Yeni Partinin Malatya İl Başkanı kim?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partinin ismi ve logosu bugün belli olurken, Gelecek Partisi'nin Malatya ayağı merak konusu oldu. Gelecek Partisi'nin Malatya İl Başkanı kim olacak? Mahir Temur kulislerde konuşulanları yazdı...

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partinin ismi ve logosu bugün belli olurken, Gelecek Partisi’nin Malatya ayağı merak konusu oldu. Gelecek Partisi’nin Malatya İl Başkanı kim olacak?

Bugün hem logosu hem de partisinin ismi belli olan Davutoğlu ekibinin Malatya ayağını araştırdık.

Siyasi hayatına Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanı kimliğiyle başlayan ve sonrasında bir dönem AK Parti Malatya milletvekilliği yapan Malatyalı Taha Özhan’ın Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu’nda yer aldığı iddia edildi. Yine aynı dönem Malatya milletvekilliği yapan Nurettin Yaşar’ın da Davutoğlu ekibinde yer aldığı kulislerde konuşulanlar arasında.

Bu kapsamda Taha Özhan’ın Malatya teşkilatını şekillendireceği konuşuluyor.

Daha önce AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuş ve 2005 yılında Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ni (BİLSAM) kuran ve yıllarca BİLSAM’ın başkanlığını yapan Prof. İbrahim Gezer, geçen ay BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etmişti.

Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin Malatya İl Başkanlığı için İbrahim Gezer’in kulislerde adı sürekli zikredilmekte. Gezer ile birlikte Taha Özhan’a yakın siyasetçilerin veya derneklerin kurulacak yeni partide saf tutacağı öngörülüyor.

Ama şu bir gerçek ki daha önce AK Parti’de Malatya milletvekilliği yapmış iki siyasetçi büyük bir ihtimalle Davutoğlu’nun yeni kurduğu partide yer alacak.

AK Parti’den ayrılan ve Davutoğlu gibi yeni parti kuracağı kesinleşen Ali Babacan’ın da Malatya etkilerini düşünürsek Malatya’da önümüzdeki günlerde ve aylarda farklı muhalefet tarzları göreceğiz.

Kayısı Haber - Mahir Temur

Yorumlar 3
celil 12 Aralık 2019 16:44

malatyadan herhangi belediye başkanı geçmez mi yeni partilre sayın editör????

cengiz 12 Aralık 2019 16:27

ibrahim gezer hoca kesin gibi bana göre

akpartili 12 Aralık 2019 16:25

kim olursa olsun malatyada yemez bu tür hareketler

Bakmadan Geçme