Yasir Keskin

Transferde neler oluyor?

Yasir Keskin

Son olarak yazmış olduğum yazıda, Yeni Malatyaspor’un transfer çalışmalarına dair pek fazla isim verme fırsatı bulamamıştım. Mali Kongre sonrası transfer çalışmalarının başlayacağını söylemiştim. Kongre sonrası başlayan transfer çalışmaları, bugün itibariyle de tüm hızıyla devam etmekte.
Yeni Malatyaspor şuana kadar; Elazığspor’dan Cengizhan Akgün ve Hatayspor’dan Rayane Aabid’i transfer etti. 

Elazığspor’dan transfer etmiş olduğumuz 22 yaşındaki Cengizhan, geçtiğimiz sezon Elazığspor ile çıkmış olduğu 34 müsabakada 20 gol 6 asist yaparak adından bir hayli söz ettirmişti. 1.73 boyundaki sağ kanat oyuncusu, bu sezon Yeni Malatyaspor’un yapmış olduğu ilk transfer oldu. 

İkinci transfer olarak Hatayspor’dan Rayane Aabid’i 2+1 yıllığına kadrosuna katan Yeni Malatyaspor, belki de sezonun en iyi transferlerinden bir tanesine imza attı diyebiliriz. Hatayspor’la bu sezon 39 maça çıkan tecrübeli orta saha, 3 gol 5 asist ile oynadı. Skor katkısı bakımından oyuna çok fazla etki yapamamış olsa da, bu sezon sergilemiş olduğu performansı ile Hatayspor’un orta sahasında büyük etkiler yarattı. Aabid’in, oyun kurma ve top tutma özelliği dolayısıyla orta sahada işimize çok yarayacağını düşünüyorum. 

Peki Sırada Kimler Var?

Yeni Malatyaspor açıklamış olduğu iki transfer sonrasında, diğer imzaları da hız kesmeden attırmaya devam edecek gibi duruyor. Son olarak Kasımpaşa’da kiralık olarak forma giyen tecrübeli sol bek Oussama Haddadi ile anlaştı. Bu sezon Kasımpaşa ile çıktığı 35 maçta 1 asist yapan Haddadi’nin, kısa bir süre içerisinde resmi imzayı atmasını bekliyorum.

10 numara mevkii içinde arayışlarını sürdüren Yeni Malatyaspor America De Cali forması giyen 30 yaşında ve 1.68 boyundaki 10 numara Yesus Cabrera ile büyük oranda anlaştı. Cabrera geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Caldas'ta 22 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla oynamıştı. Bu transferinde büyük oranda tamamlandığı bilgisine ulaştım. Umarım en kısa sürede bu oyuncuyla da resmi imzalar atılacaktır. 

Forvet hattı içinde çalışmalarını tüm hızıyla yürüten Yeni Malatyaspor, bir dönem kiralık olarak anlaşmış olduğu Aboubakar Kamara ve Benjamin Tetteh isimleriyle görüşüyor. Bunlara nazaran, İngiltere 2. Lig ekiplerinden Bristol City’de forma giyen 28 yaşındaki Senegalli santrafor Famara Diédhiou ile olan temaslarını da sürdürüyor. İsimleri geçen bu oyuncuların yüksek maliyetlerini de göz önünde bulundurduğumuzda, bu isimlerden en az bir tanesinin bu listeden çıkarılacağı görüşündeyim. 

Peki Taraftar Transferlerinde Kimler Var?

Yukarıda belirtmiş olduğum isimler; detaylı bir şekilde araştırdığım, yetkili kaynaklardan aldığım ve doğruluna güvendiğim bilgilerdir. Şimdi bu isimleri bir kenara bırakacak ve sosyal medyada bazı Malatyaspor sevdalılarının açmış oldukları sayfalar aracılığı ile paylaştıkları isimlere bir göz gezdireceğiz. Bu isimleri şöyle bir sıralayalım isterseniz; 

Sıdy Sarr
Joan Iturbe
Wakaso
Wolter Bwalya
Wajdi Kechrida

Şu ana kadar denk gelmiş olduğum isimler bunlar. Açıkçası içlerinde beni de heyecanlandıran isimler olmuştu. Bu nedenle hemen araştırmalarıma başladım ve yetkililere ulaştım. Bu isimlerle herhangi bir temaslarının bulunmadığını öğrendim. Özellikle Joan Iturbe ismi beni ziyadesiyle heyecanlandırmıştı. 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu bir dönem; Porto, River Plate, Hellas Verona, Roma, Bournemouth ve Torino gibi üst düzey takımlarda forma giymişti ve bizler onu en çok Roma’da top koşturduğu yıllardan hatırlıyoruz. Tecrübeli sol kanat oyuncusunun gündemde olmadığını öğrenince açıkçası biraz üzüldüm. Böylesine kaliteli bir ismi Yeni Malatyaspor forması ile izlemek güzel olurdu. 

NOT: Transferlerle alakalı gelişmeler olduğunda bunları sizlere yazarak aktaracağım. Ayrıca Twitter ve Instagram hesaplarımdan da bunları takipçilerimle paylaşmaya devam edeceğim. Alt kısmada takip etmek isteyenler için hesaplarımın kullanıcı adlarını bırakıyorum…

 

Twitter: kskyasir

Instagram: yasirksk                   

Yazarın Diğer Yazıları