak 2021 16:43

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş dedikleri tam da bu.

Yazarın Diğer Yazıları