Yasir Keskin

Kaplancell'den Fener'e Farklı Tarife

Yasir Keskin

Açık konuşmak gerekirse, kadrolar açıklandığında büyük bir hüsran yaşamıştım. Yapılan onca eleştiriye rağmen halâ ısrarla Umut Bulut’un ilk onbirde başladığını gördüğümde, Hamza Hoca’nın bu maçta alınacak herhangi bir kötü sonuç sonrası istifa edebileceğini bile göz önünde bulunduruyordum. Fakat, hamdolsun işler hayal ettiğimin tam aksi oldu. Umut Bulut’un da skora katkı vermesiyle birlikte, takımımız Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-0 gibi farklı bir skor ile mağlup etmeyi başardı. 

Bu hafta kötü oynayan bir Fenerbahçe’yi mağlup etmedik. Bu hafta, tamam belki stabil performansının biraz daha altında oynayan bir Fenerbahçe’yle oynadık ama yine de mücadele eden ve savaşan bir takımı mağlup ettik. Bu hafta Malatyaspor’umuz gerçekten sahanın her yerinde kendisini hissettirdi ve bu güzel oyunuyla rakibini altüst etmeyi başardı.

Boynumu Bükmeye Razıyım Yeterki Oynayın!

Bu hafta Tetteh’in oynayıp oynamayacağı konusu sürekli gündemdeydi. Tetteh’in ufak bir sakatlık yaşadığı ve bu hafta Hamza Hoca’nın kendisini riske atmak istemeyeceği haberlerini de duyunca gerçekten umudumu yitirmiştim. Fakat Tetteh’in İstanbul’a götürüldüğünü öğrenince çok büyük bir sevinç içerisine girdim ve heyecanımı tekrardan dirilttim. Öyle ki kadrolar açıklandıktan, birçok futbolsever gibi bu heyacanımı tekrardan yitirdim. Lakin, Malatyaspor’umuz dün akşam oynamış olduğu oyun ile boynumuzu bükmeyi, bizi yanıltmayı başardı. İnşallah bizi hep böyle yanıltır ve boynumuzu hep böyle öne eğdirtir. Yeter ki bu takım maç kaybetmesin, yeterli bu takım anlının akıyla oynasın. Ben şahsım adına, yarın birileri; “Hani eleştiriyordunuz ya bak ne oldu?” dediklerinde boynumu bükmeye razıyım.

Tetteh Bu takım İçin Bir Nimet!

Belki haftalardır santrafor bölgesinde kendisine şans verilmediği için gol bulma yolunda ciddi sıkıntılar yaşayan Tetteh, oynamış olduğu kanaat mevkisinde de her ne kadar gol atamasada gerçekten kalitesini ortaya koymaya devam ediyor. Özellikle, güçlü fiziği ve çabukluğu ile ön plana çıkan Tetteh, bu maçla birlikte bir kez daha Malatyaspor için ne kadar önemli ve ne kadar seviyenin üzerinde bir oyuncu olduğunu bizlere gösterdi.

Malûmunuzdur ki, Boutiab’dan bu yana takımımızda ileriye atılan uzun topları indirebilecek, hava toplarında rakip savunmayı zorlayabilecek bir isim yoktu. Tetteh, güçlü fiziği ile hava toplarında da olan becerisini gözler önüne sermeyi başardı. Özellikle Fenerbahçe müsabakasına, kendisine atılan hiçbir hava topunu kaçırmadı ve indirdiği topların birçoğunda, temsilcimizin rakibine kontra ataklar gerçekleştirmesine olanak sağladı.

Kubi Muazzamdı! 

Bundan birkaç hafta önce yazmış olduğum yazımda, Kubilay’ın yavaş yavaş toparlandığını ve şahsına yapılan eleştirileri havada bıraktığını söylemiştim. Özellikle, Fenerbahçe maçındaki performansıyla bir kez daha bu eleştirileri havada bırakan Kubilay, her geçen gün performansının üzerine koymaya devam ediyor. Sahada sergilemiş olduğu istekli, azimli ve mücadeleci tavırlarıyla Hamza Hoca’nın vazgeçilmezleri arasına giren Kubilay; bu hafta çok daha başka, çok daha istekli ve azimli bir oyun ortaya koyarak kendisini bir kez daha göstermiş oldu. Kubilay için yazmış olduğum en son yazıdan bu yana performansında bir tık düşüklük olsa da, bu haftaki performansıyla bizlere bir kez daha neler yapabileceğini ve gerçekten boş bir oyuncu olmadığını göstermiş oldu. Umuyorum ki ileride daha da iyi bir performans grafiği yakalayacaktır.

Bir Varmış Bir Yokmuş...

Umut Bulut için, en azında şimdilik çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Umut, yaşı itibariyle ilk onbir oynayabilecek bir oyuncu grafiği çizemiyor. Performans olarak kendisini ne kadar zorlasada, artık yaşı bazı müsabakaları kaldırmaya müsait değil. Özellikle bitiricilik anlamında hiç iyi bir grafiğe sahip değil. O yüzden bir var, bir yok... Ama Umut gol atınca mutlu olduk mu? Tabiki de... İnşallah o da, Hamza Hoca gibi bizim başımızı önümüze eğdirtir ve Malatyaspor’un başarısı için daha güzel işlere imzasını atar.

Yazarın Diğer Yazıları