Mahir Temur

Sayın Baştürk lütfen istifa edin!

Mahir Temur

Malatya’da genel hatlarıyla çoğu konuda an yaşanırken “hata” yapıldığını anlamayan çok yetkili var maalesef.

Biz yıllardır bu tür bariz “hataları” yaşarken yetkililerin “ders çıkarması” noktasında bazen safça davranabiliyoruz.

Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’daki mitingini izlerken Akif Baştürk’ü gördüm.

Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren bir fabrikanın açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanında kurdele kesmek için duruyordu Akif Baştürk.

O gün telefonuma “Akif Baştürk istifa” diye not düştüm.

Biliyorsunuz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçim süreci hem gergin geçti hem de hatalar zinciri diyebileceğimiz bir süreçten geçti.

Ve seçim sonucu bir “hezimete” dönüşünce “Akif Baştürk, TSO Meclis’inde bir gün dahi zaman harcamayacaktır” diye yazmıştım.

Sonra öğreniyorduk ki Akif Baştürk, seçimden sonra Meclis Üyeliği için kendisi yerine şirketinin bir müdürünü gösteriyordu.

Kısacası TSO’ya aday olan Baştürk, bırakın muhalefet kanadını, kendi komitesinde aldığı oylara dahi saygı göstermeden bir çalışanını Meclis Üyesi yapıyordu!

Sanki aldığı oyları çalışanı almış gibi…

Böyle bir süreçte bu detayı yazmadığımı fark ettim Bakan Varank ile kurdele kesimini izlerken.

Bi detay daha vereyim.

Cumhurbaşkanı’nın gelişine denk getirilen fabrikanın açılışını izlediniz muhtemelen.

Toplamda 20 bin metrekarelik bir yer kaplayan bu “Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve İhracatı” temalı fabrikanın sahibi kim biliyor musunuz?

TSO seçiminde aday olmuş ve Sadıkoğlu’nun ekibinde yer alan ve şu anda TSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Eroğlu.

İşte bu fabrika açılışını izlerken Akif Baştürk’ü düşündüm.

Anı yaşarken hata yapan çok yöneticimiz var.

O anda “etraf” bildiğini dahi size unutturabilir.

Kaybedenlerin hikayesine bakın, genelde “etrafındaki insanlardan” mustarip olurlar.

“Keşke dinlemeseydim” derler.

Ama anı yaşarken hata yapmak sıradanlaştığı için hata yapıldıktan sonra “ders çıkarmak” yerine tekrar aynı hatada ısrar etmenin açıklaması maalesef yok!

Bu bile bile “lades” olur!

Malatya’da sayılı iş insanlarından olan Akif Baştürk’ü halen “hata” yapmaya zorluyorlar bence.

Bundan bir yıl önce OSB’de farklı oyunlar oynanarak yönetimi değiştirildi.

Ve ilk defa Malatya’da farklı bir süreç yaşadık.

OSB’nin müteşebbis heyetinde TSO’dan kimse yoktu.

Bu süreç Akif Baştürk’ün TSO adaylığına kadar geldi ama bu sürecin nasıl yanlış yürütüldüğünü yaşayarak öğrendiler.

Bu yanlışlar ayan beyan ortadayken ders çıkarılması gereken bi ton konu varken halen OSB müteşebbis heyetinden Akif Baştürk’ün istifa etmemesi bilerek “lades” demek oluyor.

Bu Malatya’nın iradesine veya Malatya’daki tüm tacirlerin iradesine karşı gelmektir.

Ben bu TSO seçimlerini tanımıyorum demektir.

Hukuken bazı şeyler doğru gözükebilir ama “istifa” etmek Baştürk gibi bir iş insanından beklediğimiz bir harekettir.

Komitesinden seçilmesine rağmen Meclis Üyesi dahi olmayı kendinde bir “düşüklük” gören bir insanın OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcılığını bırakması lazım.

Yeni bir TSO yönetimi var ve bu yönetimin önünü açmak lazım.

Malatya menfaatini düşünen bir iş insanı bu şekilde hareket eder.

OSB’den kopuk bir TSO, Malatya’ya fayda sağlayamaz!

Sırf bu OSB’deki oyunlar yüzünden TSO seçimlerini kaybettiğinizi artık idrak etmeniz için her hangi birinin sizi uyarmasına gerek yok aslında.

Lütfen Malatya ticaretinin, Malatya’daki sanayiinin önünü açmak için OSB yönetiminden istifa edin ve bir an önce seçime götürün.

Önümüzdeki 4 yıl boyunca iyisiyle-kötüsüyle TSO yönetimini sorumlu tutmak için bu açılımı yapın lütfen.

Yeni mağduriyetler yaratmak yerine bu yeni TSO yönetiminin “projelerini” hayata geçirmesi için fırsat vermeniz gerekir.

Eğer bu şekilde devam ederseniz bizler dahi gerçek manada TSO ile ilgili “eleştirel” bakamayacağız.

Lütfen gereğini yapın.

Yapın ki bu TSO ile OSB arasındaki gerginlik bir an önce bitsin.

Gergin ortamdan hiç kimseye fayda sağlanmaz.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 9
Mustafa 26 Ekim 2022 08:57

Yorumları okudum herkes birşeyler söylemiş Ama gerçekten olaya ben objektif bakmak istiyorum ama maalesef bakamıyorum çünkü 40 kişinin dernek olarak seçtiği bir akif baştürk karşıda 10 bin kişinin oyuyla seçilen oğuzhan sadıkoğlu sizce organize sanayi bölgesini kim yönetmeli Mahir bey 40 kişinin üye olduğu ve sonrasında kimseyi üye yapmadıkları bir dernekten bahsediyoruz 200 e yakın fabrika var 40 üye var neden üye yapmıyorlar biliyomusunuz çünkü yeni gelecek üyeler akif beyi istemeyecekte ondan oyüzden onuruyla istifa etmeli ve organizedeki tüm üyeler derneğe kayıtları yapılmalıdır

Cafer 26 Ekim 2022 03:43

Akif Baştürk kıymetli bir insan. Onu bu hale düşüren maalesef Selahattin Gürkan oldu. Selahattin Gürkanın sahada hiçbir karşılığı yok. Oğuzhan Sadıkoğlu belki seçimi kaybedebilirdi, ama Gürkan'ın alenen Sadıkoğluna karşı hareket etmesi insanların tepkisine neden oldu.

Hakan Deniz 25 Ekim 2022 23:18

İstifa etmesi tamamen hata olur! Sonuç olarak oraya seçilerek gelmedi mi! Atama mı yapıldı! Oğuzhan bey diğer bazı siyasetçiler gibi herşeyi elinde tutmaya çalışıyor ve bişeyler ters gidince suçlu aramaya çalışan biridir. Sayın Baştürk'ün istif etmesi tamamen HATA OLUR. Açılan fabrika kimin olursa olsun. Eğer OSB de vekil olan biri açılışta bulunması ve kurdele kesmesi çok doğal ve güzeldir. Katılmaması anormal olurdu.

Sanayici 25 Ekim 2022 22:31

Mahir bey yazınızı detaylı bir şekilde okudum gerçekten doğruları yazmışsınız Malatya TSo seçimi Belediye başkanı ve millletvekilinin desteklediği kişi olan Akif bey büyük bir farkla kaybetti Bu nedemek oluyor Anlatayım size üyeler diyormuş siz organizede alengirli işler yaparak tso başkanına operasyon çekebilirsiniz ama Malatya Tso da 10 bin kişinin üye olduğu bir stk ya operasyon çekemezsiniz dediler ve Oğuzhan ata sadıkoğlu na yeniden başkanlığı verdiler.Organizede üyeler Sadıkoğlu dedi ve baştürkün yapması gereken onurlunir şekilde bırakmasıdır

Remzi Baba 25 Ekim 2022 19:40

Akif baştürk tso temsilcisi olarak orda yer almıyor. Işadamları derneği başkanı olarak yonetime 4 yıllığına seçilmiş bir sanayici temsilcisi olarak bulunuyor. Bunu bilmenizi isterim.

doğru kişi 25 Ekim 2022 17:13

olaylara her iki taraftan bakmak gerek mahir bey şimdi edindiğim bilgilere göre iki aday arasındaki oylama farkı 350 oy ama seçim sistemi komite bazlı gittiği için 1-2 oy farkla karşı adayın komitesi seçilince başkanlık diğer tarafa gitmiş oluyor bu demek oluyorki malatya tacirinin I akif beyi istiyor bu durumdada akif beyin hem tso temsilinin devam etmesi önemli hemde osb de haa yanındaki danışmanlarını gerçekten gözden geçirmeli kendi aklı ile hareket etmeli yanındakileri dinlemeli ama kendi doğrusu ile hareket etmeli kamuoyuna ne söyleyecekse kendisi söylemeli seçimle gelen kişi bence yeni bir seçime kadar koltuğun hakkını vermeli ....

Ali 25 Ekim 2022 16:29

Bunu yazacagina sorunları bildirdik değil sorunları çözdük demesi gerekenleri yaz bitmiş bir seçim kurcalarsan art niyet ararsın yolun açık olsun

Suskun 25 Ekim 2022 16:09

Sen yanlı taraflı yazmaya devam et!! tarih seni asla affetmeyecek …

Mert 25 Ekim 2022 15:36

Daha istifa etmedimi Hala ne duruyor seçimi Tarihi farkla kaybetmesini Anlamadım yoksa Alengirli işlermi var

Yazarın Diğer Yazıları